Tusgen

Non-Hodgkins lymfom

Non-Hodgkins lymfom

Non-Hodgkins sygdom er en type lymfom, som er en kræft i lymfesystemet. NHL er den tredje mest almindelige kræftform i barndommen. Læs mere om non-Hodgkins lymfom ›

Symptomer på non-Hodgkins lymfom

Hævede hals lymfeknuder er forstørret lymfeknuder i nakken og under hagen. Lymfeknuder er meget små klynger af immunceller, der fungerer som en del af kroppens immunsystem. Der er mere end 600 lymfeknuder i hele kroppen, men dem hyppigst forstørrede eller kvældede er lymfeknuder i nakken, under hagen, i armhulerne og i lysken. Hævede hals lymfeknuder kan forekomme i enhver aldersgruppe eller befolkning, men generelt forekommer oftest hos børn.

Din krop er afhængig af lymfesystemet til at kæmpe off bakterier, infektioner og unormale stoffer såsom kræftceller. Lymfeknuder er en vigtig del af kroppens immunsystem. Hævede hals lymfeknuder kan skyldes infektion, malignitet og autoimmune sygdomme. Hævede hals lymfeknuder er også kendt som lymfadenitis, lymfadenopati, hævede lymfeknuder, eller hævede kirtler.

Lær mere om symptomer på non-Hodgkins lymfom ›

Behandling af ikke-Hodgkins lymfom

Du har måske netop en type behandling eller en kombination. Forskellige typer af behandling har forskellige mål. Her er de mest almindelige typer af behandling for lymfom og deres mål.

  • Vagtsomme venter. Når en lymfom er langsomt voksende, kan din læge først foreslå vagtsom venter i stedet for behandling. I dette tilfælde er målet at undgå de bivirkninger af behandlingen indtil det er absolut nødvendigt. Hvis du beslutter dig for at se og vente, vil du se din læge flere gange om året for at få en fysisk eksamen, at få dine blodtal kontrolleres, og for at få din læge check på eventuelle symptomer, du måtte have. Dette kan omfatte at få CT-scanninger.

Lær mere om behandling af non-Hodgkins lymfom ›

Leve med non-Hodgkins lymfom

Der er virkelig ingen måde at vide med sikkerhed, hvis du kommer til at få non-Hodgkins lymfom. Visse faktorer kan gøre dig mere tilbøjelige til at få det, end en anden person. Men efter at have en eller flere risikofaktorer ikke nødvendigvis betyder du vil få lymfom. Faktisk kan du få alle de risikofaktorer, og stadig ikke få det. Eller du kan have ingen kendte risikofaktorer og stadig få det.

Nogle risikofaktorer er ude af din kontrol, såsom alder eller etnicitet. Men har du kontrol over nogle risikofaktorer, såsom udsættelse for visse infektioner.

Hvis du er enig med nogen af ​​følgende fed udsagn, kan du være en øget risiko for lymfom. Hver gang du er enig i udsagnet, så spørg dig selv, hvis du gør alt hvad du kan for at styre denne risiko faktor. Hvis du har flere risikofaktorer, især hvis de er dem, du ikke kan kontrollere, lære om symptomerne på lymfom, så du vil vide, hvad man skal se efter.

Lær mere om at leve med non-Hodgkins lymfom ›