Tusgen

Non-Hodgkins lymfom behandling

Forstå din type af non-Hodgkins lymfom

Din læge kan normalt bestemme, at du har non-Hodgkins lymfom ved hjælp af et mikroskop for at se på lymfomatøs væv taget fra din biopsi. Nogle mennesker har brug for mere end en test til at fortælle, hvilken type lymfocyt, B-celle eller T-celle, er berørt.

Din læge kan diagnosticere lymfom med en biopsi. Men du kan få brug andre lab test for at bekræfte diagnosen, identificere de specifikke type og stadium af lymfom, og vise hvor hurtigt lymfom er voksende. Disse oplysninger hjælper med at fastslå din behandlingsplan og giver en følelse af din prognose.

Her er nogle af de tests, du kan have brug for.

Lær mere om din type af non-Hodgkins lymfom ›

Hvad at vide om stamceller transplantationer for non-Hodgkins lymfom

Visse typer af non-Hodgkins lymfom behandles med en stamcelletransplantation. Dette kaldes også knoglemarvstransplantation.

Denne behandling er især almindelig for lymfomer, der går igen. Kræftcellerne dræbes med høje doser af stråling og kemoterapi. Disse behandlinger vil også skade din knoglemarv, hvilket er hvor nye blodlegemer er normalt lavet. Så din knoglemarv er erstattet med raske knoglemarvsceller. Den måde, du får disse nye, sunde knoglemarvsceller er ved at få nye stamceller.

Disse celler kan gøre de røde blodlegemer, der transporterer ilt til kroppens væv. Eller de kan gøre de hvide blodlegemer, der forhindrer infektioner. Eller de kan lave blodplader, som forhindrer blå mærker og blødning. I tilfælde af lymfom, en stamcelletransplantation hjælper din krop at gøre nye, sunde blodlegemer. Den erstatter de normale celler, der aflives under behandlingen.

Lær mere om stamcelletransplantationer for non-Hodgkins lymfom ›