Tusgen

Nyresvigt

Nyresvigt fakta

Nyre eller nyre, svigt refererer til midlertidig eller permanent skade på nyrer, der resulterer i tab af normal nyrefunktion. Lær mere om nyresvigt ›

Problemet med nyresvigt

Under nyresvigt betyder, at mange forandringer i dit liv. Det kan føles som for meget at håndtere til tider, men du kan lære at håndtere disse følelser og føle sig bedre om din behandling og dig selv. Lære så meget som du kan om nyresvigt er et godt sted at starte.

At leve med en medicinsk sygdom som nyresvigt kan være meget stressende. Det er almindeligt til tider at føle:

  • Vred og frustreret over at skulle afhænge af andre.

  • Forvirret over alle de instruktioner, du har fået.

  • Bekymret tingene går galt med din behandling.

  • Håbløs og deprimeret om din fremtid.

  • Utilfredse med din krop. Må ikke holde disse følelser for dig selv. Tal med din sundhedspleje team og dine kære. De kan kende måder at hjælpe.

Lær mere om at håndtere nyresvigt ›

Nyretransplantation

En nyretransplantation er en kirurgisk procedure udføres for at erstatte en syg nyre med en sund nyre fra en anden person. Nyren kan komme fra en afdød donor eller fra en levende donor. Familiemedlemmer eller personer, der er uafhængige, men gør et godt match kan være i stand til at donere et af deres nyrer. Denne type transplantation kaldes en levende transplantation. Personer, som donerer en nyre kan leve et sundt liv med den resterende nyre.

En person, der modtager en transplantation modtager normalt kun én nyre, men i sjældne situationer, kan han eller hun modtage to nyrer fra en afdød donor. I de fleste tilfælde er de syge nyrer efterladt på stedet i løbet af transplantation procedure. Den transplanterede nyre er implanteret i underlivet på forsiden af ​​kroppen.

Lær mere om nyretransplantation ›

Nyresygdom (ESRD)

Nyresvigt refererer til midlertidig eller permanent skade på nyrer, der resulterer i tab af normal nyrefunktion. Der findes to forskellige typer af nyresvigt - akut og kronisk. Akut nyresvigt har pludseligt indtrædende og er potentielt reversibel. Kronisk nyresvigt skrider langsomt over mindst tre måneder, og kan føre til permanent nyresvigt. De årsager, symptomer, behandlinger og resultaterne af akut og kronisk er forskellige.

Sygdomme, der kan føre til akut eller kronisk nyresvigt kan omfatte, men er ikke begrænset til, følgende:

Akut nyresvigt

Kronisk nyresvigt

Myokardieinfarkt. Et hjerteanfald kan lejlighedsvis føre til midlertidig nyresvigt.

Lær mere om nyresygdom ›

Diabetisk nefropati (nyresygdom)

Nephropathy er en forringelse af nyrerne. Den sidste fase af nefropati kaldes end-stage nyresygdom eller ESRD.

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), diabetes er den mest almindelige årsag til ESRD, der tegner sig for omkring 44 procent af alle nye tilfælde af nyresvigt i 2008. I 2011 omkring 25,8 mio mennesker i USA har diabetes, og mere end 202.290 mennesker med ESRD som følge af diabetes var enten på kronisk dialyse eller fået en nyretransplantation. Både type 1 og type 2-diabetes kan føre til diabetisk nefropati, selvom type 1 er mere tilbøjelige til at føre til ESRD.

Lær mere om diabetisk nefropati ›