Tusgen

Arbejde og kræft: hvordan man kan håndtere

Kræft overlevende ved, hvor vigtig en opgave kan være at deres psykologiske og økonomiske velbefindende. Her er nogle tips fra den europæiske Cancer Society (ACS) for at forbedre evnen til at fortsætte med at arbejde, samt nogle måder at håndtere forskelsbehandling på arbejdspladsen under behandlingen.

Administrer din tid

Plan behandlinger sent på dagen og lige før weekenden at give tid til at komme til hægterne.

Udforsk arbejdsmuligheder såsom lejlighedsvise distancearbejde (arbejder hjemmefra). Det kan fjerne en trættende pendler og give en mere behagelig arbejde atmosfære.

Maksimer arbejde tid med en enkel arbejdsplan. Daglige gøremål og administrative opgaver kan være opgaver, der kan opdeles blandt venner og kolleger.

Håndtere stress

Administrerende arbejde, personlig / familieliv og kræftbehandling kan være svært, men ikke umuligt. I hele denne stressende tid, ikke bliver isoleret. Undersøg området kræft støttegrupper for at møde andre over for de samme udfordringer. Også stille spørgsmål til din medicinske team. Kommunikation er vejen til et bedre resultat.

Genkende symptomerne på depression: lider mere end to uger fra følelser af skyld, fremmedgørelse, overdreven ubeslutsomhed, dårligt selvværd, eller håbløshed om fremtiden. Søge rådgivning fra en socialrådgiver eller psykosociale professionelle, der har specialiseret sig i at arbejde med kræftpatienter.

Kontrol bivirkninger

Medicinske fremskridt nu tillade overlevende til at styre mere invaliderende bivirkninger af kemoterapi vil kunne forstyrre arbejdet. Kvalme og alvorlig infektion er blandt de førende forebyggelige årsager til manglende arbejde.

  • Infektion. Arbejdsplads hygiejne er afgørende for at undgå alvorlig infektion. Prøv ikke at dele telefon, kontorudstyr, eller spise redskaber. Desinficere telefoner og computertastaturer med sprit efter andre bruger dem. Undgå tæt kontakt med kolleger, der har smitsomme sygdomme som forkølelse og influenza.

  • Kvalme og opkastning. Ændringer i kosten kan minimere kvalme. Spis flere små måltider om dagen, spise fødevarer koldt eller ved stuetemperatur for at undgå lugtgener, og ikke har væsker med måltider. Betydelig kvalme og opkastning forårsaget af kemoterapi (eller stråling) kan styres med medicin.