Tusgen

Hvorfor lægen undersøger nakke og hals

Når din læge forsigtigt presser på ydersiden af ​​din hals og nakke under et kontor besøg, kan det virke som en kortfattet og uvæsentligt del af din eksamen. Men kontrollere hals og nakke kan hjælpe din læge diagnosticere en række sygdomme og lidelser, fra en rutinemæssig tilfælde af halsbetændelse til et livstruende tilfælde af kræft.

En af de første ting din læge tjekker for er forstørrede lymfeknuder eller "hævede kirtler", som de almindeligvis kaldes. Beliggende i områder i hele nakken og omkring ørerne b, din lymfeknuder normalt er små og bløde. De er på størrelse med majs kerner, når du føler godt. Men de kan forstørre, og kan blive bud, når de begynder at bekæmpe en bakteriel eller viral infektion.

Forsigtigt at trykke på ydersiden af ​​din hals også hjælper din læge opdage hævelse i din skjoldbruskkirtel, en vigtig kirtel, der skræver din hals som en saddeltaske, med de fleste af dens kød ud til hver side af dit adamsæble. Hævelse kan betyde denne nøgle kirtel er funktionsfejl. En overaktiv skjoldbruskkirtel kan gøre dig konstant nervøs, mens en under aktiv skjoldbruskkirtlen kan du føle dig sløv. Din læge kan også bede dig om at sluge under skjoldbruskkirtlen undersøgelse.

Palpating (tryk) på din hals også giver din læge for at opdage små klumper i skjoldbruskkirtlen kaldes knuder. Det meste af tiden disse er uskadelige, væskefyldte cyster, men nogle gange de er kræft.

Palpating bagsiden og siderne af halsen kan, udover at afsløre andre kæder af forstørrede lymfeknuder, tip din læge ud til muskelkramper eller deformiteter i rygsøjlen, der kunne klemme en nerve og forårsager smerte.

Endelig kan undersøge din hals afsløre potentielle kredsløbsproblemer. Din læge bruger to fingre på hver side af halsen at føle dine carotis impulser. Højre og venstre halspulsårer leverer blod til hjernen. Formindsket pulser kunne indikere et problem med aortaklappen eller med aorta, den vigtigste blodkar opstår fra hjertet. Han eller hun kan lytte til blodgennemstrømningen i halspulsåren med et stetoskop. Dette kan fortælle ham eller hende, om du kan være i fare for at lide et slagtilfælde. En klar carotis gør en "dunk, dunk" støj ligner et hjerteslag. Men en carotis faretruende tilstoppet af kolesterol plak, den voksagtig substans, der bygger op på arterie vægge og bidrager til hjerteanfald, gør en afslørende "whoosh, whoosh" støj, der vil advare din læge til at gøre yderligere undersøgelser.