Tusgen

Thyreoidea sygdom: forståelse hypothyroidisme og hyperthyroidisme

Hvis du er ligesom mange af mine patienter diagnosticeret med en sygdom i skjoldbruskkirtlen, kan du blive overrasket over, at sådan en lille kirtel kan have sådan en dybtgående indvirkning på din generelle sundhed og velvære. Men det er ikke så mærkeligt, når man tænker på den enorme opgave din skjoldbruskkirtel har. Gennem hele livet, er denne travle kirtel konstant producerer hormoner, der påvirker dit stofskifte. Så når sygdom medfører din skjoldbruskkirtel at slack off og underproducere thyreoideahormon eller overanstrengelse og producere for meget af det, vil du vide noget er ikke rigtigt.

Symptomerne på skjoldbruskkirtlen sygdomme er så vidtrækkende som påvirker dit humør, energi, kropstemperatur, vægt, hjerte, og mere-at det kan være svært at få den korrekte diagnose højre væk. Risikoen for sygdom i skjoldbruskkirtlen stiger med alderen. Alligevel sygdom i skjoldbruskkirtlen er sværest at opdage hos personer over 60, da det ofte maskerader som en anden sygdom, såsom hjertesygdomme, depression eller demens. Vildledende symptomer er en grund mange mennesker, der har sygdom i skjoldbruskkirtlen-oftest kvinder-endnu ikke ved, at de har det.

Skøn over, hvor mange mennesker har skjoldbruskkirtlen sygdom varierer meget, lige fra 10.000.000 til 30.000.000. Den mest pålidelige tal til rådighed kommer fra den tredje amerikanske nationale sundhed og ernæring Undersøgelse Survey (NHANES III) af mennesker i alderen 12 og ældre. Undersøgelsens resultater fra 2002 viste, at næsten 6% af den amerikanske befolkning, eller 12,2 mio mennesker, har sygdom i skjoldbruskkirtlen. De fleste af disse mennesker, cirka 9,6 millioner har hypothyroidisme. En langt mindre del 2,6 millioner mennesker, har hyperthyroidisme. Men befolkningen bliver ældre, og andelen af ​​personer med skjoldbruskkirtlen sygdomme er stigende.

Diagnosticering skjoldbruskkirtlen sygdomme kan være en vanskelig opgave, og under visse omstændigheder, så behandler dem. Som formand for en task force bestående af førende skjoldbruskkirtlen specialister til Europa Thyroid Association og den europæiske sammenslutning af endokrinologer, og en panelist på det tilsvarende hyperthyroidisme task force, er jeg glad for at dele oplysninger, der afspejler den aktuelle overvejelser om styring af thyreoidea sygdomme. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at navigere nogle af de centrale punkter og kontroverser omkring, hvordan man bedst til at opdage og behandle en dårligt fungerende skjoldbruskkirtel.

Den gode nyhed er, at med den rette behandling, skjoldbruskkirtlen sygdomme kan lykkedes. Mit håb er, at denne rapport vil hjælpe dig med at arbejde tæt sammen med din læge for at bringe dine thyroideahormonniveauerne tilbage til det normale, så du kan gå om at leve dit liv fuldt ud.

Skjoldbruskkirtlen

Hvis du aldrig har været diagnosticeret med en skjoldbruskkirtlen problem, chancerne er du ikke er helt sikker på, hvor din skjoldbruskkirtel er, endsige hvad det gør. Dette lille, butterfly-formet kirtel vejer mindre end en ounce. Når fungerer normalt, det siddepinde diskret med sine vinger viklet omkring forsiden af ​​dit luftrør (trachea), under din strubehovedet (larynx). Dens lille størrelse kunne nemt narre dig til at undervurdere skjoldbruskkirtlen betydning for dit helbred. Men denne kirtel styrer den hastighed, hvormed hver celle, væv og organ i din krop fungerer, fra dine muskler, knogler og hud til din fordøjelseskanalen, hjerne, hjerte, og meget mere. Det gør det først og fremmest ved at udskille hormoner, der styrer, hvor hurtigt og effektivt celler omdanne næringsstoffer til energi-en kemisk aktivitet, som kaldes stofskifte-så cellerne kan udføre deres funktioner.

Figur 1: Hvor almindeligt er sygdom i skjoldbruskkirtlen?

Hvor almindeligt er sygdom i skjoldbruskkirtlen?

Næsten 6% af den amerikanske befolkning, eller 12,2 mio mennesker, har sygdom i skjoldbruskkirtlen. De fleste af disse mennesker, cirka 9,6 millioner har hypothyroidisme. En langt mindre del 2,6 millioner mennesker, har hyperthyroidisme.

Kilde: Tredje US National sundhed og ernæring Undersøgelse Survey (NHANES III).

Hvordan skjoldbruskkirtlen værker

Ligesom din bil motoren ikke kan køre uden benzin, din skjoldbruskkirtel har brug for brændstof til at producere skjoldbruskkirtelhormon. Dette brændstof er iod. Jod findes i sådanne fødevarer som tilsat jod bordsalt, skaldyr, brød og mælk. Når du spiser disse fødevarer, jod passerer ind i din blodbanen. Din skjoldbruskkirtel så udtrækker det nødvendig ingrediens fra dit blod og bruger det til at gøre to slags thyreoideahormon: thyroxin, kaldet T4, fordi det indeholder fire jod atomer og triiodothyronin, eller T3, som indeholder tre iodatomer. Skjoldbruskkirtlen produktion består primært af T4 (se figur 2). De fleste af T3 kroppen har brug for er faktisk skabt uden skjoldbruskkirtlen i organer og væv, der bruger T3, såsom lever, nyrer og hjerne. Disse væv konvertere T4 fra skjoldbruskkirtlen til T3 ved at fjerne en jod atom.

Figur 2: normal thyroid

Normal thyroid

Normalt hypothalamus sender et signal i form af thyrotropin-frigivende hormon (TRH), som gør det muligt for hypofyse til at secernere thyreoidea-stimulerende hormon (TSH). I reaktion skjoldbruskkirtlen frigiver T4 og en lille mængde af T3. Disse rejse til leveren og andre organer, hvor T4 omdannes til T3 og ind i blodbanen. Ligesom et varmeanlæg med en termostat indstillet på en konstant temperatur, et normalt fungerende skjoldbruskkirtel opererer i et støt tempo uden megen variation.

