Tusgen

Osteoporose

Osteoporose fakta

Osteoporose er en sygdom, hvor der er et tab af knoglemasse og destruktion af knoglevæv. Denne proces medfører svækkelse af knoglerne og gør dem mere tilbøjelige til at bryde. Lær mere ›

Symptomer på rygsmerter

Rygsmerter kan forekomme med andre symptomer afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. For eksempel, hvis din rygsmerter er på grund af gigt, kan du opleve smerter i andre dele af din krop. Rygsmerter på grund af en klemt nerve kan endda føre til tab af blærekontrol. Rygsmerter er ofte en stor symptom på fibromyalgi, som også er præget af træthed og søvnproblemer.

Lær mere om symptomer på rygsmerter ›

Behandling: screening for knogletab

Styrken af knogler måles ved deres densitet (tykkelse). Høj knogledensitet betyder knogler er mindre tilbøjelige til brud. Hvis du er i risiko for knogletab, kan din sundhedsplejerske henvise dig til knogletæthed test.

Density test Bone er sikker, hurtig, nem og smertefri. Test kan detektere osteoporose, før et brud sker. Det kan også forudsige risikoen for knoglebrud. Og test kan måle respons på behandlingen. Der er to typer af tests, som du kan have:

  • Perifere test bruges til screening. De måler tætheden i fingeren, håndled, knæ, skinneben eller hæl. En fælles perifere test er den kvantitative ultralyd (QUS).

  • Centrale test bruges til diagnosticering. De måler tætheden i hoften eller rygsøjlen. Den vigtigste centrale test er dual energy x-ray (DXA). DXA er standard knogletæthed test.

Lær mere om knogletab ›

Lever med: enkle trin til at holde dine knogler stærke

Hvis du er en kvinde, osteoporose er noget, der skal være på din radar - af de 44 millioner mennesker, der er i fare, 68 procent er kvinder. Må ikke læne sig tilbage og vente på det til at ske for dig - brug følgende tips til at sænke din risiko!

For startere, er det vigtigt at beregne dine risikofaktorer. Har du svare "ja" til nogen af ​​følgende?

  • Har du en lille ramme, eller er du tynd?

  • Har du har en familie historie af osteoporose?

  • Er du kaukasisk eller asiatisk?

  • Er du en kvinde?

Besvarelse "ja" til nogen af ​​disse betyder, at du er i risiko for at udvikle osteoporose. Heldigvis er det betyder også, du ved, du skal handle nu for at forsvare sig mod denne porøse knoglesygdom ved at bygge stærke knogler.

Lær mere om at holde dine knogler stærke ›