Tusgen

Hvad er din sund vægt?

I dagens samfund, medierne Hound berømtheder, om de mister et pund eller få en, så det er svært at forstå begrebet en sund vægt.

Fedme er bestemt af procentdel af kropsfedt og vægt, ifølge National Heart, Lung og Blood Institute (NHLBI). At have en stor procentdel af kropsfedt, uanset hvor meget du vejer, er usundt. Du kunne være af normal vægt eller undervægtige og stadig have en usund mængde af kropsfedt. At være overvægtig betyder, at du har en tung vægt, men ikke nødvendigvis for meget kropsfedt. For eksempel folk, der er muskuløs vejer mere end dem, der ikke, deres ekstra vægt kommer fra muskler, der ikke kropsfedt.

Ifølge NHLBI retningslinjer, en vurdering af, om du er overvægtig indebærer anvendelse af tre centrale foranstaltninger:

  • Body mass index (BMI)

  • Taljemål

  • Risikofaktorer for sygdomme og sygdomme forbundet med fedme, som omfatter højt blodtryk, højt niveau af LDL ("dårlige") kolesterol, høje triglycerider, højt blodsukker og rygning.

Body mass index

Den første måling for at finde ud af om du er overvægtige eller fede indebærer fastsættelsen af ​​din body mass index, eller BMI. For at beregne din BMI, formere din vægt i pounds ved 703, så dividere med din højde i inches. Derefter dividere med din højde i inches igen.

BMI = (vægt i pounds) X 703

(Højde i inches) X (Højde i inches)

For eksempel, hvis du vejer 162 pounds og er 69 inches høj, dit BMI er 23,9, eller (162 x 703) ÷ (69 x 69), og er normalt.

  • Et BMI på 18,4 eller derunder: Undervægt

  • Et BMI på 18,5 til 24,9: Normal

  • Et BMI på 25-29,9: Overvægt

  • Et BMI på 30 eller derover: Fede

For folk, der betragtes som overvægtige eller dem, der er overvægtige og har to eller flere risikofaktorer, NHLBI retningslinjer anbefaler at tabe sig.

Selvom BMI er en pålidelig indikator for kroppens samlede fedt, det har nogle begrænsninger. Det kan overvurdere kropsfedt hos sportsfolk og andre med en muskuløs bygget. Det kan undervurdere kropsfedt i ældre voksne og i andre, der har mistet muskelmasse.

Abdominal fedt / taljemål

En anden måde at afgøre, om du er overvægtige eller svært overvægtige er at måle din abdominal fedt, som kan forudsige risikoen for sygdomme forbundet med fedme. Bestem din taljemål ved at placere et målebånd stramt omkring din taljen. Dit taljemål er en god indikator for din abdominal fedt. Din risiko for fedme-relaterede sygdomme stiger med et taljemål på mere end 40 inches i mænd og mere end 35 inches i kvinder.

Du skal bruge din abdominal måling fedt sammen med dit BMI til at vurdere din risiko. Folk, der er overvægtige (BMI på 25 til 29,9), men ikke har et stort taljemål og har færre end to risikofaktorer kan behøver kun at forhindre yderligere vægtøgning snarere end at tabe sig.

Hvis du er overvægtig og har andre risikofaktorer for fedme-relaterede sygdomme, bør du tabe sig. Hvis du er overvægtig, bør du tabe, selvom du ikke har andre risikofaktorer.

Alternative midler

En tredje måde at afgøre, om du er overvægtige eller svært overvægtige, er at få din hudfoldstykkelse måles. Denne måling, kaldet antropometri, er taget omkring triceps, på skulderbladene og på hofterne. Resultaterne kan afgøre, om din vægt er fra muskel eller fra fedt.

BMI metode er generelt foretrukket, fordi BMI afspejler en mere nøjagtig gengivelse af kroppens samlede fedt i forhold til højde og vægt, siger NHLBI. For den bedste bestemmelse af, om du er på en sund vægt, så tal med din læge. Din udbyder vil tage hensyn til både din personlige sundhed og familiens historie.