Tusgen

Histidin

Andet navn (e):

a-amino-b-[4-imidazol]-propionsyre

Krav

Histidin er rapporteret at hjælpe med at behandle allergi, mavesår, reumatoid arthritis, og anæmi. Det er også betragtes som en fordel i at forbedre den seksuelle funktion og beskytte mod skader forårsaget af ioniserende stråling (fra X-stråler, for eksempel).

Anbefalede indtag

Aminosyrer (AAS) er tilgængelige som individuelle AA'ere eller i proprietære AA kombinationer, såvel som en del af multivitamin formler, proteiner og kosttilskud. De indbefatter tabletter, væsker og pulvere. Tilstrækkelig protein i kosten bør imidlertid give tilstrækkelig kilde til alle aminosyrer.

Der er ingen sygdomme, der øger de ernæringsmæssige krav til histidin.

Bivirkninger og toksicitet

Anvendelsen af ​​en enkelt aminosyre supplement kan føre til negativ nitrogenbalance, reducere den metaboliske effektivitet og øge arbejdsbyrden for nyrerne. Hos børn kan tage en enkelt aminosyre kosttilskud også skadeligt påvirke vækstparametre.

Overskydende histidin kan forårsage psykiske forstyrrelser og bidrage til affektive sindslidelser. Generelt er enkelt aminosyre kosttilskud ikke anbefales til folk, der spiser et tilstrækkeligt eller endda mindre end tilstrækkelig mængde protein.

Altid undgå at tage individuelle aminosyrer i høje doser i længere tid.

Kvinder, der er gravide eller ammer, bør ikke anvende histidin kosttilskud.

Kemi

L-histidin har en molekylformel C 6 H 9 N 3 O 2 og en molekylvægt på 155,2.

Yderligere oplysninger

Klik her for en liste over velrenommerede websteder med generel information om ernæring.