Tusgen

Leddegigt

Leddegigt

Leddegigt er en løbende, progressiv, autoimmun sygdom, der påvirker leddene i kroppen med episoder af smertefuld betændelse. Læs RA oversigten ›

Symptomer på leddegigt

Symptomer på leddegigt varierer meget fra person til person og kan være mild, moderat eller svær. Ved udbruddet af sygdommen, symptomerne på leddegigt er ofte vage og udvikler sig langsomt. Symptomerne kan ikke indeholde den klassiske symptom på ledsmerter, at folk ofte forbinder med leddegigt.

Lær mere om symptomer på leddegigt ›

Behandlinger for leddegigt

Leddegigt behandling planer bruge en flerstrenget tilgang og er individualiseret til den fase af avancement af sygdommen og din alder, sygehistorie og sameksisterende sygdomme eller sygdomme. Der er ingen kur for reumatoid arthritis, men med tidlig opdagelse og behandling, er det muligt at minimere eller forsinke ledskader og komplikationer af sygdommen, såsom kroniske smerter og invaliditet. Fordi leddegigt er progressiv og kronisk karakter, behandling skal normalt være kontinuerlig, selv livslang i nogle tilfælde.

Specielt: at finde den rigtige leddegigt behandling ›

At leve med leddegigt

Hvis du har været diagnosticeret med reumatoid arthritis (RA), ved du hvor smertefuldt, trættende og uforudsigelig sygdom kan være. Der er ingen kur endnu for RA, men der er mange ting, du kan gøre for at leve godt. Tidlig diagnose, tidlig behandling, og god forvaltning af RA kan føre til lange perioder uden symptomer.

Læs op på 8 måder at leve godt med ra ›