Tusgen

Hvad sker der under ekstern strålebehandling for lungekræft

Ekstern stråling er den mest almindelige form for stråling givet for lungekræft. Du kan få denne som en ambulant på et hospital eller en klinik. Denne type stråling kommer som regel fra en maskine kaldet en lineær accelerator.

Før du begynder strålebehandlinger vil du have en aftale for at lære præcis, hvor strålingen stråle på din krop har brug for at blive rettet. Processen kaldes simulering og kan tage op til to timer. Her er hvad du kan forvente at ske i løbet af simuleringen processen:

  • Du vil ligge stille på et bord, mens en stråling terapeut bruger en maskine til at definere dine behandlingsmuligheder felter til at sigte strålingen. Feltet behandling er også kaldet volumen behandlingen. Det er nøjagtig det område i din krop, hvor strålingen vil blive rettet. Du kan have mere end en behandling volumen, hvis du har kræft i mere end ét sted. Terapeuten markerer din hud med små prikker af farvet permanent blæk eller tatoveringer. Prikkerne er så strålingen vil være rettet på præcis samme sted hver gang.

  • Du kan også have billedbehandling scanninger, såsom CT-scanninger. Disse hjælpe læger kender den nøjagtige placering af din tumor for bedre sigte strålingen.

  • Du kan også have kroppen forme lavet. Disse hjælpe med at holde dig fra at bevæge sig under behandlingen. De skal også sikre, at behandlingen gengiver samme måde hver gang.

På de dage, du har strålebehandling, her er hvad du kan forvente:

  • Du vil ligge på et bord, mens maskinen er placeret i nærheden af ​​dig. Du kan have til at være iført et hospital kjole.

  • Oplevelsen er meget ligesom at få en X-ray, kun det varer længere. Det vil tage omkring 15 til 30 minutter for hele processen, med omkring 1 til 2 minutter af det at være at få strålingen.

  • En stråling terapeut kan placere blokke eller særlige skjolde for at beskytte dele af din krop, der ikke behøver at blive udsat for stråling.

  • Terapeuten vil linje op maskinen nøjagtigt med dine markerede behandling felter, som var placeret under simuleringen processen.

  • Strålingen terapeut forlader lokalet for at tænde maskinen, men du vil være i stand til at tale med terapeuten over en intercom.

  • Du kan ikke føle stråling, men du kan høre snurrende eller kliklyde.

Mange behandling planer kræver, at du får strålebehandlinger hver dag i fem dage i træk i flere uger. Du vil ikke være radioaktivt bagefter, så fortvivl ikke.