Da Skjoldbruskkirtlen producerer skjoldbruskkirtlen hormon, det gemmer det i et utal af mikroskopiske follikler. Når kroppen har brug for thyreoideahormon skjoldbruskkirtlen udskiller det ind i blodbanen i mængder egnede til at opfylde de metaboliske behov i dine celler. Hormonet nemt glider ind i cellerne i nød og tillægger særlige receptorer i cellernes kerner.

Din bil motor forbrænder brændstof, men det er dig, der fortæller det, hvor hårdt arbejde ved at træde på gas -pedalen. Skjoldbruskkirtlen skal også vide, hvad de skal gøre. Det tager sine ordrer fra din hypofyse, der er placeret i bunden af ​​din hjerne. Ikke større end en ært, der hypofysen undertiden kendt som "master"-kirtel, fordi det styrer funktionerne i skjoldbruskkirtlen og andre kirtler i det endokrine system. Hypofysen sender beskeder til din skjoldbruskkirtel, fortæller det, hvor meget hormon til at gøre. De beskeder kommer i form af thyreoidea-stimulerende hormon (TSH). TSH niveauer i din blodbanen stigning eller fald, alt efter om der er nok skjoldbruskkirtelhormon i dit system til at opfylde din krops behov. Højere niveauer af TSH foranledige skjoldbruskkirtlen til at producere mere hormon, indtil TSH komme ned til et konstant niveau. Omvendt lavt TSH niveauet signalere skjoldbruskkirtlen til at bremse produktionen.

Hvad er stofskifte?

Metabolisme er den kemiske proces, hvor cellerne omdanne næringsstoffer til energi. Thyreoidea hormon sætter tempoet af stofskiftet. Under stofskiftet, frigøres der energi fra kulhydrater, proteiner, fedt og andre næringsstoffer, du spiser. Den metaboliske proces frembringer også varme, kuldioxid, vand og affaldsprodukter. Dine celler bruger energi til at udføre væsentlige kemiske omdannelser, som sætter din krop væv til at fungere ordentligt. Metabolisme påvirker kroppens temperatur, kropsvægt, energi niveau, muskelstyrke, psykisk sundhed, frugtbarhed og mere.

Hypofysen får sine oplysninger på flere måder. Det er i stand til at læse og svare direkte på mængder af T4 i blodet, men det reagerer også på hypothalamus, en del af hjernen, der frigiver sin egen hormon, thyrotropinfrigivende hormon (TRH). TRH stimulerer TSH produktion i hypofysen. Dette netværk af kommunikation mellem hypothalamus, hypofyse, thyroidea og benævnes hypothalamus-hypofyse-thyroid (HPT) akse.

Hurtig kendsgerning

Det normale interval for TSH i blodet er i almindelighed mellem 0,45 og 4,5 milli-internationale enheder per liter (mIU / L).

Når ting går galt

Dette netværk af kommunikation er meget effektiv. Normalt skjoldbruskkirtlen doles ud netop den rigtige mængde af hormon til at holde din krop kørende. TSH niveauet forbliver nogenlunde konstant, men de reagerer på de mindste ændringer i T4 niveauer, og vice versa.

Men selv det bedste netværk er udsat for interferens. Påvirkninger udefra-såsom sygdom og visse lægemidler, kan nedbryde kommunikation. Når dette sker, kan skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok hormon, bremse alle din krops funktioner, en sygdom, kendt som hypothyreoidisme eller underaktiv skjoldbruskkirtlen. Eller din skjoldbruskkirtel kan producere for meget hormon, sende dine systemer i overdrive, en sygdom, kendt som hyperthyroidisme eller overaktiv skjoldbruskkirtel. Disse to sygdomme er oftest tegn på en underliggende sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Når man overvejer thyreoidea sygdom, begynder lægerne med at stille to spørgsmål: For det første, er skjoldbruskkirtlen producerer en abnorm mængde af skjoldbruskkirtelhormon? Og for det andet, er der en strukturel ændring i skjoldbruskkirtlen, såsom en klump (knude) eller en udvidelse (struma)? Selv om en af ​​disse egenskaber ikke nødvendigvis medfører, at den anden er til stede, mange thyroidealidelser har begge (se tabel 1).

Tabel 1: skjoldbruskkirtlen lidelser på et blik

Disorder

Struma

Knuder

Hypothyroidisme

Hyperthyreose

Kommentar

Hashimotos thyroiditis

Undertiden

Nej, men kan være vanskelige at skelne fra nodulær sygdom i skjoldbruskkirtlen

Ja

Nej

Mest almindelige årsag til hypothyreose i Europa.

Graves 'sygdom

Normalt

Nej

Nej

Ja

Mest almindelige årsag til hyperthyreose i Europa.

Løsning thyroiditis (tavs, postpartum, subakut)

Ofte

Nej

Ja

Ja

Typisk forårsager hyperthyroidisme og derefter hypothyroidisme før løse på egen hånd

Jodmangel

Ja

Nej, men kan udvikle sig over en lang periode

Ja

Nej

Hyppigste årsag til hypothyroidisme på verdensplan, men ualmindelige i ikke-immigrant amerikanske befolkning

Solitary toksisk adenom

Ja

Ja

Nej

Ja

Struma (udvidelsen) skyldes adenom, en godartet tumor

Simpel struma

Ja

Nej

Nej

Nej

Thyreoidea udvidelse uden kendt årsag, skjoldbruskkirtel funktion er normal

Multinodøs struma

Ja

Ja

Nej

Nej

Kan udvikle sig til en giftig nodulær struma (se nedenfor)

Giftig nodulær struma

Ja

Ja

Nej

Ja

Hyppig årsag til hyperthyreoidisme hos ældre mennesker

Langsommere

Undertiden skjoldbruskkirtlen ikke kan opfylde kroppens behov for skjoldbruskkirtel hormon, selv når TSH niveauet stiger. Din krop sinker. Du vil måske føle sig kold, træt og endda deprimeret. Du kan tage på i vægt, selvom du spiser mindre. Dette problem opstår for nogen af ​​flere grunde.

