Tusgen

Overaktiv blære

Overaktiv blære fakta

Overaktiv blære, også kaldet urgeinkontinens, er den pludselige, overvældende trang til at tisse flere gange i løbet af dagen og natten. Urge inkontinens kaldes også hyperaktive eller irritabel blære. Lær mere om overaktiv blære ›

Symptomer på overaktiv blære

De fleste voksne urinere 06:56 gange om dagen. Men nogle sundhedsmæssige sygdomme kan sende dig i jagten på et badeværelse 10, 20, endda 30 eller flere gange dagligt. Og det kan være en alvorlig krampe din evne til at gøre noget andet. Uanset om du er i et forretningsmøde, på en film, eller i bilen med din familie, er du altid tænke over dit næste badeværelse pause.

To blære sygdomme, som ofte forårsager hyppig vandladning er interstitiel cystitis (IC) og overaktiv blære. Heldigvis begge sygdomme kan behandles. Men først er du nødt til at erkende, at du har et medicinsk problem og søge hjælp for det. Her er nogle tip-offs, at det kan være tid til at se en læge.

Lær mere om symptomer på overaktiv blære ›

Behandlinger for overaktiv blære

Mange mennesker tager medicin til behandling af overaktiv blære (OAB) med stor succes. Hvorvidt ud af forlegenhed eller benægtelse, nogle udskyde se deres læge for at få en recept, der kan bringe lindring. Og endnu andre begynder medicinering og derefter stoppe det uden nogensinde at få det fulde udbytte. Jo mere du ved, jo bedre kan du være at foretage intelligente valg om medicin til OAB.

I en nylig undersøgelse, forskerne spurgt mere end 1.300 OAB patienter, der havde stoppet tage deres medicin om deres grund til at stoppe. Næsten halvdelen sagde, at medicinen hjalp ikke så meget som de forventede. I virkeligheden, mens medicin ofte kan reducere urin lækager eller ekstreme trang til at tisse, kan det ikke stoppe dem helt. Bivirkninger-som tør mund, forstoppelse, og tørre øjne, kan også forekomme. Det er vigtigt, at du og din læge vælge en behandling, der bedst styrer dine individuelle symptomer.

Lær mere om behandlinger for overaktiv blære ›

At leve med overaktiv blære

Pludselige urin lækager eller et presserende, hyppige behov for at "go" kan være generende, når du har en aktiv, travle liv. Den gode nyhed er, at der er nogle enkle løsninger til at hjælpe med at holde din blære i skak.

Lær mere om at leve med overaktiv blære ›