Tusgen

Træffer beslutningen om at have kirurgi for nyrekræft

Du er nødt til at være sund nok til at have kirurgi for det at være et godt valg for dig. Din læge kan foreslå kirurgi til behandling af din nyrekræft, hvis nogen af disse tilfælde gælder for dig. Husk, at du kan have brug for andre typer af behandling før eller efter operationen, såsom strålebehandling.

  • Den tumor er lille. I dette tilfælde kan lægen foreslå en delvis nefrektomi. For denne operation, er det kun kræft del af din nyre taget ud. Din læge kan også foreslå denne procedure, hvis tumor er større, men du har kræft i begge nyrer, eller hvis du kun har én nyre, da det kan give dig mulighed for at holde nogle nyrefunktionen. Det er blevet mere almindelig i folk, der har en tumor mindre end 4 cm eller ca 1-3/4 tommer i kun én nyre. Fordelen er, at du holder mindst en del af nyrerne. Ulempen er, at der er en chance nogle kræftceller vil blive ladt tilbage.

  • Den tumor er større, men er kun i din nyre. Kirurgi er den standard behandling i dette tilfælde. Din læge vil anbefale den type operation, du skal have, baseret på størrelse og placering af tumor. Din læge kan foreslå en simpel nefrektomi. For denne operation, er det kun din nyre taget ud. Eller din læge kan foreslå en radikal nefrektomi. Dette er den mest almindelige form for operation for nyrekræft. Til denne operation, kirurgen optager hele nyrerne, sammen med binyren (som er fastgjort til toppen af ​​nyre) og meget af det omkringliggende fedtvæv. Kirurgen er også sandsynligt, at fjerne nærliggende lymfeknuder. I nogle tilfælde kan din læge anbefale arteriel embolisering. Dette er det undertiden sker aftenen før nephrectomi at reducere blodtab under operationen. (Nogle gange er det gjort uden kirurgi for at kontrollere symptomerne.)

  • Du har nyrekræft, der har spredt sig til kun ét andet område. Din læge kan foreslå en radikal nefrektomi og fjernelse af nærliggende lymfeknuder, samt fjernelse af metastatisk tumor.

  • Du har symptomer, såsom smerte eller pres fra tumorer, der har spredt bredt. Din læge kan foreslå, at du skal opereres for at fjerne tumorer. Dette gøres for at lette symptomerne. Fordi det ikke helbrede kræft, kaldes det palliativ terapi. Hvis du ikke kan have kirurgi, kan din læge anbefale arteriel embolisering som palliativ behandling. Denne procedure afskærer blodforsyningen til tumoren.

Hvis du er for syg til at have regelmæssig operation, kan lægen bruge andre teknikker til at ødelægge tumorer, der er begrænset til nyren. Her er to andre muligheder, når kirurgi ikke er mulig.

  • Cryoablation, som er brugen af ekstrem kulde til at fryse og ødelægge kræftceller

  • Radiofrekvens ablation, som er brugen af elektroder til at opvarme og ødelægge cancerceller