Hvis din krop ikke får nok jod, kan din skjoldbruskkirtel ikke producerer nok hormon, men det vil forsøge at svare på de stigende TSH niveauet ved at arbejde hårdere og hårdere alligevel. Dette kan medføre en række symptomer (se "Tegn og symptomer på hypothyroidisme"). I nogle tilfælde bliver skjoldbruskkirtlen forstørret og udvikler sig til en struma, der ligner et fremspring eller stor hævelse på halsen. Goiters skyldes jodmangel plejede at være fælles, men i dag de er sjældne i de udviklede lande på grund af forekomsten af ​​jod-berigede fødevarer såsom salt.

I visse andre tilfælde, skjoldbruskkirtlen kommer under angreb af kroppens eget immunsystem. Normalt stoffer kaldet antistoffer beskytte kroppen mod farlige bakterier og vira. Men i denne sygdom, kaldet Hashimotos thyroiditis, antistoffer forveksle skjoldbruskkirtlen for en udenlandsk invaderende fjende. Disse antistoffer, antithyroid peroxidase (anti-TPO) og antithyroglobulin (anti-Tg) er kendetegnende for ødelæggelse af skjoldbruskkirtlen af ​​immunsystemet. Over tid, den forsvarsløse skjoldbruskkirtel, betændt og arret, overgiver og mislykkes. Lidelser som Hashimotos thyroiditis, der resulterer fra en abnorm immunreaktion kaldes autoimmunsygdomme. Hashimotos thyroiditis er også kendt som kronisk lymfatisk thyroiditis, det er bare en form for thyroiditis (betændelse i skjoldbruskkirtlen), som forårsager hypothyroidisme (se "Hurtig kendsgerning: thyroiditis").

Hurtig kendsgerning: thyroiditis

Thyreoiditis er en betegnelse for enhver sygdom, der forårsager skjoldbruskkirtlen inflammation og undertiden funktionsfejl. Hashimotos thyroiditis, den mest almindelige form for hypothyroidisme i Europa, er forårsaget af unormale antistoffer. Andre former for thyreoiditis er sædvanligvis forbigående og forårsage skjoldbruskkirtlen til at lække hormon før smadre ind i en tilstand af hypothyroidisme.

Varmer op

Nogle gange holder skjoldbruskkirtlen spytter skjoldbruskkirtel hormon, selv når hypofysen helt lukker ned TSH produktion, et klart signal om, at din krop har fået nok. Alligevel skjoldbruskkirtlen forekommer uvidende om dette signal og fortsætter med at producere for meget, skubber stofskifte i overgear og fremskynde kroppens processer. Dette er hyperthyreoidisme. Hvis du er hyperthyroid, kan din puls race og du måske føler angst, nervøs eller irritabel. Du kan blive overophedet, har problemer med at sove, og tabe sig på trods af en god appetit. Som med hypothyroidisme, kan du udvikle en struma. I dette tilfælde, fordi din skjoldbruskkirtel arbejder så hårdt overproduktion skjoldbruskkirtel hormon, det bliver udvidet.

Den mest almindelige årsag til en revved op skjoldbruskkirtel i Europa er en autoimmun sygdom kaldet Graves 'sygdom. Antistoffer angriber skjoldbruskkirtlen, stimulere kirtel til at overproducere skjoldbruskkirtel hormon. Den slags antistoffer til stede i Graves 'sygdom kaldes TSH receptor antistoffer (Trab), herunder en slags kaldet thyreoidea-stimulerende immunglobulin (TSI). Disse virker ved at efterligne TSH, der er knyttet til TSH-receptoren på skjoldbruskkirtlen og forvirrende skjoldbruskkirtlen, så det producerer for meget hormon. Ud over symptomer på hyperthyroidisme (se "Tegn og symptomer på hyperthyroidisme"), nogle mennesker med Graves 'sygdom udvikler Graves' øjensygdom, også kendt som skjoldbruskkirtlen øjensygdom. Dens funktioner variere fra sag til sag, men ofte omfatter hævede eller udstående øjne, rødme, almindeligt åbne øjenlåg, og dobbelt syn. I sin mest alvorlige form kan vision aftage.

En toksisk nodulær struma er skyld i hyperthyreoidisme hos mange mennesker over 60 år. Dette sker, når skjoldbruskkirtlen udvides og udvikler knuder, som primært er klumper af skjoldbruskkirtlen celler, der danner som en del af skjoldbruskkirtlen. Knuder kan udvikle sig på den ydre overflade af kirtlen, hvor lægen kan føle dem under en undersøgelse. Men hvis de udvikler inde i kirtlen, kan de ikke være indlysende at røre ved. Nogle knuder kaste kommunikation mellem skjoldbruskkirtlen og hypofysen, fordi de selvstændigt producerer thyroid hormon og ikke er afhængige af TSH for instruktioner.

I nogle tilfælde, en type af enkelt knude, der kaldes en enkeltstående toksisk adenom forårsager hyperthyreoidisme på samme måde, ved at producere thyroideahormon egen indfald, uanset meddelelser fra hypofysen.

Men ikke alle knuder forårsage skjoldbruskkirtlen ubalance. Der er forskellige former for enkelte knuder, der kan spænde fra størrelsen af ​​en ært, eller endda mindre, på størrelse med en blomme eller større. De fleste er helt uskadelige og ikke påvirker skjoldbruskkirtlen funktion i det mindste. Disse omfatter væske-indeholdende knuder kaldet cyster samt adenomer, der er faste, men lige så uskadelige. En meget lille procentdel af knuder er kræft. Kræft knuder ikke direkte påvirker skjoldbruskkirtlen funktion, og derfor ikke forårsager en overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkirtlen.

Tyreotoksikose vs hyperthyreose: hvad er forskellen?

