Tusgen

Nyre kræft

Hvad er nyrekræft?

Nyrekræft, også kendt som nyrekræft, begynder i nyren, de to bønneformede organer på hver side af den nedre del af rygraden. Læs mere om nyrekræft ›

Oversigt over nyrekræft

Nyre kræft opstår, når unormale nyreceller vokse og dele sig ukontrolleret. Cellerne invadere og ødelægge normale nyrevæv, og de kan sprede sig til andre organer. Renalcellecarcinom overgangsordning celle karcinom, og Wilms tumor er typer af nyre kræft.

Læs mere for at få et overblik over nyrekræft ›

Jeg har netop fået at vide, jeg har nyrekræft

Din læge vil have brugt billeddiagnostiske test eller en biopsi for at bekræfte, at du har nyrekræft. Det næste skridt er at bestemme den fase af din nyrekræft at lære, hvor langt sygdommen har udviklet sig.

Læs mere om dine næste skridt ›

Typer af nyrekræft

Der område par forskellige typer af nyrekræft, hver opkaldt efter den placering og karakteristika af tumorcellerne. Den vigtigste form for nyrekræft kaldes renalcellecarcinom.

Læs mere om de forskellige typer af kræft ›

Tests du kan få brug, når du ved, du har nyrekræft

Når du har lært du har nyrekræft, kan andre tests være behov for at lære mere om din specifikke type kræft og for at se, om ikke det har spredt sig. Disse test vil hjælpe med at bestemme de mest effektive former for behandling for dig.

Lær mere om test for nyrekræft ›