Tusgen

Graviditet - fælles gener under graviditet

Hvad er nogle fælles gener under graviditeten?

Symptomer på ubehag på grund af graviditet varierer fra kvinde-til-kvinde. Følgende er nogle almindelige ubehageligheder. Men hver mor-til-være kan opleve symptomer, anderledes eller slet ikke:

 • kvalme og opkastning
  Omkring halvdelen af alle gravide kvinder oplever kvalme og undertiden opkastninger i første trimester - også kaldet morgenkvalme, fordi symptomerne er mest alvorlige i morgen. Nogle kvinder kan have kvalme og opkastninger i hele graviditeten. Årsagen til morgenkvalme kan skyldes ændringer i hormonniveauer under graviditet.
  Morgenkvalme synes at blive forværret af stress, rejser, og visse fødevarer med højt indhold af protein og fedt. For at mindske symptomerne, spise små måltider flere gange om dagen kan hjælpe. En kost med højt indhold af komplekse kulhydrater (såsom fuldkornsbrød, pasta, bananer, og grønne bladgrøntsager), kan også medvirke til at reducere sværhedsgraden af kvalme.
  Hvis opkastning er svær, forårsager en kvinde til at miste væske og vægt, kan det indikere en sygdom kaldet hyperemesis gravidarum. Hyperemesis kan føre til dehydrering og kan kræve indlæggelse for intravenøs væske og ernæring. Ring til din læge, hvis du har konstant eller svær kvalme og opkastning.

 • træthed
  Da kroppen arbejder overtid for at give en nærende miljø for fosteret, er det ikke underligt en gravid kvinde ofte føler sig træt. I første trimester, øge hendes blodvolumen og andre væsker, som hendes krop justerer til graviditeten. Sommetider anæmi er den underliggende årsag til træthed. Anæmi er en reduktion af oxygen-bærende evne af røde blodlegemer og er sædvanligvis på grund af lave jern niveauer. En simpel blodprøve udføres på en prænatal besøg vil tjekke for anæmi.

 • hæmorider
  På grund af øget pres på endetarmen og mellemkødet, og den øgede sandsynlighed for at blive forstoppet som graviditeten skrider frem, hæmorider er almindelige i slutningen af ​​graviditeten. Undgå forstoppelse og belaste kan medvirke til at forebygge hæmorider. Altid tjekke med din læge, før du bruger nogen form for medicin til behandling af denne sygdom.

 • åreknuder
  Åreknuder - hævede, lilla vener - er almindelige i benene og omkring skedeåbningen sent i graviditeten. I de fleste tilfælde er åreknuder forårsaget af det øgede pres på benene og bækken vener, og af den øgede blodvolumen.

 • halsbrand og fordøjelsesbesvær
  Halsbrand og fordøjelsesbesvær forårsaget af pres på tarmene og maven (som til gengæld skubber maveindhold tilbage op i spiserøret), kan forebygges eller reduceres ved at spise mindre måltider i løbet af dagen og ved at undgå at ligge ned kort efter at have spist.

 • blødende tandkød
  Tandkødet bliver mere svampet som blodgennemstrømningen øges under graviditeten, der forårsager dem til nemt at bløde. En gravid kvinde bør fortsætte med at tage sig af hendes tænder og tandkød og gå til tandlægen for regelmæssige eftersyn. Dette symptom forsvinder sædvanligvis efter graviditet.

 • pica
  Pica er en sjælden trang til at spise, bortset fra fødevarer stoffer såsom snavs, ler eller kul. Trangen kan indikere en ernæringsmæssig mangel.

 • tilbageholdelse hævelse / væske
  Mild hævelse er almindeligt under graviditet, men alvorlig hævelse, som varer kan indikere præeklampsi (unormal sygdom præget af højt blodtryk). Liggende på venstre side, opløftende benene, og iført support slange og behagelige sko kan bidrage til at lindre hævelse. Vær sikker på at underrette din læge om pludselig hævelse, især i hænder eller ansigt, eller hurtig vægtstigning.

 • hudforandringer
  På grund af udsving i hormon niveauer, herunder hormoner, der stimulerer pigmentering af huden, kan der opstå brun, plettet pletter i ansigtet, pande, og / eller kinder. Dette kaldes ofte masken af graviditeten, eller chloasma, og ofte forsvinder hurtigt efter fødslen.

  Pigmentering kan også stige i huden omkring brystvorterne, kaldet areola. Desuden ofte forekommer en mørk linie ned midt på maven.

 • strækmærker
  Rosa strækmærker kan vises på maven, bryster, lår eller bagdel. Strækmærker er generelt forårsaget af en hurtig stigning i vægt, og de mærker falme normalt efter graviditet.

 • gær infektioner
  På grund af hormon forandringer og øget udflåd, også kaldet leukorrhea, en gravid kvinde er mere modtagelige for gær infektioner. Gær infektioner er kendetegnet ved en tyk, hvidligt udflåd fra vagina og kløe. Gær infektioner er meget behandles. Altid konsultere din læge, før du tager nogen medicin for denne sygdom.

 • overbelastede eller blodig næse
  Under graviditet, foring af luftvejene modtager mere blod, hvilket ofte gør det mere overbelastet. Denne overbelastning kan også forårsage indelukkethed i næse eller næseblod. Derudover er de små blodkar i næsen let beskadiget på grund af forhøjet blodtryk, der forårsager næseblod.

 • forstoppelse
  Øget pres fra graviditeten på endetarmen og tarme kan forstyrre fordøjelsen og efterfølgende afføring. Desuden kan hormon ændringer bremse fødevarer bliver behandlet af kroppen. Stigende væsker, regelmæssig motion og øger fiber i din kost er nogle af de måder at forebygge forstoppelse. Altid tjekke med din læge, før du tager nogen medicin for denne sygdom.

 • rygsmerter
  Som en kvindes vægt stiger, hendes balance forandringer, derfor belaste ryggen. Bækken leddene, som begynder at løsne sig i forberedelse til fødslen bidrager også til dette tilbage stamme. Korrekt kropsholdning og korrekt løfteteknik hele graviditeten kan hjælpe med at reducere belastningen på ryggen.

 • svimmelhed
  Svimmelhed under graviditeten er et almindeligt symptom, der kan være forårsaget af:

  • lavt blodtryk på grund af livmoderen komprimere store arterier

  • lavt blodsukker

  • lavt jern

  • hurtigt bevæger sig fra siddende stilling til stående stilling

  For at forhindre skader fra at falde i løbet af episoder af svimmelhed, bør en gravid kvinde stå op langsomt og holde fast i vægge og andre stabile strukturer for støtte og balance.

 • hovedpine
  Hormonelle forandringer kan være årsag til hovedpine under graviditet, specielt i første trimester. Hvile, ordentlig ernæring, og tilstrækkeligt væskeindtag kan bidrage til at afhjælpe hovedpine symptomer. Altid konsultere din læge, før du tager nogen medicin for denne sygdom.