Tusgen

Metabolisk syndrom

Metabolisk syndrom

Det metaboliske syndrom er en gruppe af risikofaktorer, der kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle visse sundhedsmæssige sygdomme, herunder hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. Læs mere om metabolisk syndrom ›

Metabolisk syndrom og præ-diabetes

Et kendetegn ved metabolisk syndrom er en øget niveau af glukose i blodet. Dette kan også være et tegn på præ-diabetes. Når du har præ-diabetes, er din risiko for at udvikle fuld-blæst diabetes stiger. Din chance for at udvikle hjertesygdomme og slagtilfælde går op, også. Den gode nyhed er, at du kan hjælpe med at kontrollere og eventuelt vende præ-diabetes ved at foretage nogle grundlæggende livsstilsændringer.

Lær mere om metabolisk syndrom og præ-diabetes ›

Truslen om det metaboliske syndrom

Det metaboliske syndrom er en klynge af risikofaktorer, som i høj grad øger din risiko for hjertesygdomme og type 2 diabetes.

Risikofaktorer

De underliggende årsager, der fører til udviklingen af ​​det metaboliske syndrom er fedme og insulinresistens. Ifølge European College of Cardiology, disse risikofaktorer udgør syndromet:

  • Et højt niveau af triglycerider-mere end 150 mg / dl
  • Et lavt niveau af HDL ("god") kolesterol-under 40 mg / dl for mænd eller 50 mg / dl for kvinder
Lær mere om truslen om metabolisk syndrom ›

Sammenhængen mellem hjertesygdom og metabolisk syndrom

Metabolisk syndrom er en gruppe af risikofaktorer, der kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle visse sundhedsmæssige sygdomme. Disse omfatter hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. Fedme, fysisk inaktivitet og genetik kan spille en rolle for, om en person udvikler metabolisk syndrom. De samme faktorer bidrager også til hjertesygdomme. Gøre positive livsstilsændringer kan hjælpe dig med at tage ansvaret for metabolisk syndrom og styre hjertesygdomme.

Lær mere om sammenhængen mellem hjertesygdom og metabolisk syndrom ›

Metabolisk syndrom sætter teenagere i fare

Din læge kan have fortalt dig at tabe sig og se dit kolesteroltal. Nu kan din teenager læge skal advare ham eller hende til at gøre det samme.

Årsagen? "Syndrom X" eller det metaboliske syndrom. Det metaboliske syndrom er et navn givet til en klynge af risikofaktorer relateret til kroppens stofskifte, der kan føre til helbredsproblemer nede ad vejen, herunder en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme, nyresygdom, og type 2-diabetes. Den gruppe af risikofaktorer kaldes det metaboliske syndrom synes at være mest udbredt i mennesker, der har abdominal fedme. Det anslås, at 8 til 9 procent af teenagere i alderen 12 til 19 har det metaboliske syndrom og satsen er fordoblet i de seneste to årtier.

Lær, hvordan metaboliske syndrom sætter teenagere i fare ›

Kunne du har metabolisk syndrom?

European Heart Association (AHA) anerkender metabolisk syndrom som et tiltagende problem, især for dem over 60 år. Forskning tyder på, at mere end 47 millioner mennesker har det. Da befolkningen i Europa bliver ældre, og fordi metabolisk syndrom prævalens stiger med alderen, har AHA anslået, at metabolisk syndrom snart vil blive den primære risikofaktor for hjerte-kar-sygdom, forud for cigaretrygning. Stigende rater af fedme er også menes at være relateret til de stigende rater af metabolisk syndrom.

Lære, hvis du kunne have metaboliske syndrom ›