Tusgen

Kolesterol i blodet

Fakta om kolesterol:

Kolesterol er et fedt-lignende, voksagtig substans, der kan findes i alle dele af din krop. Det hjælper i produktionen af cellemembraner, nogle hormoner og vitamin D. kolesterol i blodet kommer fra to kilder: de fødevarer, du spiser, og din lever. Men din lever gør alle kolesterol din krop har brug for.

Kolesterol og andre fedtstoffer transporteres i din blodet i form af sfæriske partikler kaldet lipoproteiner. De to mest almindeligt kendte lipoproteiner er low-density lipoprotein (LDL) og lipoproteiner med høj densitet (HDL).

Hvad er LDL (low-density lipoprotein) kolesterol?

Hvad er HDL (high-density lipoprotein) kolesterol?

Denne type af kolesterol er almindeligvis kaldes "dårlige" kolesterol og er en type af fedt i blodet, der indeholder de mest kolesterol. Den kan bidrage til dannelsen af ​​plakopbygning i arterierne, kaldet aterosklerose.

Du vil have din LDL at være lav. Hjælp til at sænke det:

 • undgå fødevarer med højt indhold af mættet fedt, kolesterol, og overskydende kalorier

 • motion

 • opretholde en sund vægt

 • stoppe med at ryge

Denne type af kolesterol er kendt som det "gode" kolesterol og er en type af fedt i blodet, som hjælper med at fjerne kolesterol fra blodet og forhindrer fede opbygning og dannelsen af plak.

Du vil have din HDL at være så højt som muligt. Nogle mennesker kan hæve HDL ved:

 • dyrke motion i mindst 20 minutter tre gange om ugen

 • sparke cigaretten vane

 • undgå mættet fedt

 • Fald i legemsvægt

For andre kan medicin være nødvendig. Fordi er kompliceret at hæve HDL, bør du arbejde med din læge om en terapeutisk plan.

Kontrol af dit kolesterol i blodet:

En kolesterol screening er en samlet kig på, eller profilen af ​​de fedtstoffer i blodet. Screenings hjælpe med at identificere personer med risiko for hjertesygdomme. Det er vigtigt at have, hvad der kaldes en fuld lipid profil for at vise de faktiske niveauer for hver type af fedt i blodet: LDL, HDL, triglycerider og andre. Rådfør dig med din læge om aktualiteten af ​​denne test.

Hvad er en sund kolesterol i blodet?

Højt kolesterol i blodet er en væsentlig risikofaktor i hjertesygdomme. Sænke kolesterol i blodet gennem øget fysisk aktivitet, vægttab, rygestop, og ordentlig kost sænker denne risiko. Men kolesterol i blodet er meget specifik for den enkelte og af denne grund, en fuld lipid profil er en vigtig del af din sygehistorie og vigtige oplysninger til din læge for at få. Generelt sunde niveauer er som følger:

 • LDL - mindre end 130 milligram pr deciliter (mg / dl)

 • HDL - større end 40 milligram pr deciliter (mg / dl)

 • En total kolesterol niveau under 200 mg / dl anses for ønskelig

I nogle individer, der allerede har koronararteriesygdom (CAD) og / eller som har et øget antal risikofaktorer for koronar hjertesygdom, kan en læge bestemme, at LDL kolesterol niveau bør holdes lavere end 130. Nylige undersøgelser har vist, at dem, der er størst risiko for en blodprop i hjertet, bør sænke deres LDL-kolesterol-niveau til mindre end 100, og at en LDL-kolesterol-niveau på 70 eller derunder, kan være optimal for de personer på allerhøjeste niveau af risiko. Altid konsultere din læge for en diagnose.

Hvilke behandlinger er tilgængelige for højt kolesteroltal?

Medicinsk behandling kan omfatte:

 • modifikation af risikofaktorer - risikofaktorer, der kan ændres omfatter manglende motion og dårlige kostvaner.

 • kolesterolsænkende medicin - medicin anvendes til lavere lipider (fedt) i blodet, især Low Density Lipid (LDL) kolesterol. Statiner er en gruppe af lipidsænkende medicin og indbefatter simvastatin (Zocor), atorvastatin (Lipitor), og pravastatin (Pravachol), blandt andre. Galdesyrekompleksdannere - colesevelam, colestyramin og colestipol - og nikotinsyre (niacin) er to andre typer af medicin, der kan bruges til at reducere kolesteroltallet.

Statistik om kolesterol:

Forhøjet kolesterol er en risiko for mange mennesker. Overvej disse statistikker:

 • Omkring 98.600 tusind voksne europæere har samlet blod kolesterol niveauer 200mg/dL og højere, og af dem omkring 34,4 mio voksne europæere har niveau på 240 eller derover.

 • Forhøjede cholesterolniveauer tidligt i livet kan spille en rolle i udviklingen af ​​voksne aterosklerose.

 • Ifølge European Heart Association, vil højt kolesteroltal, der kører i familier påvirke fremtiden for en ukendt (men sandsynligvis store) antal børn.

Hvad er triglycerider?

Triglycerider er en anden klasse af fedt findes i blodbanen. Hovedparten af ​​kroppens fedtvæv er i form af triglycerider.

Triglyceridniveauer og hjertesygdomme:

Forbindelsen mellem triglycerider og hjertesygdomme er under klinisk undersøgelse. Men mange mennesker med høje triglycerider også har andre risikofaktorer såsom høj LDL niveauer eller lavt HDL niveauer.

Hvad er årsagen til forhøjet triglycerid?

Forhøjede triglycerid niveauer kan være forårsaget af medicinske sygdomme såsom diabetes, hypothyroidisme, nyresygdom eller leversygdom. Kosten årsager til forhøjede triglycerid niveauer kan omfatte fedme og højt indtag af fedt, alkohol og koncentrerede slik. En sund triglycerid-niveau er mindre end 150 mg / dl.