Selv om disse udtryk bruges ofte i flæng, de har forskellige betydninger. Tyreotoksikose, som betyder "giftig skjoldbruskkirtel," er et udtryk brugt af læger til at beskrive tilstedeværelsen af ​​for meget thyroid hormon, uanset om det er forårsaget af en skjoldbruskkirtel, der er overproduktion (hyperthyroidisme), med en skjoldbruskkirtel, der lækker hormon i blodbanen (thyroiditis ), eller ved at tage for meget thyroid hormon medicin. Hyperthyreose er en årsag til tyreotoksikose og det henviser specifikt til overproduktion af skjoldbruskkirtelhormon af skjoldbruskkirtlen.

Racing og brænder ud

En tredje kategori af sygdom i skjoldbruskkirtlen, også kaldet løse thyroiditis, omfatter sygdomme, der forårsager din krop til at rev op og derefter langsomt ned. I disse sygdomme, en betændt skjoldbruskkirtel lækker for meget thyroid hormon i blodbanen og forårsage dig i første omgang at udvikle symptomer på hyperthyreoidisme. Men i dette tilfælde din skjoldbruskkirtel er utæt, ikke overproduktion, så denne fase af løse thyroiditis er benævnt thyrotoksisk fase, eller tyreotoksikose (se "Tyreotoksikose vs hyperthyreoidisme: Hvad er forskellen?"). Når din skjoldbruskkirtel forsyning af hormonet er opbrugt, hormonniveau falder til under det normale, og du derefter får mangel. Til sidst, i omkring seks til otte måneder, skjoldbruskkirtlen spontant bedres, og normal funktion vender tilbage i de fleste mennesker. Men med hver episode, op til 25% af de berørte udvikle permanent hypothyroidisme.

Disse midlertidige former for thyreoiditis opstår ofte hos mennesker med en familie historie af autoimmun sygdom. De undertiden gå upåagtet fordi betændelsen er mild og smertefri. Dette er tilfældet med postpartum thyroiditis, den mest almindelige form for løse thyroiditis, som forekommer i 4% til 9% af de nye mødre i løbet af månederne efter levering af en baby. I denne periode immunsystemet går fra at være delvist undertrykt (som et resultat af hormonelle forandringer i graviditeten) til at være aktiv, en overgang, der kan udløse sygdommen. Silent thyroiditis er i det væsentlige den samme som postpartum thyroiditis. Den eneste forskel er, at det er relateret til graviditet og kan forekomme hos mænd eller kvinder, selv om det oftest rammer kvinder.

Subakut thyroiditis er en smertefuld version af de ovennævnte sygdomme, der undertiden er forårsaget af en af ​​flere vira. Også kendt som de Quervains thyroiditis, subakutte virale thyroiditis intervaller i sværhedsgrad. Hvis du har denne sygdom, og det er på den svære side, kan du føle, at du lider af influenza. Du har en feber, muskelsmerter og smerter, og en smertefuld, hævede skjoldbruskkirtel, der føles som en forfærdelig ondt i halsen. Du kan også opleve påviselige tegn på for meget thyroid hormon.

Særligt afsnit: hvem der får sygdom i skjoldbruskkirtlen?

De fleste mennesker, der er diagnosticeret med sygdom i skjoldbruskkirtlen mindst have nogle karakteristika, der sætter dem højere risiko end gennemsnittet. Følgende er kendte risikofaktorer for hypothyreoidisme eller hyperthyreoidisme.

Risikofaktorer for sygdom i skjoldbruskkirtlen

Du er i større risiko for sygdom i skjoldbruskkirtlen, hvis du

 • har en familie historie af en under-eller overaktiv skjoldbruskkirtel

 • er en kvinde

 • er over 60 år

 • er hvide

 • har en autoimmun sygdom

 • har en familie historie, der omfatter autoimmune sygdomme

 • er gravid eller har født inden for de sidste seks måneder

 • er jod mangelfuld eller leve i et land, hvor jodmangel er fremherskende

 • har været udsat for store mængder stråling

 • ryger tobak

 • tager medicin, der indeholder høje niveauer af jod.

Kvinder

Talrige befolkningsundersøgelser i årenes løb har rapporteret, at både hypothyroidisme og hyperthyroidisme er langt mere udbredt hos kvinder end hos mænd. Den europæiske sammenslutning af endokrinologer (AACE) rapporterer, at kvinder er så meget som 5-8 gange mere tilbøjelige end mænd til at lide af sygdom i skjoldbruskkirtlen. Forskerne forstår ikke helt, hvorfor er mere tilbøjelige end mænd til at have problemer med skjoldbruskkirtlen kvinder, men forskellen kan være knyttet til østrogen. Nogle tyder på, at dette hormon påvirker immunsystemet, især de hvide blodlegemer kaldet B-celler, der producerer antistoffer. Dette kan have konsekvenser for udviklingen af ​​autoimmune sygdomme, herunder sygdom i skjoldbruskkirtlen. En forklaring på udvikling af postpartum thyroiditis er, at under graviditet, høje niveauer af cirkulerende østrogen undertiden undertrykke funktionen af ​​både B-celler og T-celler, en anden celletype involveret i immunrespons. Rebound af B-og T-celle-funktion, der opstår efter levering synes at udløse sygdommen.

Beviser peger også på østrogen involvering i udviklingen af ​​Graves 'sygdom. Da Graves 'sygdom er ualmindeligt før puberteten, når østrogen niveauet er lavt, østrogen effekt på immunsystemet-snarere end kønsbundne gener-menes at være ansvarlig for, at flere kvinder udvikler Graves' sygdom.

Østrogen indvirkning på immunsystemet menes også at spille en rolle i udviklingen af ​​andre autoimmune sygdomme i almindelighed, kvinder er på et højere risiko for disse lidelser. Graves 'sygdom og Hashimotos thyroiditis begge autoimmune sygdomme, er skyld i de fleste tilfælde af skjoldbruskkirtlen funktionsfejl, i modsætning til nodular skjoldbruskkirtel problemer, især hos kvinder. Desuden kan ændringer i østrogenniveau bidrage til udviklingen af sygdom i skjoldbruskkirtlen efter overgangsalderen, når hormonniveau falder.

