Tusgen

Kolesteroltal symptomer og årsager

Højt kolesteroltal har ingen symptomer

Højt kolesteroltal ikke forårsage symptomer, så mange mennesker er uvidende om, at deres kolesteroltal er for højt, indtil den har forårsaget symptomer på hjerte-kar-sygdom. Lær mere om højt kolesteroltal ›

For dit hjerte skyld, sænke dit kolesteroltal

Der er en masse nyheder om kolesterol i disse dage, og med god grund. Højt kolesteroltal bidrager til hjertesygdomme, som dræber flere mennesker end alle kræftformer tilsammen.

Kolesterol er et voksagtigt, fedtlignende stof, din krop - især leveren - producerer. Kolesterol bruges til at lave nogle hormoner, vitamin D og galdesyrer, der hjælper til at fordøje fedt. Kolesterol også anvendes til at opbygge sunde cellemembraner (vægge) i hjernen, nerver, muskler, hud, lever, tarme og hjerte. Det tager kun en lille mængde af kolesterol til at opfylde alle disse behov. Din krop gør nok, du behøver ikke at få kolesterol i din kost.

Lær mere om at sænke dit kolesterol ›

Forstå lipid profil test

Et lipid profil er en lab test, der måler mængden af ​​visse fedtstoffer og kolesterol i blodet. Højt lipid niveauer kan føre til et hjerteanfald eller få dit hjerte sygdom forværres. Du bør have en lipid profil mindst en gang om året.

Den LDL ("dårlige" kolesterol) bør være mindre end 100 mg / dl, og triglycerider (også "dårlige") bør være mindre end 150 mg / dl. HDL ("god") kolesterol bør være større end 40 mg / dl.

Hvis du har diabetes og diagnosticeret hjertesygdom eller progressiv koronararteriesygdom, kan din udbyder vælge en lavere LDL mål mindre end 70 mg / dl.

Lær mere om lipid profil test ›