Tusgen

En recept for sundhed i overgangsalderen

Den bedste tilgang til overgangsalderen er at følge en sund regime. Det omfatter beskæftiger sig med rygning, ernæring, motion, vægtkontrol, og stress reduktion.

Rygning

Rygning er en førende årsag til forebygges sygdom og tidlig død. Det øger risikoen for hjerte-og lungesygdomme og osteoporose, samt lunge-og livmoderhalskræft. Det øger risikoen for Alzheimers sygdom. Rygere kan også opleve overgangsalderen op til to år tidligere end ikke-rygere. Din sundhedspleje udbyder kan tilbyde rygeafvænning.

Ernæring

En sund kost er en lavt indhold af mættet fedt og højt i hele korn, frugt, grøntsager og masser af vand. Hvis du er i perimenopause eller længere, men du har særlige betænkeligheder: Både hjertesygdomme og osteoporose er stærkt påvirket af kosten.

Du kan sænke din risiko for hjertesygdomme ved hjælp af lidt eller ingen kolesterol eller animalsk fedt. Oliven og rapsolie er gode alternativer. Du bør også undgå hydrogenerede olier såsom dem, der findes i nogle peanut Butters og margarine. Spise frugt og grøntsager og sojaprodukter såsom sojamælk og tofu, kan medvirke til at sænke kolesterol niveauer. Brugen af ​​soja produkter til behandling af symptomer på overgangsalder er kontroversiel. Selv om det kan forbedre symptomer for nogle kvinder, de fytoøstrogener (plante østrogener), der kan hjælpe med at lindre hedeture kan også øge risikoen for brystkræft.

Du kan hjælpe med at forebygge knogleskørhed ved at få en tilstrækkelig mængde calcium som en teenager og ung voksen. Denne periode er, når knoglemasse og knoglestyrke er bygget, og nåede et højdepunkt i løbet af en kvindes 20'erne. Som du nå overgangsalderen, er det stadig vigtigt at forbruge tilstrækkelig calcium. National Institutes of Health anbefaler, at kvinder efter overgangsalderen får 1.200 mg calcium om dagen. Calcium, enten fra mad eller kosttilskud, absorberes bedst af kroppen, når det er taget flere gange om dagen i mængder på 500 mg eller mindre, men tager det hele på én gang er bedre end ikke at tage det. Hvis du tager kosttilskud, være sikker på de har USP (Europe Pharmacopeia) symbol som en garanti for renhed. Calciumcarbonat kosttilskud er bedst absorberes med fødevarer calciumcitrat absorberes godt enhver tid.

Calcium findes i mejeriprodukter, såsom mælk, yoghurt og ost. Det er også fundet i sardiner, dåse laks og sardiner med ben og grønne bladgrøntsager. Det er at foretrække at spise mejeriprodukter med lavt fedtindhold. Koffein forstyrrer optagelsen af ​​calcium.

D-vitamin er vigtigt at hjælpe kroppen med at optage calcium. D-vitamin dannes i huden, når det udsættes for sollys. Mængden af ​​D-vitamin dannes i huden afhænger af tidspunktet på dagen, årstid, bredde og din hudfarve. Disse faktorer kan nedsætte mængden af ​​D-vitamin fra huden: solcreme, fremrykkende alder, vinduesglas, tøj og luftforurening. Den generelle mængde af sol, du har brug for D-vitamin produktion er 10 til 15 minutters eksponering for arme, hænder og ansigt mindst to gange om ugen uden solcreme. Visse fødevarer såsom berigede mælk, lever og tun indeholder vitamin D. kontor kosttilskud siger, at en kvinde Alder fra 51 til 70 behov 400 IE D-vitamin dagligt, en kvinde 71 og ældre har brug for 600 IE dagligt.

Vægtkontrol

Som du alder, din krop kræver mindre energi, fordi du kan blive mindre fysisk aktiv, og du mister muskelmassen. Det er ikke ualmindeligt for kvinder i midtvejskrise høste to pounds per år. Overvægt dog øger risikoen for hjertesygdomme, diabetes og gigt.

Fastholdelse af en sund vægt er meget vigtigt. En måde at tabe sig er at øge dit niveau af fysisk aktivitet. Være for tynd, er imidlertid ikke sundt enten. Præmenopausale kvinder, der kost eller motion overdrevent kan blive så tynde, at deres menstruation stopper midlertidigt, fordi de har så lave østrogenniveau. Dette øger risikoen for osteoporose senere i livet.

Øvelse

Du kan hjælpe med at undgå mange almindelige overgangsalderen klager, samt fremtidig sygdom, med motion. Motion hjælper dig med at sove bedre. Nogle kvinder rapporterer færre hedeture, når de motionerer regelmæssigt.

Motion stimulerer produktionen af ​​hjernen kemikalier kaldet endorfiner. Disse har et humør-skærpe effekt, der kan vare i flere timer. Endorfiner beskytter mod negative tanker og bekæmpe depression.

En gavnlig øvelse program omfatter aerob, vægtbærende og strækøvelser. Sigt efter 30 til 60 minutter af moderat intensitet aerob træning på de fleste af ugens dage. Vægtbærende motion hjælper til at opbygge muskler og forsinkelser eller forhindrer knogletab. Fleksibilitet øvelser hjælpe med at opretholde funktion og forbedre balancen. Klatring og går ned ad trappen hjælper med både vægtkontrol og med motion.

Tal med din læge om det niveau af motion passende for dig.

Stress reduktion

Overgangsalderen selv ikke forårsager stress. Kvinder i midtvejskrise, kan dog stå over for mange stressfaktorer, herunder børn, der forlader hjemmet, aldrende forældre og enkestand eller skilsmisse. Langvarig stress kan have en alvorlig indvirkning på sundheden. Du bør tage skridt til at reducere stress og tilbringe tid hver dag afslappende.

Selvom undersøgelser har vist en sammenhæng mellem disse livsstilsfaktorer og en reduceret risiko for Alzheimers sygdom, National Institutes of Health siger, at forskerne stadig ikke er sikker på, om disse faktorer rent faktisk kan forebygge sygdommen.