Tusgen

Skal kvinder med normal kolesteroltal være at tage et statin?

En større undersøgelse tyder på, at statiner også dæmpe inflammation. Hvad nu?

Med februar kommer tanker i hjertet, og dette år kan du spekulerer på, om du bør gøre mere for din. For eksempel, hvad med at tage et statin, en af ​​disse medikamenter bedst kendt for deres evne til at sænke LDL (dårligt) kolesterol? De fleste af os med sunde LDL niveauer antog vi ikke brug for en statin at reducere vores risiko for hjerte-kar-sygdom. I november 2008, kan denne antagelse har vist sig forkert, når en stor international undersøgelse - JUPITER retssagen - fandt, at statin stof rosuvastatin (Crestor) skåret antallet af hjerteanfald og slagtilfælde i mennesker med normal LDL-kolesterol, der havde forhøjede niveauer af C -reaktivt protein (CRP), en markør for inflammation. Der er stigende tegn på, at lav-grade inflammation øger risiko for hjertekarsygdom.

Mange eksperter reagerede ved at anbefale ordination af statiner for mennesker, hvis LDL-kolesterol niveauer ellers ville placere dem på lav risiko. Nogle har også opfordret bredere anvendelse af en høj følsomhed blodprøve for lav-grade inflammation - det hsCRP test - for at identificere personer, som kan drage fordel. Andre siger, disse ændringer er ikke prisen værd, fordi folk med lav LDL har en meget lav risiko for hjerteanfald og slagtilfælde, selv når deres blodprøver viser tegn på inflammation. Nogle mener også, at undersøgelsen, der varede to år var for kort til at sikre sikkerheden og effektiviteten af ​​denne utraditionelle brug af statiner.

Debatten vil fortsætte, og der vil utvivlsomt være ændringer i de officielle retningslinjer for vurdering af kardiovaskulære risiko og den forebyggende brug af statiner. Men for nu, her er nogle ting at overveje, før du søger hsCRP blodprøve eller anmoder om en statin recept.

Resultaterne

Jupiter (Begrundelse for brug af statiner i primær forebyggelse: en Intervention Trial Evaluering Rosuvastatin) Undersøgelsen omfattede 17.802 tilsyneladende raske mennesker, 40% af dem kvinder, fra 26 lande. Mændene var i alderen 50 og derover og kvinderne, aldre 60 og over - tiderne, når risiko for hjertekarsygdom begynder at stige. Deltagerne havde ikke tidligere hjerteanfald eller slagtilfælde, og deres LDL-kolesterol var under 130 milligram pr deciliter (mg / dl). Faktisk var den gennemsnitlige 108 mg / dl, et niveau, der anses fremragende for folk uden kardiovaskulære risikofaktorer. På den anden side, at deltagerne havde høje CRP niveauer, der spænder fra 2 til 7 milligram per liter (det niveau, betragtes som normal, er mindre end 1 milligram per liter).

Forsøgspersoner blev randomiseret til at tage enten 20 mg Crestor eller en placebo pille dagligt og overvåget for kardiovaskulære hændelser - hjerteanfald, slagtilfælde, bypassoperation eller ballonudvidelse, hospitalisering for ustabil angina, og død fra en hjerte-kar-årsag.

JUPITER var designet til at vare i fire år, men det blev stoppet lige kort på to år, fordi statin takers lavede så meget bedre end dem, der fik placebo. De var 54% mindre tilbøjelige til at have et slagtilfælde, 48% mindre tilbøjelige til at have et hjerteanfald, og 44% mindre tilbøjelige til at have nogen alvorlig kardiovaskulær hændelse, herunder kardiovaskulær død. Blandt de statin-brugere, LDL-niveauet faldt med et gennemsnit på 50%, og CRP niveauer med et gennemsnit på 37%. Disse niveauer var uændrede blandt de placebo takers. Bivirkninger, såsom muskelsmerter og problemer med lever-eller nyrefunktion, var den samme i de to grupper, selv om der kan have været en stigning i diabetes blandt dem, der fik Crestor.

Resultaterne af undersøgelsen blev offentliggjort i The New England Journal of Medicine (online 9 november, 2008, og på tryk 20 november 2008). Undersøgelsen blev finansieret af Astra Zeneca, skaberen af ​​Crestor, og patentrettigheder til hsCRP testen er ejet af ledende efterforsker, Dr. Paul M. Ridker, og Harvard-tilknyttede Brigham and Women 's Hospital i Boston.

Udvidelse jupiter anvendelsesområde

Mange eksperter foreslår en go-langsom tilgang til brugen af ​​statiner ved midaldrende voksne med normal kolesteroltal og ingen historie af diabetes eller hjerte-kar-sygdom. Selvom Crestor reducerede risikoen for kardiovaskulære hændelser til en statistisk signifikant grad, de involverede tal var små. Blandt 17.802 deltagere, forekom kun 393 kardiovaskulære hændelser: 142 i Crestor gruppen (en 1,6% sats) og 251 i placebogruppen (2,8% sats). Hvis disse resultater bekræftes, vil omkring 95 mennesker har brug for at blive behandlet for to år for at forhindre, at en enkelt kardiovaskulær hændelse. Folkesundhed eksperter nødt til at overveje sådanne numre, fordi de skal veje de absolutte fordele mod de omkostninger og risici. Crestor, som ikke er tilgængelig i en generisk form, koster omkring 900€ årligt, mere end generiske statiner såsom lovastatin og pravastatin.

