Tusgen

For kvinder: tage denne risiko for hjerte

Hjerte-karsygdomme er kvindernes top morder. Ifølge National Heart, Lung, og Blood Institute (NHLB), firs procent af kvinder i alderen 40 og 60 har mindst én risikofaktor for hjertesygdom, men mange er ikke klar over det. Og færre end 60 procent af kvinderne selv indser, at hjertesygdom er den øverste dræber af kvinder.

Kvinder ved heller ikke om de til tider subtile signaler af et hjerteanfald.

Hvorfor afbryde? Generelt har hjertesygdomme blevet opfattet som en ældre menneskes sygdom, der ikke behøver at beskæftige kvinder indtil overgangsalderen. I årevis kvinder også tænkt hormonbehandling (HT) ville beskytte dem mod problemer med hjertet. Men hjerteanfald kan og vil forekomme i alle aldre, og vi ved nu, at HT faktisk kan øge risikoen for hjertesygdom.

Den mest almindelige form for hjertesygdomme er koronar arterie sygdom, der påvirker blodkarrene i hjertet. Hjertesygdom omfatter også atherosclerose, eller fortykkelse og hærdning af arterier, såvel som slagtilfælde og hjertesvigt. Grundlaget for hjertesygdomme kan starte i din 20'erne.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for hjertesygdom kan opdeles i dem, der tyder på en stor risiko, og dem, der fører til en øget risiko. Vigtige risikofaktorer er højt blodtryk, højt kolesteroltal, diabetes, fedme eller overvægt, rygning, fysisk inaktivitet, arvelighed, og alder. Faktorer, der kan føre til en øget risiko omfatter stress og overdreven alkoholforbrug-for kvinder, der betyder mere end én genstand om dagen.

Starter i en alder af 20, kvinder bør kende deres blodtryk og kolesterol niveauer. Et rødt flag er et højt niveau af LDL ("dårlige") kolesterol, som træsko arterier, og et lavt niveau af HDL ("god") kolesterol, som rydder arterier.

Kendskab til dine risikofaktorer er afgørende. Jo flere risikofaktorer du har, og jo værre de er-jo højere dit blodtryk, for eksempel-jo større er din risiko for hjertesygdomme.

Når du kender dine risikofaktorer, kan du lære om du er høj, mellem eller lav risiko for hjertesygdomme. Derefter kan du sætte mål og arbejde med din læge for at nå dem.

Livsstilsændringer

European Heart Association (AHA) retningslinjer opfordre til kolesterolsænkende medicin eller acetylsalicylsyre i nogle tilfælde, og livsstilsændringer på alle niveauer af risiko. National Institutes of Health siger disse trin kan hjælpe med at nedsætte din risiko med en kæmpestor 82 procent:

  • Tabe sig. Du vil klippe dit blodtryk, kolesterol og diabetes risiko, rammer tre vigtige risikofaktorer på en gang. For æble-formet kvinder, er af afgørende betydning at miste reservehjul dæk fedt. Mave fedt er forbundet med højere niveauer af triglycerider, en blod fedt, der øger din risiko for hjertesygdom.

  • Trim mættet fedt og salt fra din menu. Når du kan, handle smør til hjerte-sunde raps-eller olivenolie. Swap rødt kød til fisk og skaldyr, en god kilde til omega 3 fedtstoffer vist sig at hjælpe med at reducere triglycerider, evne til at størkne, og blodtryk.

  • Få et træk på. Udøver 30 minutter fem dage om ugen kan klippe dit blodtryk og beskytte dit hjerte, viser undersøgelser. I en måned, kan du se dit systoliske blodtryk (det øverste tal) drop otte til 10 point. I seks måneder, kan dit HDL stige 10 procent.

  • Afslut med at ryge. Rygning er kvindernes hyppigste risikofaktor og tredobler din hjerteanfald risiko. Det kan tage et par forsøger at holde op. Du bliver nødt til at løse din afhængighed fysisk, med et plaster eller tyggegummi, for eksempel. Du bliver også nødt til at ændre din adfærd, ved gumlede en gulerod når cravings strejke, for eksempel.

  • De-stress dagligt. Besøge en ven. Lette stearinlys og lytte til stemningsmusik. Tag en yoga klasse. Sætte dig selv på din "to do" liste, og finde måder at afdramatisere stress vil hjælpe med at bremse din vejrtrækning og puls, som du sænke dit blodtryk.

Agt disse symptomer

Hvis du nødt til at sidde ned, når du rydde retterne, kan et hjerteanfald være i din nærmeste fremtid.

Urokkelig træthed-træthed, der hæmmer aktiviteterne-og søvnløshed synes at være tidlige advarselstegn på en kvindes hjerte angreb. Andre symptomer omfatter:

  • Åndenød (meget almindelig hos kvinder)

  • Kvalme

  • Ubehagelige brystet tryk (i stedet for skarp brystsmerter, som er et mere typisk symptom til mænd, skønt det stadig kan forekomme hos kvinder)

  • Smerter, der breder sig til skuldre, nakke eller arme

Hvis du har disse symptomer, især hvis de vare mere end fem minutter, ringe 911.