Tusgen

Skær dit kolesterol, uden stoffer

Med hensyn til den besværlige fedt din krop gør kaldes kolesterol: Chancerne er gode, at du ikke kan have brug for medicin for at holde det i skak.

Sandt nok, folk med en stærk genetisk disposition for højt kolesteroltal ofte brug for medicin til at kontrollere kolesterol. Men en masse mennesker ikke.

For de fleste mennesker, livsstilsændringer er nøglen til at opretholde en sund balance mellem dårlige kolesterol, som træsko arterier og god kolesterol, som bekæmper tilstopning proces.

Højt kolesteroltal

Næsten 100 millioner voksne europæere har kolesterol niveauer over 200 milligram pr deciliter (mg / dl) i henhold til European Heart Association. Omkring 34 millioner mennesker har cholesterolniveauer på 240 mg / dl, hvilket betragtes som høj risiko. Disse tal viser, at et skift i hverdagens sundhedsvaner er i orden. Selvom du ikke kan gøre meget om sådanne risikofaktorer som familiens historie, alder eller etnicitet, der er andre, som du kan styre.

Start med at få dit kolesteroltal kontrolleres regelmæssigt og tale med lægen om resultaterne. Så tage et kig på dit all-vigtige kost.

Kolesterolsænkende godt helbred kræver en kost rig på frugt, grøntsager, fuldkorn, fisk, uden skind fjerkræ, nonfat mejeriprodukter, bønner, frø, nødder og sunde vegetabilske olier som oliven eller raps. Din kost bør begrænse mættet fedt, transfedt og salt. Du bør også skære ned på sukker og raffineret mel, der har været forbundet med høje triglycerider, en anden farlig fedt i blodet.

En mere fornuftig kost bør hjælpe dig med at holde din vægt inden for en sund rækkevidde, med et body mass index på 18,5 til 25 medlemmer. En sund vægt reducerer også dine chancer for at udvikle metabolisk syndrom, en sygdom forbundet med højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk, høje triglycerider, og en høj risiko for type 2 -diabetes.

Hvad du kan gøre

Andre skridt at tage:

  • Få regelmæssig aerob motion. Regelmæssig fysisk aktivitet er afgørende for at forbedre dit kolesteroltal og skære din risiko for hjertesygdomme. Motion ikke kun reducerer total kolesterol, men også LDL-kolesterol og triglycerider og øger HDL ("god") kolesterol.

  • Hvis du drikker, så gør det med måde. Overdreven brug af alkohol øger triglycerid.

  • Reducer stress. Det kan hjælpe med at holde dit kolesteroltal i skak.

  • Hvis du ryger, holde op. Rygning øger triglycerid og øger risikoen for metabolisk syndrom.