Tusgen

Makuladegeneration

Makuladegeneration fakta

AMD påvirker en persons centrale syn, som er nødvendig for at køre, læse, genkende ansigter, og udføre close-up arbejde. Læs mere om makuladegeneration ›

Svagsynede enheder

Lav vision er en sygdom, der indebærer en minimal evne til at se (især centrale syn), som er uløst eller ikke korrigeret med traditionelle briller, kontaktlinser, intraokulær linse implantater, eller korrigerende kirurgi. Men i nogle tilfælde personer med nedsat syn kan blive hjulpet med specielle visuelle enheder.

Der er en række forskellige årsager til lav synet, herunder, men ikke begrænset til, følgende:

  • makuladegeneration (den mest almindelige årsag til nedsat syn, involverer skade på en persons centrale syn gør det vanskeligt at læse, køre eller udføre andre daglige aktiviteter, der kræver fint, centrale syn)

  • ældning (Aging er en risikofaktor til svagtseende kan dog personer af enhver alder blive påvirket.)

  • medfødte defekter (til stede ved fødslen)

  • skade

  • sygdom (herunder diabetes)

  • andre øjensygdomme (dvs., glaukom, grå stær)

Lær mere om svagsynede enheder ›

Håb for makuladegeneration

Der er ingen kur for aldersrelateret makuladegeneration (AMD) på dette tidspunkt, men behandling kan bremse udviklingen af ​​sygdommen og nye behandlinger er under udvikling.

Mennesker, der mister deres centrale syn til makuladegeneration kan ofte blive hjulpet af lav-vision specialister. Med hjælp af specielle lav-vision enheder, såsom forstørrelsesglas enheder, stor-print læsestof eller lukkede computere, kan mennesker med makuladegeneration lære at bruge deres resterende vision. EF-organisationer og støttegrupper kan hjælpe folk med AMD og deres familier beskæftige sig med synstab og lære om andre ressourcer til rådighed.

Høje doser af visse vitaminer kan bremse synstab forårsaget af AMD. Det aldersrelaterede øjensygdom Study (AREDS) indikerede, at personer med risiko for at udvikle avanceret AMD kan bremse progression af synstab ved at tage høje doser af zink, beta-caroten, og vitaminerne C og E. Tillægget kombination testede var en daglig dosis på 500 mg vitamin C, 400 IU vitamin E, 15 mg beta-caroten, 80 mg zink (zinkoxid), og to mg kobber (som cuprioxid). Tal med din sundhedspleje udbyder, før du tager disse kosttilskud, fordi der kan være sundhedsmæssige risici. Hvis du er ryger eller tidligere ryger, kan høje doser af beta-caroten (vitamin A) øger din risiko for lungekræft. Doser af E-vitamin er højere end 400 IE har været forbundet med en øget risiko for kardiovaskulær død.

Lær mere om makuladegeneration ›

At leve bedre med nedsat syn

Mennesker med nedsat syn finde dagligdags opgaver - læsning post, indkøb, madlavning, se fjernsyn - svært. Dette skyldes dårligt syn ikke kan forbedres ved briller eller kontaktlinser, øjenkirurgi eller medicin.

Lav vision skyldes typisk øjensygdomme og sundhed sygdomme, såsom makuladegeneration, grå stær, grøn stær og diabetes. Selvom nye medicin er til rådighed til at behandle en form for makuladegeneration, sygdommen tegner sig for næsten 45 procent af alle tilfælde af dårligt syn, ifølge National Eye Institute (NEI).

Lægerne kan som regel ikke genskabe tabt syn, men folk kan få mest ud af, hvad de har tilbage.

Lær mere om svagsynede ›

Scoping ud solbriller

Du tror måske, at vi bære solbriller for komfort og mode. Men her er en anden vigtig grund til at bære solbriller: at beskytte sundheden for dine øjne.

Hvis du tilbringer mange timer i solen uden beskyttelse, du øge din eksponering for ultraviolet (UV) stråler, en usynlig form for stråling fra sollys. Overeksponering for UV-A og UV-B-stråling forårsager skader på hud og øjne. Du kan beskadige overfladen af ​​dine øjne på samme måde, som du kan blive solbrændt - med kun én udsættelse for ekstremt stærkt sollys reflekteres fra sand, sne eller vand. Udsættelse for sollys i løbet af år kan føre til synstab fra grå stær eller makuladegeneration.

Lær mere om solbriller ›

Makuladegeneration

Aldersbetinget maculadegeneration (AMD) er en sygdom, der påvirker en persons centrale syn. AMD er den mest almindelige årsag til alvorligt synstab hos folk over 60 år. Fordi kun centrum for syn er påvirket, folk sjældent går blind af denne sygdom. Dog kan AMD gør det svært at læse, køre eller udføre andre daglige aktiviteter, der kræver fint, centrale syn.

AMD opstår, når den gule plet, som er placeret i midten af ​​nethinden og giver os synet i midten af ​​vores synsfelt, begynder at degenerere. Med mindre af den gule plet arbejde, centrale syn - som er nødvendig for at køre, læse, genkende ansigter, og udføre close-up arbejde - begynder at forringes.

Lær mere om makuladegeneration ›