Tusgen

Hvad sker der under operation for lungekræft

Du har måske en anden type behandling før operation for at gøre svulsten mindre og lettere at fjerne. Hvis det er tilfældet, er det hedder neoadjuverende terapi. Du har måske kemoterapi alene. Eller du kan have kemoterapi og strålebehandling. Målet med enten er at hjælpe formindske tumoren, således at det er lettere at tage. Der er normalt en 4 ugers pause efter stråling før operationen.

På dagen for din operation, vil en anæstesilæge eller en sygeplejerske narkoselæge giver en anæstesi. Dette stof gør du falder i søvn og ikke føler smerte under operationen. Før operationen, kan du stille spørgsmål om, hvordan anæstesi vil påvirke dig.

Den type operation du har, afhænger af dit helbred sygdom og stadium af tumoren. Lægen kan fjerne en del af eller alle de berørte lunge. Det er de tre hovedtyper af lunge operation for at fjerne kræft.

  • Lobectomy. Denne type operation kun fjerner den del af lungen, kaldet lap, at kræft er i. Det er den mest almindelige kirurgiske procedure gjort for lungekræft, er kun i en lap af lungen. De dele af lungerne, der er tilbage ekspandere for at udfylde rummet. Under en lobectomy, kan din kirurg også fjerne nogle af de nærliggende lymfeknuder.

  • Wedge resektion. Dette er den mest konservative type kirurgi for lungekræft. Det sker i mennesker, der ikke kan tåle mere omfattende kirurgi. For eksempel, hvis du har emfysem, dine lunger vil ikke udvide godt efter en lobectomy. Med en kile resektion kirurgen fjerner kun selve tumoren og en lille del af lungen omkring det, og ikke hele lap. Chancerne for lungekræft kommer tilbage er højere med denne type operation, end med en lobectomy.

  • Pneumonectomy. Denne type operation var engang standard behandling for lungekræft. For det er hele lunge, der er berørt fjernet. Nu kirurger kun gøre en pneumonectomy hvis tumor ikke kan fjernes helt med en lobectomy.

Video-assisteret thoraxkirurgi (VATS) er en nyere og mindre invasiv procedure til behandling af tidlige fase lungekræft, især tumorer mindre end 3 til 4 centimeter. Specielt uddannede kirurger placere et tyndt rør med en lille videokamera på enden gennem en lille åbning i brystet. To eller tre andre små åbninger er lavet i brystet til at gøre det muligt for lægen at indsætte instrumenter til at fjerne svulsten. Denne procedure indebærer sædvanligvis mindre smerte efter operation og en kortere hospitalsophold. Hærdehastigheden efter kar synes at være i lighed med andre kirurgiske metoder.