Ældre mennesker

Hypothyroidisme er almindelig hos mennesker over 60 år, og risikoen for hypothyroidisme stiger støt med alderen, især blandt kvinder. Disse stigninger kan falde sammen med en stigning i antistoffer, der forårsager Hashimotos thyroiditis.

Et observationsstudie, der fulgte 599 mennesker i alderen 85 til 89, fire år konstateret, at de i denne aldersgruppe, der havde hypothyreoidisme ikke oplever de negative virkninger af sygdommen og havde endda en længere levetid. Denne undersøgelse, offentliggjort i The Journal of European Medical Association i 2004, tyder på, at behandling af de "ældste gamle" kan have begrænset fordel. Alligevel kan bevis for ikke at behandle de allerældste kun komme fra et veltilrettelagt, case-kontrolleret studie, hvor folk er randomiseret til to grupper-one i behandling, og den anden, der fik placebo. Det er vigtigt at se din læge, hvis du bemærker nogen af ​​de symptomer på hypothyroidisme fælles for ældre mennesker (se "Tegn og symptomer på hypothyroidisme i en ældre person").

Etniske grupper

Hvis du er af afrikansk afstamning, du er mindre tilbøjelige til at udvikle en autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen (såsom Graves 'sygdom, Hashimoto thyroiditis eller postpartum thyroiditis) sammenlignet med folk fra andre etniske grupper. NHANES III-studiet viste, at koncentrationerne af thyreoidea-antistoffer tyder tilstedeværelsen af ​​autoimmun sygdom i 14,3% af de hvide, 10,9% af mexicanske folk, og kun 5,3% af afrikanske folk.

Familiens sundhed historie

Autoimmune thyroidea sygdomme køre i familier. Op til 50% af første grads slægtninge til patienter med disse sygdomme er i risiko for en autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen. Det betyder, at hvis en af ​​dine forældre har en af ​​disse sygdomme, såsom Hashimoto thyroiditis, der er en væsentlig chance du eller dine børn vil udvikle det også.

Sporing familiens historie er særligt vigtigt, når det kommer til sygdom i skjoldbruskkirtlen, fordi symptomerne er ofte utydelig. Nogle mennesker opdager, at de har et problem, når en nær slægtning er diagnosticeret, hvilket fik dem til at blive testet sig selv. Desværre, en mere fælles scenarie er, at en person lever med symptomer i måneder eller år, endelig er diagnosticeret, og derefter lære at en tante eller onkel har sygdom i skjoldbruskkirtlen. Du er i højere risiko, hvis sygdommen er til stede i en af ​​dine forældre i stedet for en anden grads slægtning, såsom en tante eller onkel, men alligevel, er det vigtigt at tale med din udvidede familie om disse sundhedsspørgsmål. Hvis en første grads slægtning af dig er diagnosticeret, benytte lejligheden til at få testet: du kan undgå mange års forvirring i årenes vage symptomer og mulige fejldiagnoser, et udbredt problem blandt folk, der lider af sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Husk også, at hvis du eller et nært familiemedlem har en autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen, er du også i risiko for at udvikle en anden autoimmun sygdom. Følgende medicinske sygdomme tendens til at køre i familier med autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen. Ikke alle med disse sygdomme vil have en skjoldbruskkirtlen problem, men som du er at kortlægge din familie historie eller taler med din læge, er det vigtigt at bemærke tilstedeværelsen af ​​en af ​​følgende sygdomme:

Type 1 diabetes. Denne form for diabetes (også kendt som juvenil diabetes ) er en autoimmun sygdom, hvor kroppens immunsystem angriber celler, der producerer insulin, hvilket resulterer i en mangel på insulin. Hvis du har en form for autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen, dine børn og børnebørn er statistisk mere udsatte for at udvikle denne form for diabetes. Omvendt så mange som 10% af mennesker med type 1 diabetes udvikler Hashimotos thyroiditis (kronisk lymfatisk thyroiditis) i løbet af deres levetid.

Addisons sygdom. Denne sygdom, karakteriseret ved ekstrem svaghed, vægttab, lavt blodtryk, gastrointestinale problemer, og mørkfarvning af huden, skyldes en autoimmun angreb på binyrerne. Angrebet fører til mangel på de vitale glukokortikoid hormoner, der er fremstillet af disse kirtler. Det er sjældent, men når det sker, er der ofte en arvelig sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Perniciøs anæmi. Dette er en alvorlig form for blodmangel, der kan forekomme hos ældre patienter, der har haft Graves 'sygdom eller Hashimotos sygdom. Det er forårsaget af en defekt autoimmun reaktion, der fører til en mangel på vitamin B 12-en væsentlig ingrediens i produktionen af røde blodlegemer.

Rheumatoid arthritis. Denne autoimmune sygdom karakteriseret ved betændelse i led og sener, forekommer i omkring 2% af den almindelige befolkning, og 7% af patienterne sygdom i skjoldbruskkirtlen. Behandling af sygdom i skjoldbruskkirtlen kan afhjælpe nogle af de symptomer, der er fælles for begge sygdomme.

For tidlig grå hår. Tidlig grå hår kan sende dig til frisørsalon, men sandsynligvis ikke lægens kontor. Men hvis dit hår begyndte at vende grå før alder 30, eller hvis du bemærker pletvist hårtab (alopecia areata), kan du og andre medlemmer af din familie har en disposition for autoimmune sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Vitiligo. Denne sygdom, også kendt som leukoderma, forekommer oftere i familier med en historie af sygdom i skjoldbruskkirtlen. Den er karakteriseret ved smertefri hvide pletter på huden, typisk i hænder, fødder, arme, ansigt og læber.

