Tusgen

Spise sammen er godt for børn

Hvor ofte har du og din familie alle formår at sætte sig ned sammen til middag? Dit svar betyder langt mere end en chance for at finde ud af, hvad der foregår i skolen.

En Harvard Medical School undersøgelse fandt odds for at være overvægtig var meget lavere blandt børn, der dined med deres familier fleste dage. Andre Harvard forskning viser familier, der spise sammen spiser mindre stegt mad og drikke mindre sodavand. De er også dobbelt så tilbøjelige til at have fem portioner frugt og grøntsager og drikke mere mælk.

Dit barns helbred og talje er ikke alle, der er på spil. Det Nationale Center for Afhængighed og Stofmisbrug (CASA) ved Columbia University fandt, at teenagere fra familier, der næsten aldrig spiser middag sammen er meget mere tilbøjelige til at bruge ulovlige stoffer, cigaretter og alkohol. Familiens måltider, ifølge den seneste CASA-undersøgelse, er også et fundament for bedre forældre-barn relationer. Forskning viser også, at familien måltiderne var den eneste stærkeste prædiktor for bedre test scores og færre adfærdsproblemer. Måltider scoret endnu bedre end tid brugt studere eller i kirken.

"Lad børnene begynde at indstille bordet og hjælpe beslutte, hvad du kommer til at spise og bistå med at forberede maden," siger berømte Harvard børnelæge T. Berry Brazelton, MD "Så, når du sidder ned, er det ikke bare mors eller i nogle tilfælde Daddy måltid, det er alles måltid. med ældre børn, du sætter scenen for måltiderne som tider for genforening, parforhold og kommunikation. "

Vær fleksibel, også. Husk:

  • Det behøver ikke at være middag. Hvis far ikke kommer hjem før 08:00, mor og børnene kan have dessert med ham. Eller kan den familie måltid være søndagsbrunch eller en hurtig hverdag morgenmad af korn og mælk.

  • Det behøver ikke at være hver dag. Spise sammen, så ofte du kan, og gøre det til en behagelig oplevelse.

  • Det behøver ikke at være gourmet. Vælg tidsbesparende fødevarer som butik-kogt kylling, mikroovn veggies, tilberedte supper, eller planlagte madrester. Kog chili i weekenden og genopvarme det i løbet af ugen.

  • Du behøver ikke at koge det. Take-away er OK.

  • Det behøver ikke at være hjemme. Kvalitet fastfood kan være fint.