Tusgen

Kræft i æggestokkene

Kræft i æggestokkene

Ovariecancer er en sygdom, hvor maligne celler findes i en af ​​æggestokkene, de kvindelige kønsorganer i livmoderen eller begge dele. Kræft i æggestokkene er den ottende mest almindelige form for kræft blandt kvinder. Læs mere om kræft i æggestokkene ›

Symptomer på kræft i æggestokkene

Hævelse er normalt et tegn på væske oprustning eller betændelse overskydende i kroppen. Hævelse kan gøre dig se oppustet eller udspilet, og din hud kan se skinnende og strakte ud. Hævelse kan være udbredt eller lokaliseret til et bestemt område af kroppen, såsom lymfeknuder, hænder, ankler, tungen eller ansigtet.

Hævelse eller ødem kan forekomme overalt i kroppen, herunder de indre organer, men det er mest mærkbar på ansigt, hals, hænder, ben, ankler og fødder. Ødem er klassificeret i henhold til den del af kroppen, der er berørt, såsom lungeødem (i lungerne), ansigtsødem, og Lymphedema (lymfeknuder).

Lær mere om symptomer på kræft i æggestokkene ›

Behandling af kræft i æggestokkene

Dette afsnit fokuserer på behandling for epitelial kræft i æggestokkene. Andre typer af kræft i æggestokkene er sjældne. Den type behandling, du har, afhænger af hvor kræften har spredt sig. Kræft kan være begrænset til æggestokkene eller spredes kun pletter i nærheden. Hvis det er tilfældet, kaldes det lokalt eller tidlige fase kræft. Hvis kræften har spredt sig til andre steder i kroppen, kaldes det metastaser eller fremskreden kræft i æggestokkene.

Din læge kan foreslå en kombination af behandlinger. Læger oftest behandle kræft i æggestokkene med kirurgi efterfulgt af kemoterapi. Disse behandlinger er angivet fra de mest til de mindst almindelige.

  • Surgery. Kan du have kirurgi til både diagnosticere kræft i æggestokkene og behandle det. Din kirurg fjerner væv og undersøger det for tegn på kræft. Men det vigtigste mål med operationen er at forsøge en kur ved at fjerne tumor eller tumorer. Din læge kan fjerne en eller begge æggestokke og eventuelt omkringliggende væv og lymfeknuder. I sjældne tilfælde, kirurgen udfører en anden operation efter andre typer af behandling for at sikre, at alle kræft er fjernet, eller at tage prøver af lymfeknuder eller andet væv. Dette hjælper med at afgøre, om kræften har spredt sig.

Lær mere om behandlinger for kræft i æggestokkene ›

At leve med kræft i æggestokkene

Mange kvinder kan leve med kræft i æggestokkene i mange år. Derfor er det vigtigt at holde sig så fysisk og følelsesmæssigt godt som muligt.

Fysisk og mentalt patienter nødt til at være i tip-top form. En kombination af motion, såsom at gå eller svømning og andre sunde vaner, såsom ikke at ryge, kan være nyttig.

Ovariecancer kan påvirke mave-tarmkanalen. Så hvis du har denne kræft, bør du være meget opmærksom på eventuelle problemer med fordøjelsen. En ernæringsekspert kan hjælpe. Du kan bede din læge om en henvisning til en.

Det er også vigtigt at holde en positiv sindsstemning. Du kan gøre dette i en række forskellige måder - gennem motion, meditation, religion, spiritualitet, og, om nødvendigt, antidepressiv medicin.

Lær mere om at leve med kræft i æggestokkene ›