Tusgen

Rettigheder, ansvar af en sundheds-forbruger

Når du tjekker ind på et hospital eller se en læge for første gang, kan du få en kopi af "Forbrugernes Bill of Rights og ansvar."

Dette dokument blev udarbejdet i 1998 af præsidentens rådgivende Kommissionen om forbrugerbeskyttelse og kvalitet i sundhedsvæsenet industrien. Mange sundhed planer, inklusive alle planer sponsoreret af den føderale regering, har vedtaget disse generelle principper.

Mest sandsynligt du blik på dokumentet og lægge det til side. At tage sig tid til at læse, forstå og handle på dine rettigheder og pligter, men kan hjælpe dig med at gå proaktivt ind i sundhedsvæsenet, du modtager.

The Consumer Bill of Rights har tre mål:

 • For at styrke forbrugernes tillid ved at sikre, at sundhedsvæsenet er fair og lydhør. Det giver forbrugerne med effektive måder at løse deres bekymringer, og opfordrer dem til at tage en aktiv rolle i at forbedre og sikre deres sundhed.

 • For at bekræfte betydningen af ​​et stærkt forhold mellem patienter og deres behandlere.

 • At bekræfte den kritiske rolle, at forbrugerne spiller i at sikre deres egen sundhed ved at etablere både rettigheder og ansvar for alle deltagere.

Her er en oversigt over de otte områder af forbrugernes rettigheder og ansvar.

Offentliggørelse af oplysninger

"Du har ret til at modtage præcist og letforståeligt oplysninger om dit helbred plan, sundhedspersonale og sundhedsfaciliteter."

Disse oplysninger indgår:

 • Detaljer fra din sygeforsikring plan om, hvad der er omfattet, hvor meget du vil betale, og hvordan man kan løse klager du måtte have

 • Baggrund om din sundhedspleje udbydere, herunder deres uddannelse, bord certificering, års praksis og erfaring

 • Detaljer om sundhedspleje facilitet, herunder erfaring i at udføre visse procedurer og tjenester akkrediteringsstatus, foranstaltninger for kvalitet og arbejdstagere og forbrugernes tilfredshed, og procedurer for behandling af klager

Hvis du taler et andet sprog, har en fysisk eller psykisk handicap eller ikke forstår noget, kan du få hjælp til at hjælpe dig, kan træffe informerede beslutninger.

Valg af leverandører

"Du har ret til et valg af sundhedsydelser, der er tilstrækkelig til at give dig adgang til passende høj kvalitet sundhedspleje."

For at sikre valg, skal din forsikring planen giver adgang til et tilstrækkeligt antal og typer af udbydere til at sikre, at alle omfattede tjenester vil være tilgængelige uden urimelig forsinkelse. Dette omfatter adgang til alarmtjenester 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, og specialister til kvinders sundhed og alvorlige medicinske sygdomme.

Hvis du ufrivilligt ændre sundhed planer, og er i behandling for en kronisk eller invaliderende sygdom, eller er i andet eller tredje trimester af en graviditet, bør du være i stand til at fortsætte se din specialist i op til 90 dage, eller indtil efter fødslen er afsluttet.

Adgang til alarmtjenester

"Forbrugerne har ret til at få adgang til akut lægebehandling tjenester, når og hvor behovet opstår."

For at sikre denne ret, bør sundhed planer uddanne medlemmerne om tilgængelighed, placering og hensigtsmæssig brug af nødtjenester.

Deltagelse i behandling beslutninger

"Du har ret til at kende alle dine behandlingsmuligheder og deltage i beslutninger om din pleje. Forældre, værger, familiemedlemmer eller andre personer, du angiver, kan repræsentere dig, hvis du ikke kan lave dine egne beslutninger. "

For at sikre muligheden for at deltage i beslutninger om behandling, bør sundhedspersonale drøfte alle behandlingsmuligheder, herunder muligheden for at ingen behandling overhovedet. Dine sundhedsplan, udbydere og sundhedspleje facilitet skal fortælle dig om eventuelle faktorer, som kunne påvirke deres rådgivning eller behandling beslutninger. Disse faktorer omfatter metoder til kompensation, ejerskab af eller interesse i plejeinstitutioner, eller spørgsmål om samvittighed.

Respekt og ikke-forskelsbehandling

"Du har ret til hensynsfuld, respektfuld og ikke-diskriminerende behandling fra din læge, sundhedsplan repræsentanter og andre behandlere."

Du skal ikke diskrimineres i markedsføringen, indskrivning eller levering af sundhedsydelser, der er baseret på race, etnicitet, national oprindelse, religion, køn, alder, mentale eller fysiske handicap, seksuel orientering eller kilde for betaling.

Hemmeligholdelse af information om sundhed

"Du har ret til at tale fortroligt med sundhedspersonale og få din sundhedspleje oplysninger beskyttes. Du har også ret til at gennemse og kopiere din egen journal og anmode om, at din læge ændrer din rekord, hvis det ikke er korrekt, relevant eller komplet. "

For at sikre denne ret, sundhedspersonale give forbrugerne en HIPAA godkendt form, der ekspliciterer privatlivets fred overvejelser. HIPAA er Health Insurance Mobilitet og Accountability Act af 1996. Blandt andet denne lov indeholder regler for at sikre, at en persons helbred information er ordentligt beskyttet, samtidig med at strømmen af ​​information om sundhed er nødvendige for at sikre og fremme sundhedsydelser af høj kvalitet og for at beskytte offentlighedens sundhed og velvære.

Klager og appeller

"Du har ret til en retfærdig, hurtig og objektiv gennemgang af enhver kompatibel har du mod din sundhedsplan, læger, hospitaler eller andre sundhedspersonale. Dette omfatter klager over ventetider, driftstimer, afviklingen af ​​sundhedspersonale, og tilstrækkeligheden af ​​sundhedsfaciliteter. "

Forbruger ansvar

"I et sundhedssystem, som beskytter forbrugernes rettigheder, er det rimeligt at forvente, og opfordre forbrugerne til at påtage sig en rimelig ansvar."

Disse er eksempel af forbrugernes ansvar:

 • Vedtagelsen sunde vaner, såsom motion og ikke at ryge.

 • Bliver involveret i sundhedsvæsenet beslutninger. Du skal videregive relevante oplysninger, og klart at kommunikere dine ønsker og behov.

 • Arbejde med sundhedspersonale i udviklingslandene og udfører behandling planer.

 • Genkend den virkelighed risici og grænserne for videnskaben til lægebehandling og den menneskelige fejlbarlighed af sundhedspersonalet.

 • Vær opmærksom på en sundhedspleje udbyder pligt til at være rimelig effektiv og retfærdig i at yde omsorg for andre patienter og samfundet.