Tusgen

Hvordan en kvindes køn påvirker hendes helbred

Sundhed kan være forvirrende, uanset køn. Men kvinder har en ekstra ulempe. I fortiden blev medicin domineret af en mandlig synspunkt. Og tidlig medicinsk forskning fokuseret på-du gættede det-mænd.

"Nu er der en voksende forståelse for, at der er betydelige kønsforskelle i sundhedsvæsenet," siger Wendy Klein, MD, en intern medicin og kvinders specialist sundhed.

En rapport fra Institute of Medicine understregede, at forskerne havde brug for at kende forskellene i biologi mellem mænd og kvinder, med det formål at forbedre medicinsk praksis og terapier. Forskelle mellem mænd og kvinder findes på systemet, orgel, væv, cellulært og sub-cellulært niveau, i henhold til Society for kvinders sundhed Forskning (SWHR). Mænd og kvinder er også forskellige i deres reaktion på medicin.

Nogle forskelle mellem mænd og kvinder er indlysende. Men andre går ud over grundlæggende anatomi. Her er nogle måder dit helbred kan variere fra det af mændene i dit liv.

Forskellige symptomer

Kvinder har ofte ikke "klassiske" hjerteanfald symptomer.

Hjerteanfald på tv eller storskærm tendens til at gå noget som dette: Offeret knuger hans bryst og falder på knæ. Selv om disse scener kan være dramatiske, kan de også være vildledende.

"Klassiske hjerteanfald symptomer, såsom knusning brystsmerter og smerter i armen, kan være klassiker for mænd, "siger familiens læge Judy Chamberlain, MD, et medlem af Det Europæiske Akademi for Family Physicians 'bestyrelse. "Men kvinder har ofte mere subtile symptomer, såsom åndenød, en brændende fornemmelse, eller hjertebanken. De føler ofte noget nyt og fornemmer, at det ikke er rigtigt, men ved ikke, hvad det er. "

Landets førende dødsårsag, hjertesygdom hævder flere kvinder end mænd hvert år. Kvinder er også mere tilbøjelige end mænd til at dø i det første år efter en blodprop i hjertet. Men mange kvinder ikke indser hjertesygdom er den største trussel mod deres helbred. "Det skræmmer mig, at kvinder bekymre mere om brystkræft end deres hjerter, "siger Dr. Chamberlain.

Større gennemslagskraft

Ryge og drikke er farligere for kvinder.

Tobak er dødelig for både mænd og kvinder, men rygning kan tage en værre vejafgift på kvinder. Kvinder, der ryger, er mere tilbøjelige til at have et hjerteanfald end mænd, der ryger, siger SWHR. Kvinder, der ryger, er også mere tilbøjelige til at udvikle diabetes, højt kolesteroltal, slagtilfælde, og lungesygdom, herunder lungekræft. Ikkeryger kvinder står over for en større risiko for lungekræft end ikkeryger mænd.

Hvad værre er, rygestop er hårdere for kvinder. Kvinder har mere svære abstinenssymptomer. Og selv om mænd er afhængige af nikotin, kvinder finder det sværere at opgive både nikotin og den fysiske vane.

En kvinde yngre end 50 år, der drikker den samme mængde alkohol som en mand på samme alder vil få beruset, fordi mere alkohol vil nå hendes blod. Det er fordi kvinder producerer mindre af en mave enzym, der fordøjer alkohol. Den mindre alkohol, der fordøjes, jo mere der ender i blodet.

Drinking også sætter en kvinde på højere risiko for brystkræft, hjerter problemer, og slagtilfælde. Det er også sværere for en kvinde, der regelmæssigt drikker at blive gravid.

Mental sundhed

Kvinder er mere tilbøjelige til at være klinisk deprimeret eller har en angst.

Når kvinder er nede, kan de tror, ​​de skal bare snap ud af det. Ofte er det ikke så let.