Jodmangel

Den eneste væsentlige kosten bidragsyder til sygdom i skjoldbruskkirtlen er jod. For lidt eller for meget jod kan udløse en skjoldbruskkirtlen problem. Et af de første tegn på jodmangel er udvidelsen i den forreste del af halsen er kendt som en struma, som skjoldbruskkirtlen forsøger at producere mere hormon fra skjoldbruskkirtlen, det gradvist udvides. Svære tilfælde videre til hypothyroidisme. Jodmangel er generelt ikke et problem i Europa, men det stadig plager mange udviklingslande, hvilket gør det til et af de største problemer for folkesundheden i hele verden, der berører mere end en milliard mennesker. Alvorlig jodmangel hos børn fører til mental retardering og varierende grader af abnormitet i vækst og udvikling. Den mest alvorlige mulige effekt er kretinisme, en ekstrem form for neurologiske skader fra føtal hypothyroidisme, der er karakteriseret ved grov mental retardering sammen med korte statur, døvhed, stumhed, og spasticitet.

Hvis du udvikler en struma og bor i Europa, chancerne er, at det er relateret til jodmangel. Siden 1920'erne, har folk været støt forbrugende salt tilsat jod, en løsning udviklet under Første Verdenskrig for at løse jodmangel. Det var under krigen, at hærens læger bemærket mange rekrutter havde opsvulmede halse, især dem, der kom fra De Store Søers Område, der blev kendt som "Struma Bælt." Mere for nylig, iod blev tilsat til mange kommercielle brød og mejeriprodukter. Der har været en vis bekymring over et fald i jod forbrug blandt en lille del af befolkningen. NHANES III fandt, at 20 år efter en indledende undersøgelse, taget i slutningen af ​​1970'erne, gennemsnitlige amerikanske forbrug af jod faldt til det halve, men selv dette niveau stadig betragtes som tilstrækkelig. De første resultater af en anden regering undersøgelse tyder på, at forbruget ikke er fortsat med at falde, men er ved at stabilisere. Regeringen fortsætter med at overvåge jod forbrug.

Årsagen til den bratte nedtur efter 1970'erne kan have at gøre med skiftende spisevaner. Amerikanske saltproducenter er ikke forpligtet ved lov til at iodize salt, og mange specialbutikker salte, der indeholder ingen jod, herunder kosher salt og havsalt, er tilgængelige. De fleste masseproducerede brød er tilsat jod, men i dag er det populært at købe frisk bagværk brød, der ikke indeholder jod. Forarbejdede fødevarer, et dagligt syn for mange mennesker, er høj i salt, men de fleste producenter af forarbejdede fødevarer ikke bruger salt tilsat jod.

Nogle fødevarer, kaldet goitrogens, forstyrre skjoldbruskkirtlen optagelse af jod, men disse fødevarer skal indtages i ekstremt høje mængder til at udgøre en risiko. De omfatter kassava (en stor plante kilde til ernæring i visse dele af Afrika), bambusskud, søde kartofler, lima bønner, blomkål, og fødevarer fra familie, der omfatter kål og broccoli.

For meget jod kan også føre til problemer i mennesker, der er enten høj risiko for at udvikle problemer med skjoldbruskkirtlen, eller som allerede har en sygdom i skjoldbruskkirtlen. En sund skjoldbruskkirtel kan kontrollere mængden af ​​jod den bruger, hvis der er et overskud af jod, kirtel justerer sin sats på hormon produktion, så den fortsætter med at gøre en normal mængde af skjoldbruskkirtelhormon. Hvis du allerede har en overaktiv skjoldbruskkirtel, vil for meget jod først bede kirtel at mindske skjoldbruskkirtel hormon produktion. Dog kan kirtlen ikke styre, hvor meget jod kommer i. Det opfanger ekstra jod og snart begynder at producere for meget thyroid hormon igen. Denne situation, der er kendt som en "escape" fra den undertrykkende virkning af jod, fører til øget thyroidea output.

Hvis du er hypothyroide grund af Hashimoto thyroiditis, ikke antage, at stigende jod i din kost vil hjælpe. Det kan faktisk have den modsatte virkning. Skjoldbruskkirtlen reaktion på mere jod er at bremse produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormon yderligere. Så hvis du har Hashimotos kan ekstra jod forværre din sygdom.

Du er nødt til at forbruge omkring 2 gram salt tilsat jod per dag for at opfylde den anbefalede kost tilførsel (ADT) på 150 mikrogram (mcg) af jod per dag for voksne (se tabel 2), og det er kun, hvis du ikke indtager andre kilder af jod, som emballerede brød og mælkeprodukter. Hvis du er gravid, du har brug for 220 mcg jod per dag. Kontroller, at din prænatal vitamin Indeholder mindst 150 mcg jod under graviditet og mens amning (resten, du får fra mad). Ikke alle multivitamin formuleringer indeholder nok jod.

De fleste mennesker får masser af jod. Institute of Medicine s Food and Nutrition Board fandt, at de fleste mænd får omkring 240-300 mcg en dag, og kvinder typisk få 190-210 mcg en dag.

Tabel 2: anbefalede kost kvoter for jod

Gruppe

RDA

Børn i alderen 1-8

90 mcg

Børn i alderen 9-13

120 mcg

Voksne og børn i alderen 14 og ældre

150 mcg

Gravide kvinder

220 mcg

Ammende kvinder

290 mcg

Kilde: Institute of Medicine s Food and Nutrition Board, 2002.

Graviditet

Hvis autoimmun sygdom eller sygdom i skjoldbruskkirtlen kører i din familie, er du mere tilbøjelige til at udvikle problemer med skjoldbruskkirtlen under og efter graviditet. Hyperthyreose følge af Graves 'sygdom eller hypothyroidisme følge af Hashimoto thyroiditis har tendens til at blive vist i løbet af det første trimester af graviditeten, sådanne problemer med skjoldbruskkirtlen under graviditet kan være skadeligt for dit barn. Postpartum thyreoiditis, på den anden side en tendens til at ske inden for seks måneder efter levering.