De fleste mennesker, der tager et statin tage det for mere end to år, så JUPITER undersøgelsen efterlader spørgsmål om sikkerheden på lang sigt af Crestor hos personer med overnormal CRP niveauer, men lav risiko LDL og ingen tegn på hjerte-kar-sygdom. Den dosis, der anvendes i denne undersøgelse var højere end den typiske startdosis af Crestor. Vi ved ikke, om opretholdelse af de meget lave LDL niveauer opnået med Crestor - 55 mg / dl, i gennemsnit - i mere end to år, ville fortsætte med at være sund eller reducere risikoen så meget, som den gjorde i undersøgelsen. Også kunne den mulige lille stigning i diabetes risiko findes i undersøgelsens deltagere tager Crestor betyde problemer: diabetes er en stor risikofaktor for hjerteanfald, slagtilfælde og død af hjerte-kar-sygdom.

Det er usikkert, om de resultater, JUPITER betyde, at flere midaldrende mennesker bør screenes med hsCRP testen. Forskerne er interesserede i at finde nye markører for risiko for kardiovaskulære hændelser såsom CRP, fordi individuel risiko hjælper med at afgøre, om en person kan drage fordel af mindre aggressive forebyggende foranstaltninger, såsom livsstil ændringer, eller mere aggressive, såsom aspirin og et statin. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at hsCRP test forbedrer kardiovaskulær risikovurdering i nogle kvinder, der betragtes som lav risiko på baggrund af alder, kolesterol niveau, blodtryk, rygning og diabetes. Dette er vigtigt, fordi omkring halvdelen af ​​alle hjerteanfald og slagtilfælde i mennesker uden højt kolesteroltal, og 15% til 20% forekommer hos mennesker med ingen af ​​disse traditionelle risikofaktorer. Men JUPITER forsøget ikke fortælle os noget nyt om nytten af ​​hsCRP testen. Alle i undersøgelsen havde høj CRP, så ingen sammenligninger er mulige. Kan heller JUPITER fortælle os, hvordan CRP stakke op mod andre markører for kardiovaskulær risiko. Det var et forsøg med statinbehandling, ikke hsCRP test.

Endelig Crestor sænket LDL og reduceret inflammation målt ved hsCRP, men vi har ingen mulighed for at vide, hvilken effekt var mere markant at reducere kardiovaskulær risiko. Resultaterne af JUPITER understreger det faktum, at hjerte-kar-risiko er kompleks, og ingen enkelt faktor (herunder LDL kolesterol) fortæller hele historien. Undersøgelsen vil sandsynligvis anspore en søgning efter yderligere biomarkører samt undersøgelser af virkningen af ​​målrettede anti-inflammatoriske lægemidler.

Hvad nu?

Mange kvinder ønsker at vide, om de skulle få hsCRP test. Svaret afhænger af den generelle risiko for hjertekarsygdom. Den hævdvundne Framingham modellen bruger alder, kolesteroltal, blodtryk, rygning status og diabetes til at beregne en kvindes 10-årig chance for at få et hjerteanfald. Kvinder med høj risiko har ikke brug for hsCRP test, fordi de skal tage et statin alligevel. Kvinder med lav risiko har ikke brug for test, fordi det er stadig ikke klart, at fordelene opvejer omkostningerne og mulige risiko. Men for kvinder med mellemliggende risiko, kan hsCRP resultater at afgøre, om et statin, i tillæg til livsstilsændringer, kan reducere risikoen for et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

For at beregne din Framingham risiko score, gå til www.nhlbi.nih.gov / retningslinjer / kolesterol / risk_tbl.htm. Hvis din risiko er moderat - 5% til 20% - overveje at få hsCRP test. Derefter kan du revurdere din situation ved hjælp af nyere Reynolds model ( www.reynoldsriskscore.org ), som tilføjer hsCRP og nogle andre faktorer til at forudsige risiko for hjertekarsygdom specifikt i kvinder. Modellen omklassificerer mange kvinder, hvis Framingham score placere dem på moderat risiko - undertiden i en højere risikogruppe, undertiden i en lavere risiko én.

Dine grunde til at tage et statin bør stadig være din risiko for at få et hjerteanfald. Retningslinjerne for optimale LDL niveauer kan ændre sig, baseret på resultaterne Jupiter. For at finde ud af om de aktuelle LDL kolesterol mål, og hvornår du skal overveje at tage et statin, høre de Adult Treatment Panel III retningslinjer er udviklet af den amerikanske National Cholesterol Education Program, tilgængelig på www.nhlbi.nih.gov / retningslinjer / kolesterol / atglance.htm. Statiner har revolutioneret hjerte sygdomsforebyggelse, og du bør helt sikkert tage en, hvis du har de relevante risikofaktorer. Men også gøre alt, hvad du kan for at holde din statin dosis lav gennem motion og kost til at sænke dit LDL-kolesterol.