Tusgen

Lungekræft symptomer og årsager

Symptomer af lungekræft

Lungekræft er en fælles kræft i åndedrætsorganerne, der opstår, når der er en ukontrolleret vækst af unormale celler i luftvejene i lungerne. Læs mere om symptomer på lungekræft ›

Håndtering af dine lungekræft symptomer

De fleste mennesker med lungekræft har både symptomer på deres kræftsygdom og bivirkninger fra behandlingen. Selv om folk med lungekræft kan have forskellige symptomer, der er et par symptomer, at de fleste mennesker med lungekræft har til fælles på et tidspunkt i deres sygdom. Her er en liste over, hvad de indeholder.

  • Åndenød

  • Brystsmerter

  • Træthed

  • Tab af appetit, hvilket kan føre til vægttab

Hvis du har nogen af ​​disse symptomer, er det muligt at styre dem. At lære, hvordan man gør det, så tal med din læge eller sygeplejerske. Dine familiemedlemmer eller pårørende bør også tale med din læge eller sygeplejerske for at finde ud af, hvordan de kan hjælpe dig med at administrere dine symptomer så godt.

Lær mere om administration af dine lungekræft symptomer ›

Lungekræft

Lungekræft er kræft, der normalt starter i foring af bronkier (de vigtigste luftveje i lungerne), men kan også begynde i andre områder af lungerne, herunder bronkioler, eller alveoler. Det er den hyppigste årsag til kræft død hos både mænd og kvinder. I 2011 er 221.130 nye tilfælde af lungekræft forventes, ifølge den europæiske Cancer Society.

Lungekræft menes at udvikle sig over en periode på mange år.

Næsten alle lungekræfttilfælde carcinomer, en kræft, der begynder i foringen eller område væv af et organ. Tumorcellerne af hver type lungekræft vokse og sprede sig forskelligt, og hver type kræver forskellig behandling.

Lær mere om lungekræft ›