Tusgen

Grøn te-ekstrakt

Botanisk navn (e):

Camellia sinensis. Familie: Theaceae

Andet navn (e):

grøn te, kinesisk te, grøn Sencha te, japansk te, Yame te

Generel beskrivelse

Grøn te er opnået fra planten Camellia sinensis. Sort te, grøn te og Oolong er alle fremstillet af sorter af den samme plante. De forskellige typer af te er skabt ved hjælp af forskellige forarbejdningsmetoder.

Grøn te-ekstrakt indeholder en række polyphenoler, der indeholder den mest aktive polyphenol, epigallocatechingallat. Grøn te og Oolong te har de højeste niveauer af polyphenoler, der giver dem de største sundhedsmæssige fordele. Gæringen og behandling involveret i at skabe sort te nedsætter polyfenoler ved at konvertere dem til theaflaviner og thearubiginer. Alle de te indeholder catechiner og garvesyre i varierende mængder.

Andre væsentlige bestanddele er koffein, theobromin og theofyllin. De polyfenoler af grøn te er stærke antioxidanter.

Te er den anden mest populære drik i verden og forbruges for sin smag og stimulerende effekt.

Demonstrerede anvendelser

Beviser fra laboratorieundersøgelser tyder på, at polyfenoler, der er indeholdt i te, især grøn te, kan medvirke til at reducere risikoen eller bremse væksten af ​​visse typer af kræft. Undersøgelser udført i mennesker har vist blandede resultater, dog.

Theophyllin (og i mindre omfang, theobromin) i te fungerer som en bronkodilatator. Te er klassisk blevet anvendt til behandling af mild astma og bronkitis. Selv om andre potente anti-astma medicin er til rådighed med mere terapeutisk effekt, kan te være gavnligt for milde luftvejsproblemer og er sikker, selv for børn.

Te anvendes som en stimulans drink. De methylxanthiner, specielt koffein, øge årvågenhed og producere mild stimulation.

Grøn te har en anti-mikrobiel virkning mod bakterier, der forårsager diarré, og derfor kan hjælpe i behandlingen af enkel diarré. Grøn te hæmmer også orale bakterier. Sammen med fluor, kan te hjælpe med at forhindre huller i tænderne.

Grøn te ekstrakt salve er blevet vist i kliniske undersøgelser for at rydde ekstern kønsorganer og endetarmsåbning. Den specifikke grøn te-ekstrakt er en FDA-godkendte receptpligtige produkt.

Krav

Bemærk, at dette afsnit rapporter om krav, som endnu ikke er dokumenteret gennem videnskabelige undersøgelser.

Grøn te hævdes at være en mild diuretikum og effektive til at sænke kolesterol.

Foreslåede dosering

Forskellige ekstrakt styrker er tilgængelige i kapsler. Følg anvisningerne på emballagen.

Grøn te infunderes fra løse, tørrede blade eller teposer bør dyppet i varmt, men ikke skoldning, vand i en kort periode for at bevare de vigtige kemiske stoffer i bladet.

Bivirkninger

Som med enhver koffein-holdige produkt, kan grøn te forårsage angst, rysten, irritabilitet og søvnproblemer, hvis de tages i store doser eller af enkeltpersoner følsomme over for koffein. Bivirkninger er mindre fælles med grøn te end med andre koffeinholdige drikke, fordi bladene er gennemsyret for en relativt kortere tid.

Selv om den fluorindhold af grøn te kan hjælpe med at forebygge huller i tænderne, te indeholder også garvesyre, som kan plette tænder.

Fordi det indeholder små mængder af vitamin K, kan grøn te nedsætte virkningen af ​​blodfortyndende medicin.

Der har været rapporter om leverproblemer i mennesker, der tager koncentreret grøn te ekstrakter, så stoppe brugen og se en læge, hvis du udvikler gulfarvning af hud eller øjne, kvalme eller mavesmerter, mens du bruger dette produkt.

Advarsler

Te anvendes i hele verden uden skadelige virkninger, men som hovedregel kvinder, der er gravide eller ammer, bør konsultere en læge, før du tager nogen plantelægemidler.

Interaktioner

Der er ingen kendte betydelige fødevarer eller interaktioner. Men da grøn te virker som en mild stimulans, er det bedst at undgå at bruge den med andre stimulanser.

Yderligere oplysninger

Klik her for en liste over velrenommerede websteder med generel information om ernæring.