Tusgen

At leve med leukæmi

Leukæmi risikofaktorer

Visse faktorer kan gøre en person mere tilbøjelige til at få leukæmi end en anden person. Disse kaldes risikofaktorer. Lær mere ›

Gør hvad du kan for at lette symptomerne på leukæmi og bivirkninger af behandlingen

Du vil sandsynligvis have fysiske problemer, da din leukæmi kan give symptomer, og du kan have bivirkninger fra din behandling. I dette afsnit vil du lære mere om, hvordan man reagerer på nogle af de mest almindelige. Du vil sandsynligvis ikke have alle disse bivirkninger eller symptomer. De er opført i alfabetisk rækkefølge for at hjælpe dig med at finde oplysninger, når du har brug for det.

Røde blodlegemer transporterer ilt rundt i kroppen. Hvis din krop ikke har nok ilt, kan du føler dig træt. Nedsat røde blod-celletal kan være forårsaget af kemoterapi og strålebehandling, med små mængder af blodtab, eller ved leukæmi selv.

Lær mere om bivirkninger af leukæmi ›

Anæmi: hvad min røde blodlegemer fortæller mig

Anæmi er en sygdom, hvor antallet af røde blodlegemer i kroppen falder under det normale. Dette kan ske, hvis kroppen sinker produktionen af ​​disse celler. Miste store mængder af blod er en anden årsag til anæmi.

Røde blodlegemer transporterer afgørende ilt i hele kroppen og fjerne carbondioxid. Kuldioxid er dødbringende, hvis for meget er til stede, og uden ilt nok, kan kroppen ikke fungere.

Der er mange grunde til, at folk bliver anæmiske. Det kan være arveligt eller på grund af en infektion eller kronisk sygdom i kroppen, eller blødning. Det kan være forårsaget af en mangel på jern eller andre næringsstoffer, eller være en bivirkning af kræft eller kræftbehandling.

Lær mere om anæmi ›