Forekomsten af depression er stigende hos kvinder. I virkeligheden er to til tre gange mere tilbøjelige end mænd til at stå over for de ødelæggende virkninger af kvinder depression. Kvinder oplever også depression anderledes end mænd: Kvinder er mere tilbøjelige til at have søvn og appetit problemer. Depression er også en alvorlig sundhedstrussel på tidspunkter, hvor kvinder forvente at være lykkeligst: under og efter graviditeten.

Kvinder er langt mere tilbøjelige til at have en angst uorden og har panikanfald, siger SWHR.

Reaktion på medicin

Kvinder kan reagere forskelligt på visse medikamenter.

Kvinder normalt vejer mindre end mænd, men har mere kropsfedt. De har også mindre organer. Disse forskelle kan påvirke, hvordan en kvindes krop reagerer på medicinen, siger SWHR.

Visse højt blodtryk medicin og antibiotika er mere effektive i kvinder. En kvindes menstruationscyklus kan påvirke den måde nogle antidepressiva virker. Anæstesi er ikke så effektiv hos kvinder. De vågner op hurtigere og er meget mere tilbøjelige til at sige, at de var vågen under operationen.

Kvinder også tage mere medicin, der gør mænd. Dette sætter dem i højere risiko for lægemiddelinteraktioner, siger SWHR.

Væsentlige ændringer

Kvinders sundhed behov ændrer sig mere i løbet af livet.

Kvinder står over for et væld af sundhedsmæssige betænkeligheder, alt efter om de er i puberteten, de reproduktive år, eller overgangsalder. "Vores kroppe ændre mere markant i løbet af vores levetid," siger Dr. Klein. "Hvor vi er i vores levetid bør påvirke den måde, vi ser på vores sundhed."

På forskellige stadier i kvinders liv, kan de tumle med prævention, seksuelt overførte sygdomme, reproduktive spørgsmål, depression, hjertesygdomme, livmoderhalskræft, brystkræft, inkontinens, og osteoporose. Og fordi kvinder lever længere end mænd, er mere tilbøjelige til at leve med kroniske sygdomme og imødegå udfordringerne i aldring alene kvinder.

Mindre opmærksomhed

Kvinder sætter deres eget helbred på lavt blus.

Mange kvinder tager sig af børn, ægtemænd, aldrende forældre, og nogle gange endda kæledyr, før de har en tendens til deres egen sundhed. Men eksperter siger, at ignorere personlige behov er farligt.

"Vi kan ikke være stresset møde alle andres behov, og forventer at forblive sunde," siger Dr. Chamberlain. "At gå til lægen regelmæssigt er ikke nok. Det er afgørende, at vi sætter os selv først nogle gange og tage vare på vores sundhed."

Kendskab til rolle køn spiller i sundhed kan give kvinder til at leve et sundere liv. Eksperter siger, at kvinder har brug for at uddanne sig, være proaktiv om deres sundhed, og tage deres sundhedsmæssige betænkeligheder til deres læger.

"Vi kan føje liv til vores år ved at spise rigtigt, flytte vores krop, og ikke at ryge eller holde op med at ryge," siger Dr. Marts. "Nøglen til bekæmpelse af kroniske sygdomme er kronisk forebyggelse."

Andre sundhedsmæssige forskelle

Ifølge SWHR, er mere tilbøjelige disse sundhedsproblemer hos kvinder:

  • Astma. Kvinder er også mere tilbøjelige til at blive indlagt og mere tilbøjelige til at dø af astma.

  • Fedme. Hormonelle forandringer kan spille en rolle.

  • Spiseforstyrrelser.

  • Makuladegeneration. Risikoen stiger, hvis en kvinde ryger.

  • Osteoporose. Kvinder udgør 80 procent af mennesker med denne knogle-svækkelse sygdom.

  • Seksuelt overførte sygdomme. Symptomer ofte ikke er indlysende, kan så mange kvinder ikke ved, de har en STD.

  • Søvnløshed. Hormoner, graviditet og overgangsalder alle har en effekt på søvn.

  • Autoimmune sygdomme. Heriblandt lupus og dissemineret sklerose.