Tusgen

Lungekræft

Lungekræft fakta

Rygning er den hyppigste årsag til lungekræft. Næsten 90 procent af tilfældene menes at være et resultat af rygning. Lungekræft er den hyppigste årsag til kræftdødsfald hos både mænd og kvinder. Det menes at vokse over en periode på mange år. Læs mere om lungekræft ›

Symptomer af lungekræft

Lungekræft ofte producerer ingen symptomer i dets tidligste stadier, når det er mest behandles. Symptomerne kan ikke forekomme i et årti eller mere efter lungekræft har udviklet sig. Når symptomerne opstår, de ofte angiver, at lungekræft har udviklet sig til en avanceret, mindre helbredelig fase.

Lær mere om symptomer på lungekræft ›

Behandling for lungekræft

Forskere er løbende at finde nye måder at behandle lungekræft. Mennesker diagnosticeret med sygdommen har nu mere håb for overlevelse end nogensinde før.

De valg, du har til behandling afhænger af disse faktorer.

Lær mere om behandling for lungekræft ›

At leve med lungekræft

Af alle kræftdødsfald i Europa, de fleste som følge af lungekræft. Selvom du måske tror lungekræft sker kun til rygerne, det er faktisk ikke tilfældet. Tobak er helt sikkert en faktor, som du kan styre, men andre kan ikke undgås. Så hvad er de risikofaktorer? Hvilke af dem kan du forhindre?

Lær mere om at leve med lungekræft ›