Tusgen

Øreinfektioner

Øreinfektion fakta

Otitis media er betændelse placeret i mellemøret. Det kan forekomme som et resultat af en forkølelse, ondt i halsen, eller luftvejsinfektion. Lær mere om øreinfektioner ›

Symptomer: mellemøret infektion

En midt øre infektion, også kaldet otitis media, er en fælles, ofte smertefulde, type øre infektion, der opstår bag trommehinden. Mellemøret infektioner er forårsaget af bakterier eller virus. En midt øre infektion kan forstyrre den normale procedure for at høre og resultere i ørepine, nedsat hørelse, og andre symptomer. Folk i alle aldre kan få en mellemørebetændelse infektion, men det er mere almindeligt hos spædbørn og småbørn.

Øret er opdelt i tre sektioner: det ydre øre (omfatter øret og øregangen), mellemøret (omfatter trommehinden og tre små knogler kaldet øreknoglerne), og det indre øre. Hearing opstår, når lydbølgerne rejser gennem det ydre øre og ind i mellemøret, hvor de forårsager vibration af trommehinden og øreknoglerne. Disse vibrationer bliver dernæst sendt gennem det indre øre, omdannes til elektriske impulser, og oversat af hjernen som lyd.

Lær mere om øreinfektioner ›

Behandling for øreinfektioner

Earaches er almindelige i barndommen, men en vaccine kan lindre smerten for tusindvis af børn.

Konjugeret pneumokokvaccine, der markedsføres under navnet Prevnar, blev godkendt af FDA i 2000. En forbedret form af vaccinen, Prevnar 13, blev godkendt i 2010.

Prevnar 13 mål den mest almindelige stammer af pneumokokker, en af ​​de bakterier, der forårsager øreinfektioner, men også forårsage mange tilfælde af alvorlig sygdom hos spædbørn, såsom lungebetændelse, bakteriæmi (en blodforgiftning) og meningitis (en infektion i slimhinden af hjernen og rygsøjlen). Undersøgelser tyder på, at Prevnar 13 vil forhindre mest omkring 80 procent-af disse alvorlige infektioner hos børn under 5 år, selv om det ikke forhindre alle øreinfektioner.

Lær mere om behandlingsmuligheder ›

At leve med øreinfektioner

De fleste børn har haft mindst en mellemøret infektion i en alder af 2. Behandlingen kan afhænge af, om problemet er akut eller kronisk, samt hvor ofte det kommer tilbage, og hvor længe det varer. For mange børn, reducere risikofaktorer og tage antibiotika er alle den behandling, der er brug for.

Nogle adfærd eller omgivelser øger dit barns risiko for øreinfektion. Reduktion af sådanne risikofaktorer kan være nyttigt på ethvert tidspunkt i behandlingen. Nedenstående tips kan hjælpe.

  • Hvis dit barn går i gruppe dagpleje, han eller hun løber en større risiko for at få forkølelse eller influenza. Hjælpe med at forhindre disse sygdomme ved at undervise dit barn til at vaske hans eller hendes hænder ofte.

  • Hvis dit barn har nasal allergi, gør dit bedste for at kontrollere støv, skimmel, mug, og dyrehår i huset. Også stoppe eller i høj grad begrænse dit barns kontakt med passiv rygning.

  • Hvis fødevareallergi er et problem, identificere de fødevarer, der udløser reaktionen og hjælpe dit barn undgå det. I nogle børn, spise eller drikke mælkeprodukter forårsager væv omkring det eustakiske rør til at svulme op. Dette kan gøre en blokering mere sandsynligt.

Lær mere om øreinfektioner ›