Hvis du eller et familiemedlem har haft sygdom i skjoldbruskkirtlen, sørg for at have din læge tjekke din skjoldbruskkirtel funktionsniveau før graviditeten eller efter du lærer at du er gravid. Også overveje at have en test for skjoldbruskkirtlen antistof niveauer, for at finde ud af, om anti-Tg og anti-TPO antistoffer (se "Langsommere"), er til stede. Hvis du tester positiv for thyreoidea-antistoffer, selvom du ikke har åbenlys sygdom i skjoldbruskkirtlen, er du en øget risiko for at abortere eller til at udvikle postpartum thyroiditis. En undersøgelse offentliggjort i The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism i 2006 viste, at hurtig behandling af gravide kvinder med levothyroxin kan reducere disse risici. Skjoldbruskkirtel antistof test er endnu ikke en del af rutinemæssig graviditet pleje, men nogle eksperter mener, det skal være. Spørg din læge om det, hvis du har sygdom i skjoldbruskkirtlen i din familie.

Det har været usikkert, om normale, men relativt lave niveauer af T4 i gravide kvinder påvirker neurale udvikling af deres babyer. Mens nogle undersøgelser har vist sig at støtte dette link, andre har ikke. En undersøgelse offentliggjort i The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism i 2009 ikke bekræfte denne forbindelse. Forskerne studerede 500 børn født mellem 1999 og 2003 i en jod tilstrækkelig region i Europa. De testede skjoldbruskkirtel hormon niveauer i mødre til 34 uger af graviditeten, og deres babyer ved fødslen. De gav kognitive (mentale) tester til børnene på seks måneder og tre år. Selv om de forudsagde spædbørn med lavere T4 niveauer ville have mødre med lav T4s, fandt de, at dette ikke var tilfældet; nyfødte T4 koncentrationer var ikke forbundet med maternelle T4 niveauer eller skjoldbruskkirtel funktion. Desuden havde moderens skjoldbruskkirtlen sundhed ikke påvirke senere kognitive udvikling i hendes barn.

Disse resultater modsiger de to noterede europæiske undersøgelser der fundet lave T4 niveauer i mødre i den tidlige graviditet kan være en alvorlig risikofaktor for nedsat kognitiv udvikling i deres babyer. Imidlertid blev disse tidligere undersøgelser foretaget i områder af Europa, hvor jodmangel er fælles, hvilket betyder, at de lave T4 niveauer, der findes i gravide kvinder var sandsynligvis afspejler utilstrækkelig jod indtag. Til sammenligning jodmangel er ualmindelige i Europa. Forskere mener, at forskellen forklarer uoverensstemmelsen, og at jod indtag af mødre er en vigtig indikator for barnets skjoldbruskkirtel funktion end deres egen skjoldbruskkirtel status.

Vandforurening

Effekten af ​​den kemiske perchlorat på jod absorption lavet overskrifter, da Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) rapporterede i 2006, at nogle kvinder udvikler skjoldbruskkirtlen lidelser efter indtagelse af spormængder af perchlorat i drikkevandet. Perchlorat anvendes i produktionen af ​​raketbrændstof og pyrotekniske artikler, er blevet fundet i både kommunale og godt vand, navnlig i områder omgivende flyfabrikanter. Rapporten CDC er blevet kritiseret af skjoldbruskkirtlen eksperter, der studerer effekten af ​​perchlorat, fordi det ikke lykkedes at identificere, hvilke emner i rapporten var disponeret for skjoldbruskkirtlen lidelser på grund af underliggende eller relateret autoimmun sygdom, som kunne have forklaret resultatet.

Når det gives i farmakologiske doser, er perchlorat kendt for at hæmme skjoldbruskkirtlen optag af jod. Længe siden, blev det brugt på denne måde at behandle hyperthyreoidisme. Ifølge en folkesundhedsmæssig erklæring udstedt af den europæiske Thyroid Association (ATA) er perchlorat niveauer i vand, der er inden for retningslinjer, der er udstedt af Environmental Protection Agency (4-18 dele pr milliard) ikke forbundet med nogen væsentlig forringelse af skjoldbruskkirtlen funktion i voksne. ATA erklæring citerede undersøgelser i Las Vegas-regionen og i amter i det sydlige Californien-områder med sporbare niveauer af perchlorat i drikkevand-der fundet beviser for stigninger i enten hypothyreoidisme eller andre thyreoidea sygdomme, herunder kræft i skjoldbruskkirtlen. Undersøgelser, der involverede frivillige, der fik lave doser af perchlorat i to uger og andre, der er involveret perchlorat-fremstilling arbejdere viste ingen ændringer i skjoldbruskkirtel funktion, ifølge opgørelsen.

Stråling

Udsættelse for store mængder af stråling i barndommen kan skade din skjoldbruskkirtel. Niveauet af stråling, der anvendes i rutinemæssige røntgenbilleder for dental eller andre diagnostiske formål er ikke høj nok til at påvirke din skjoldbruskkirtel. Men hvis du har modtaget x-ray-behandlinger til hovedet eller halsen for forstørrede mandler eller polypper, en forstørret thymus, acne, eller ringorm som et barn i løbet af 1940'erne eller 1950'erne, kan du være en øget risiko for problemer med skjoldbruskkirtlen, især udviklingen af ​​knuder, der kan være kræft. Den grad af risiko afhænger af, hvor meget stråling, du blev udsat for, og hvor ofte.

Udsættelse for stråling fra radioaktivt nedfald i barndommen øger også risikoen for kræft i skjoldbruskkirtlen senere i livet. Undersøgelser foretaget af National Cancer Institute har fundet forhøjede skjoldbruskkirtlen kræfttilfælde i befolkningsgrupper berørt af ulykken på Tjernobyl-atomreaktor i Ukraine i 1986 og atombombe test i Europa i løbet af 1940'erne, 1950'erne og 1960'erne. Men forskning viser, at mennesker, der udsættes som børn for stråling frigivet i løbet af 1940'erne og 1950'erne fra Hanford nukleare anlæg i det østlige Washington er ikke en øget risiko for at udvikle sygdom i skjoldbruskkirtlen, herunder knuder, kræft, hypothyroidisme og thyroiditis.

Hvis du mener, du blev udsat for enten skadelige x-stråler eller nedfald, så tal med din læge om en skjoldbruskkirtlen evaluering.

