Tusgen

Hjertesygdomme hos børn - kolesterol, LDL, HDL, triglycerider

Fakta om kolesterol:

Kolesterol er et fedt-lignende, voksagtig substans, der kan findes i alle dele af dit barns krop. Det hjælper i produktionen af cellemembraner, nogle hormoner og vitamin D. kolesterol i blodet kommer fra to kilder: fødevarer dit barn spiser og hans / hendes leveren. Men dit barns Leveren gør alle af kolesterol dit barns krop har brug for.

Kolesterol og andre fedt transporteres gennem blodet i form af runde partikler kaldet lipoproteiner. De to mest almindeligt kendte lipoproteiner er low-density lipoprotein (LDL) og lipoproteiner med høj densitet (HDL).

Hvad er LDL (low-density lipoprotein) kolesterol?

Hvad er HDL (high-density lipoprotein) kolesterol?

Denne type kolesterol er almindeligvis kaldes "dårlige" kolesterol. Den kan bidrage til dannelsen af ​​plak opbygge i arterierne, kendt som åreforkalkning.

LDL niveauer bør være lav. At medvirke til at sænke LDL-niveauer, hjælpe dit barn til:

 • undgå fødevarer med højt indhold af mættet fedt, kolesterol, og overskydende kalorier.

 • øge motion.

 • opretholde en sund vægt.

Denne type af kolesterol er kendt som "godt" kolesterol og er en type af fedt i blodet, som hjælper med at fjerne kolesterol fra blodet, hvilket forhindrer den fede opbygge og dannelsen af ​​plak.

HDL bør være så højt som muligt. Det er ofte muligt at hæve HDL ved:

 • dyrke motion i mindst 20 minutter tre gange om ugen.

 • undgå mættet fedt indtag.

 • Fald i legemsvægt.

For nogle børn, kan medicin være nødvendig. Fordi hæve HDL kan være kompliceret, bør du arbejde med dit barns læge om at udvikle en terapeutisk plan.

Kontrol af kolesterolindholdet i blodet:

En kolesterol screening er en samlet kig på, eller profilen af ​​de fedtstoffer i blodet.

Læger i fortiden følte, at børnene var ganske lille risiko for at udvikle højt kolesteroltal og andre risikofaktorer for hjerte sygdomme i kranspulsårerne og blodkar indtil senere i livet. Men mange læger nu indser, at børn i stigende grad er i risiko for at have forhøjet kolesteroltal som et resultat af en eller flere af følgende:

 • stillesiddende livsstil (videospil og ser tv i stedet for at deltage i kraftig motion)

 • højt fedtindhold junk food og fast food-kost

 • fedme

 • familie historie højt kolesteroltal

Børn og unge med højt kolesteroltal har større risiko for at udvikle hjertesygdom som voksne. Mange læger erkender, at holde kolesterolindholdet i blodet i normale intervaller hele ens levetid, kan være til stor gavn i at reducere sandsynligheden for at udvikle koronararteriesygdom og højt blodtryk.

Kolesterol test for børn:

The National Heart, Lung, og Blood Institute (NHLBI), en division af National Institutes of Health, anbefaler, at kolesterol test begynder i en alder af 2 for ethvert barn, der har følgende:

 • mindst én forælder, der har vist sig at have højt kolesteroltal (240 milligram eller mere)

 • en familie historie tidlig hjertesygdom (før i en forælder eller bedsteforælder alder 55)

NHLBI anbefaler også, at børn, der har demonstreret risikofaktorer såsom fedme, bør have en kolesterol og andre testede regelmæssigt af deres læger lipider.

I 2008 vedtog Europa-Academy of Pediatrics (AAP) har offentliggjort opdaterede retningslinjer, der føjes mere specifikke anbefalinger til ovenstående, herunder test af børn over 2 år, hvis familiens sundhed historie er ukendt. AAP anbefaler også, at læger bør overveje at give kolesterolsænkende medicin (statiner) til børn over 8 år, der har forhøjet LDL i blodet.

En fuld lipid profil viser de faktiske niveauer for hver type af fedt i blodet: LDL, HDL, triglycerider og andre. Rådfør dit barns læge om aktualiteten af ​​denne test.

Hvad er en sund kolesterol i blodet?

Kolesterol i blodet er meget specifik for den enkelte. En fuld lipid profil kan være en vigtig del af dit barns sygehistorie, og vigtige oplysninger til dit barns læge for at få. Generelt sunde niveauer er som følger:

 • LDL - mindre end 130 milligram (mg)

 • HDL - over 35 mg (mindre end 35 mg sætter dit barn i højere risiko for hjertesygdom )

NHLBI anbefaler følgende retningslinier for kolesterol i børn og teenagere (i alderen 2 til 19) fra familier med for højt kolesteroltal eller tidlig hjertesygdom:

Totalkolesterol

LDL-kolesterol

Acceptable

Mindre end 170 mg

Mindre end 110 mg

Borderline

170-199 mg

110-129 mg

Høj

200 mg eller derover

130 mg eller derover

Hvilke behandlinger er tilgængelige for højt kolesteroltal?

Medicinsk behandling kan omfatte:

 • modifikation af risikofaktorer - risikofaktorer, der kan ændres omfatter manglende motion og dårlige kostvaner.

 • kolesterolsænkende medicin - medicin anvendes til lavere lipider (fedt) i blodet, især Low Density Lipid (LDL) kolesterol. Statiner er en gruppe af lipidsænkende medicin og indbefatter simvastatin (Zocor), atorvastatin (Lipitor), og pravastatin (Pravachol), blandt andre. Galdesyrekompleksdannere - colesevelam, colestyramin og colestipol - og nikotinsyre (niacin) er to andre typer af medicin, der kan bruges til at reducere kolesteroltallet.

Statistik om kolesterol:

Forhøjet kolesterol er en risiko for mange mennesker. Overvej disse statistikker:

 • Omkring 98.600 tusind voksne europæere har samlet kolesterolindholdet i blodet på 200 mg / dl og højere, og af dem omkring 34,4 mio voksne europæere har niveau på 240 eller derover.

 • Forhøjede cholesterolniveauer tidligt i livet kan spille en rolle i udviklingen af ​​voksne aterosklerose.

 • Ifølge European Heart Association, vil højt kolesteroltal, der kører i familier påvirke fremtiden for en ukendt (men sandsynligvis store) antal børn.

Hvad er triglycerider?

Triglycerider er en anden klasse af fedt findes i blodbanen. Hovedparten af ​​dit barns krop fedtvæv er i form af triglycerider.

Forbindelsen mellem triglycerider og hjertesygdomme er under klinisk undersøgelse. Men mange børn med højt triglycerid niveauer også har andre risikofaktorer såsom høj LDL niveauer eller lavt HDL niveauer.

Hvad er årsagen til forhøjet triglycerid?

Forhøjede triglycerid niveauer kan være forårsaget af medicinske sygdomme såsom diabetes, hypothyroidisme, nyresygdom eller leversygdom. Kosten årsager til forhøjede triglycerid niveauer kan omfatte fedme og højt indtag af fedt, alkohol og koncentrerede slik.