Tusgen

Må statiner bekæmpe infektion?

Folk tager medicin kaldet statiner til at sænke deres kolesteroltal. Nu er en stor undersøgelse viser, at statiner kan hjælpe folk komme fra lungebetændelse. Danske forskere kigget på 29.900 mennesker, der var på hospitalet med lungebetændelse. Folk, der tog statiner var en tredjedel mindre sandsynlighed for at dø af sygdommen. Statiner kan nappe kroppens immunsystem. Eller kan folk, der tager statiner være i bedre helbred til at begynde med. Undersøgelsen vises i tidsskriftet Archives of Internal Medicine.

Hvad er lægens reaktion?

Højt kolesteroltal er dårligt for hjerte sundhed, right? Right. Men denne artikel tilføjer oplysninger tyder på, at behandling for højt kolesteroltal med en medicin kaldet en statin kan faktisk være godt for din krop.

En gruppe af danske læger brugte deres nationale hospital registreringsdatabasen for at se på 29.900 patienter, der var på hospitalet med lungebetændelse. Af disse mennesker, var omkring 5% af dem tager et statin. Sammenlignet med andre i undersøgelsen, nuværende statin brugere havde en lavere risiko for at dø af lungebetændelse op til 3 måneder efter deres indlæggelse. Deres risiko var en tredjedel lavere.

Dette forhold holdt, selvom folk i statin-gruppen var ældre, mere tilbøjelige til at være diabetiker, og mere tilbøjelige til at have haft et hjerteanfald. Konstateringen var fortsat stærk, selv for alkoholikere og folk med lavere socioøkonomisk status. Folk i disse grupper har større risiko for at dø af lungebetændelse.

Denne undersøgelse var stærk. Det var store. Det havde gode data om indlæggelser og brug af medicin. Et advarende note er "sund bruger" effekt. Det betyder, at folk, der er sunde kan være mere tilbøjelige til at modtage medicin som kolesterolsænkende lægemidler. Fordi de er generelt sunde, er de også mindre tilbøjelige til at dø af en infektion, såsom lungebetændelse.

Forfatterne foreslår, at statiner modificere kroppens immunforsvar er. Vores krops reaktion på en infektion er en del af hvad der gør os så syge. Statiner kan reducere kroppens reaktion ved at påvirke en lille familie af proteiner kaldet G-proteiner. I bakterielle infektioner, kan G-proteiner reducere det inflammatoriske respons. De kan også reducere mængden af ​​bakterier i en persons legeme, øger chancerne for helbredelse.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

Selv som dette organ af bevismateriale vokser, jeg tror, ​​vi er langt fra at behandle mennesker med statiner under akutte infektiøse eller inflammatoriske sygdomme. Hvis du har lungebetændelse, ville jeg ikke anbefale at starte kolesterolsænkende medicin. Hvis du allerede er på det, kan det hjælpe dig.

En voksen lungebetændelse vaccine kan forhindre visse former for lungebetændelse. Folk, der bør få denne vaccine er:

  • Voksne over en alder af 65 (et skud)

  • Mennesker med kroniske sygdomme som HIV, astma, hjertesygdomme, nyre-sygdom og diabetes, der er mellem 18 og 64 (disse mennesker kan have brug for booster skud hver 6 til 10 år)

Også overveje at få influenza vaccine. Det beskytter dig mod influenza, men også fra lungebetændelser forbundet med det. Enhver voksen kan få en influenza skud. Folk i ovenstående kategorier bør få en influenza skudt hvert år.

Under kolde og influenza sæsonen, dække munden, når du hoster. Det er bedst at bruge skurk i albuen, snarere end din hånd. Vask dine hænder og i hænderne på små børn ofte.

Hvis du tror, ​​du har lungebetændelse, se en læge. Symptomerne omfatter en høj feber, kulderystelser, hoste med slim, åndenød og træthed. Nogle mennesker kan sikkert passet derhjemme, mens andre har brug for at være på hospitalet.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

Jeg tror, ​​at vi vil begynde at se nye tilgange til behandling af infektioner. De fleste nuværende behandlinger er rettet mod det infektiøse agens. For eksempel antibiotika ødelægge bakterier, der forårsager en infektion. Men som det fremgår af denne undersøgelse, at ændre patientens respons på infektion også kan hjælpe. En dag, kan vi se, kombinationer af anti-infektiøse lægemidler, der behandler infektionen og patientens immunsystem.

Jeg forventer, at vi vil høre mere om G-proteiner og deres rolle i betændelse i kroppen. Jeg håber også, at vi fortsætter med at se aktive medicinske og sundhedsmæssige foranstaltninger til at forebygge sygdomme og holde folk sunde, såsom vacciner og forbedret hygiejne politikker.