Rygning

Rygning er en velkendt risikofaktor for hjertesygdomme og kræft. Her er en anden grund til ikke at ryge: Talrige undersøgelser har bekræftet en sammenhæng mellem rygning og Graves 'sygdom hos mennesker, der er genetisk disponeret for at udvikle sygdom i skjoldbruskkirtlen.

En undersøgelse viste ikke blot, at Graves 'sygdom var mere sandsynligt blandt folk, der røg, men også, at blandt folk med Graves' sygdom, dem, der røg var mere tilbøjelige til at udvikle øjet komplikationer (se "Diagnosticering hyperthyroidisme").

Myte og fakta: kelp kosttilskud

Myte: At spise tang eller tage kelp kosttilskud er en god måde at forebygge sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Fakta: Kelp er en slags tang, der indeholder høje niveauer af jod. Med regelmæssig indtagelse, kan tang føre til problemer i skjoldbruskkirtlen funktion blandt mennesker, der har skjoldbruskkirtlen sygdom, eller der er modtagelige for det på grund af familiens historie. Dem med underliggende thyroiditis kan blive hypothyroide efter overdreven jod eksponering, mens dem med nodulær struma og undertiden dem med Graves 'sygdom bliver hyperthyroid. Mængden af ​​jod i tang kosttilskud kan spænde godt stykke over RDA 150 mcg for de fleste voksne. Indholdet og renheden af ​​kosttilskud er ikke reguleret af regeringen. Hvis du bor i Europa, du normalt ikke brug for at supplere din kost med jod, fordi dette mineral er så let tilgængelige i almindelige fødevarer. En undtagelse er under graviditet. Hvis du er gravid eller ammer, skal du supplere din jod indtag med en prænatal vitamin.

Medicin

Visse medikamenter kan fremkalde sygdom i skjoldbruskkirtlen. For eksempel, lithium, et lægemiddel almindeligt anvendt til behandling af bipolar sygdom (også kendt som manisk depression), interfererer med produktionen af ​​thyreoideahormon og reducerer mængden af ​​hormon, der udskilles ind i blodbanen. Langvarig behandling med lithium resultater i struma i op til 50% af patienterne, mild hypothyroidisme (ofte omtalt som "subklinisk" hypothyroidisme) i op til 20%, og åbenlys (indlysende) hypothyreose i op til 20%. Mindre almindeligt kan det også føre til en sygdom, der kan skelnes fra thyreoiditis.

Som et andet eksempel amiodaron (Cordarone) kan et lægemiddel med et meget højt indhold af jod anvendes til behandling af hjerterytmeforstyrrelser, påvirker skjoldbruskkirtlen på forskellige måder, hvilket fører til hypothyreoidisme eller thyrotoxicosis. For mennesker, der tager amiodaron, kan tyreotoksikose tage to former. Den ene er amiodaron-induceret tyreotoksikose 1 (AIT1), som forekommer hos patienter med multinodøs struma, i disse sager, overdreven brændstoffer jod eksponering skjoldbruskkirtlen, hvilket fører til hyperthyreoidisme. Den anden, mere almindelig sygdom er amiodaron induceret thyrotoxicosis 2 (AIT2), der følger en bane, der svarer til andre typer af løse thyroiditis (se tabel 1).

I 2009 godkendte FDA en beslægtet stof kaldet dronedaron (Multaq), som ikke indeholder jod, som et alternativ til at behandle uregelmæssig hjerterytme. Dronedaron forventedes at blive det foretrukne stof, men det viste sig ikke at være så effektiv mod problemer med hjerterytmen amiodaron. Hvis du tager amiodaron, være sikker på at din læge overvåger din skjoldbruskkirtel funktion.

Et andet lægemiddel, der indeholder jod er povidon-jod (Betadine), der anvendes i en bred vifte af over-the-counter-produkter, og som et aktuelt antiseptisk under operationen.

Endnu et eksempel på medicin-induceret sygdom i skjoldbruskkirtlen indebærer interferon og interleukin. Disse proteiner, der kaldes cytokiner, produceres naturligt i kroppen og spiller en vigtig rolle i dit immunforsvar. Disse egenskaber har ført til udviklingen af Behandlingsregimer anvendes til behandling af hepatitis, multipel sklerose, og visse former for kræft. En uheldig bivirkning er, at disse stoffer kan skade skjoldbruskkirtlen, som regel (men ikke altid) i mennesker, der har en underliggende sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Interferon alfa, der anvendes til behandling af patienter med hepatitis C, synes at have en større indvirkning på skjoldbruskkirtel funktion end interferon beta, der anvendes til behandling af multipel sklerose. Undersøgelser har vist, at hepatitis C-patienter, der tager interferon alfa, er mere tilbøjelige til at udvikle tyreotoksikose, normalt forårsaget af løse thyroiditis (se tabel 1), men undertiden forårsaget af Graves 'sygdom. Hypothyroidisme kan også udvikle sig i forbindelse med de samme antithyroid antistoffer blev set hos patienter med Hashimotos thyroiditis. De fleste tilfælde af skjoldbruskkirtlen dysfunktion i sidste ende løse efter interferon alfa afbrydes, men det er ikke altid tilfældet. Hvis du har brug for disse stoffer til behandling af hepatitis, multipel sklerose, eller kræft, bør Deres læge overvåge Deres skjoldbruskkirtel funktion.

Mange andre stoffer kan forstyrre skjoldbruskkirtlen funktion. Din læge vil sandsynligvis advare dig, hvis du tager et lægemiddel, der kan skade din skjoldbruskkirtel, men det er stadig vigtigt at læse etiketter omhyggeligt. Rutinemæssig brug af medicin med høje niveauer af jod kan udløse enten hyperthyroidisme eller hypothyroidisme i mennesker med en eksisterende sygdom, såsom en underliggende autoimmun sygdom. Vær især opmærksom på mikrogram (mcg) versus milligram (mg), ADT for jod er 150 mcg per dag, men mange medikamenter liste milligram. Vær sikker på ikke at forveksle de to, eller fejl kan føre til en alvorlig overdosis: 1 mg svarer 1.000 mcg. Hvis du tager jod-holdige produkter på regelmæssig basis, så tal med din læge.