Tusgen

Hvad skal din LDL-kolesterol være?

Bare et år siden, folk pralede hvis deres LDL -kolesterol (det "dårlige" kolesterol) var under 100 mg / dl. Offentliggørelsen af to store forsøg (VISE-IT og tilbageførsel) viste dog, at patienter med diagnosticeret koronararteriesygdom havde færre hjerteanfald og dødsfald og ikke som mange fede aflejringer i arterierne, når deres LDL niveauer var meget lavere - omkring 60 milligram pr deciliter (mg / dl). Disse undersøgelser har antændt en bølge af aktivitet og diskussion blandt kardiologi eksperter og mellem læger og patienter. Debatten kan koges ned til et simpelt spørgsmål: Hvor lavt skal din LDL-kolesterol være?

Kom et simpelt svar på et simpelt spørgsmål er ikke altid så nemt, som man kunne forvente, men der synes at være voksende momentum for at definere "optimale" LDL -kolesterol som 50 til 70 mg / dl. European Heart Association (AHA) har sænket målet LDL til mindre end 70 mg / dl for folk med meget høj risiko for et hjerteanfald eller pludselig død. Målet for alle andre er mindre end 100 mg / dl. European College of Cardiology og National Heart, Lung og Blood Institute tilslutte sig AHA-anbefalingerne.

Spørg de fleste læger, selv dem på gennemsnitlig risiko, hvad de ønsker deres LDL at være, og de vil give dig en række meget lavere end 100. Det beviser til støtte for denne tro går ud over VISE-IT og vending. Hvis du studerer "jæger samler" befolkninger stadig lever deres indfødte livsstil, du finder LDLs på 50 til 75 mg / dl, og du finder ingen åreforkalkning. Sunde gorillaer og andre primater i naturen har LDL niveauer på 40 til 80 mg / dl, og ingen åreforkalkning. I virkeligheden, moderne mennesker er de eneste voksne pattedyr med gennemsnitlige LDL niveauer over 80 mg / dl, og de er de eneste dyr, der køl over på en regelmæssig basis med hjerteanfald.

Masser af undersøgelser viser, at sænke dit LDL niveau, jo mindre åreforkalkning, du har, og jo lavere din hjerteanfald risiko. De fleste undersøgelser kun studeret mennesker med en LDL på 90 mg / dl eller højere, fordi indtil for nylig var det næsten umuligt at finde mennesker i den vestlige verden med lavere LDLs, og tilgængelige lægemidler kunne ikke få LDL ned til lavere niveauer. Nu er der imidlertid lægemidler og kombinationer af lægemidler, der kan få LDL at 50 til 70 mg / dL i de fleste mennesker. Da det er usandsynligt, at mange af os er klar til at gå tilbage til jæger-samler livsstil, bliver det virkelige spørgsmål, om vi skal tage disse medikamenter med et mål om at få vores LDL ned til disse lave områder.

Som læge, jeg rådgiver folk baseret på deres risikoprofil. For mine patienter med en høj risiko for et hjerteanfald - såsom personer med kendt koronar sygdom, diabetes eller flere hjerte-sygdom risikofaktorer - Jeg har en meget lav tærskel for at ordinere et statin (såsom Lipitor, Mevacor, Pravachol Zocor og andre). Og jeg push up statin dosis, indtil LDL er et godt stykke under 100 mg / dl. Lejlighedsvis, vil jeg anbefale at kombinere statiner med andre stoffer for at få deres LDL endnu lavere, eller til at hæve deres HDL (det "gode" kolesterol). For eksempel kan niacin sænke LDL og øge HDL. Det er billigt og fås uden recept. Men du bør kun tage niacin og et statin sammen i samarbejde med din læge. Niacin har betydelige bivirkninger, især når de kombineres med andre kolesterolsænkende lægemidler.

Det er vanskeligere at rådgive folk om, hvorvidt at tage et statin, når de ikke har risikofaktorer for hjertesygdom og ikke har nogen tegn på åreforkalkning. Statiner har bivirkninger, nogle af dem potentielt alvorlig, og de er ikke billige. I løbet af et år, de koster patienterne og samfundet en smuk krone. Så for lavere risiko mennesker, er den lille potentielle fordel ved at få deres LDL ned større end risici ved lægemidlet? Og er der forskel værd at omkostningerne af narkotika? Svarene på disse spørgsmål ikke er helt klar.

I betragtning af nuværende tilgængelige viden, jeg ikke skubbe medicin på lav-risiko patienter, medmindre deres LDL er over 160 mg / dl. Jeg mener det, når deres LDL er 130-159 mg / dl, vejer faktorer som familiens historie og C-reaktivt protein niveauer (trods manglen på klare beviser om, hvordan man bedst udnytter denne blodprøve resultat). Når LDL er under 130 mg / dl, vil jeg opfordre mine patienter til at leve en sund livsstil, men generelt ikke anbefale medicinsk behandling.

Nutidens svar er tilbøjelige til at ændre sig som nye forskningsresultater giver læger som mig bedre beviser til at guide vores anbefalinger.