Tusgen

Hvad kan du forvente efter strålebehandling for lungekræft

Stråling påvirker normale celler såvel som cancerceller. Det betyder, at du kan have nogle bivirkninger. Normalt risikoen for bivirkninger er langt mindre end fordelene ved at dræbe cancerceller. Mange mennesker har ingen bivirkninger overhovedet. Hvis du har dem, de vedrører dosis af stråling, du får, og hvor du får det. Generelt er bivirkninger begrænset til det område, der er blevet behandlet.

Her er nogle bivirkninger, der er fælles med strålebehandling til brystet. De er opført fra mest til mindst almindelige. De kan være ubehagelige, men er ikke farlige. Tal med din læge eller sygeplejerske om, hvordan man styrer dem med medicin og din kost. De plejer at gå væk et par uger efter du stopper få behandling.

  • Træthed

  • Hudirritation eller ændringer

  • Tab af appetit

  • Synkebesvær

  • Tør hoste

Spørg din læge, hvilke symptomer, hvis nogen, kræver, at du kalder ham eller hende med det samme. For eksempel, er det klogt at ringe til din læge, hvis du har:

Du kan føle dig bedre i løbet af din strålebehandlinger, hvis du gør en ekstra indsats for at få masser af hvile og spise sunde måltider, der er let at sluge. Det er vigtigt at forsøge at bevare din vægt under behandlinger for lungekræft. Gå til adm. Side Effects for at lære mere om, hvordan at lette disse bivirkninger af stråling.