Tusgen

Livmoderhalskræft

Livmoderhalskræft fakta

Livmoderhalskræft starter i livmoderhalsen, den nederste del af livmoderen (livmoderen) placeret mellem blæren og endetarmen. Få mere ›

Symptomer: livmoderhalskræft

Livmoderhalskræft er en almindelige kræftform i den kvindelige reproduktive system, specifikt livmoderhalsen af ​​livmoderen. Livmoderhalskræft er den tredje mest almindelige form for kræft hos kvinder i verden. Imidlertid har den rutinemæssige anvendelse af celleprøve screening gjort det langt mindre udbredt i Europa, ifølge National Institutes of Health (Kilde: NIH ).

Livmoderhalsen er det organ, der tilvejebringer en åbning mellem skeden og livmoderen. Normalt vil celler i en kvindes livmoderhalsen, som er gammel eller beskadiget stoppe dividere og dø. Disse celler erstattes af raske unge celler. Det tidligste, præcancer fase af livmoderhalskræft opstår, når gamle eller beskadigede celler fortsætter med at dele sig i den overfladiske lag af livmoderhalsen. Dette kaldes cervikal dysplasi. Når cervikal dysplasi ikke behandles, kan det vokse og sprede sig ind i de dybere væv af livmoderhalsen, udvikle sig til livmoderhalskræft.

Lær mere om livmoderhalskræft ›

Behandling: livmoderhalskræft

Din læge kan anbefale en specifik behandling. Eller, kan han eller hun tilbyde dig et valg af hvilken en du gerne vil følge. Men i de fleste tilfælde vil være behov for kirurgi eller strålebehandling. Tal med din læge og andre sundhedspersoner eventuelle spørgsmål og bekymringer, du har om dine behandlingsmuligheder. Spørg hvor vellykket behandling forventes at være, og hvad dens risici og bivirkninger kan være. Tag den tid du behøver for at gøre den bedste beslutning for dig.

Læger er også at finde nye måder at behandle livmoderhalskræft. Disse nye metoder er afprøvet i kliniske forsøg. Før behandlingen påbegyndes, bør du spørge din læge, hvis der er nogen kliniske forsøg, du bør overveje.

Lær mere om behandling af livmoderhalskræft ›

Lever med: er du i risiko for livmoderhalskræft?

Der er virkelig ingen måde at vide med sikkerhed, hvis du kommer til at få livmoderhalskræft. Visse faktorer kan gøre dig mere tilbøjelige til at få livmoderhalskræft end en anden kvinde. Disse kaldes risikofaktorer. Men bare fordi du har en eller flere risikofaktorer betyder ikke, du vil få livmoderhalskræft. Faktisk kan du få alle de risikofaktorer, og stadig ikke få livmoderhalskræft. Livmoderhalskræft, er det sjældent at få sygdommen, hvis du ikke har nogen kendte risikofaktorer, men det er muligt.

Lær mere om at leve med livmoderhalskræft ›