Tusgen

Grow ældre med godt helbred

Ingen pille eller potion kan garantere dig et langt liv fyldt med godt helbred. Moderne videnskab har opdaget, dog, at mennesker, der følger visse fornuftige sundhed praksis har en tendens til at leve længere, sundere liv end dem der ikke gør. Det amerikanske Department of Health og Human Services (HHS) har skitseret en liste over kost, motion og sundhed mål for mennesker. Få en hoppe på resten af ​​dit liv ved at forpligte dig til at foretage følgende ændringer i din livsstil i dag.

Spis en række fødevarer

Den kritiske del af en sund kost er sort. For et godt helbred, din krop har brug for 40 næringsstoffer bedst leveres af mad. Frugt og grøntsager leverer fiber og et væld af vigtige vitaminer og mineraler. Mælk og mejeriprodukter er fyldt med calcium, men sørg for at vælge fedtfattige varianter. Magert kød, fisk, fjerkræ og tørrede bønner giver protein, men ikke overdrive-to 3-ounce portioner om dagen er tilstrækkelige. Hele korn brød og korn forsyning fiber og komplekse kulhydrater og bør gøre op den største del af din kost.

Opretholde en sund kropsvægt

Fedme, defineret som et body mass index (BMI) på 30 eller derover, sætter dig på en større risiko for en række helbredsmæssige problemer. Heriblandt hjerteanfald, koronararteriesygdom, forhøjet blodtryk, diabetes og cancer.

Motion i 30 minutter om dagen

Du behøver ikke at køre maraton at bo i sygdom. Tage en rask 30-minutters gang fleste, hvis ikke alle dage i ugen. Det kan være nok til at holde dit hjerte og store muskelgrupper i tilstrækkelig form. For optimal kondition, tilføje en styrke-træning regime til en aerob træning af gang, løb, cykling eller svømning.

Få masser af søvn

Både dit sind og krop har brug for tilstrækkelig søvn. Folk, der ikke får nok søvn har problemer med at koncentrere sig, huske ting, udføre daglige opgaver, og håndtering stress. For lidt søvn er også forbundet med større risiko for ulykker motorkøretøjer og sundhed sygdomme såsom fedme, diabetes og hjerteproblemer.

Børste og tandtråd dine tænder

Huller i tænderne og tandkødssygdomme kan være smertefulde og forstyrrende. Heldigvis kan et program for god tandhygiejne, der omfatter tandbørstning og brug af tandtråd mindst en gang om dagen til at forhindre de alvorlige problemer.

Bær din sikkerhedssele

Sikkerhedsseler redde liv. Vær sikker på at du og dine passagerer spænde op hver gang du får i bilen, selv for korte ture i dit nabolag.

Drik alkohol kun i moderate mængder

I overskud, kan alkohol skade din lever, bugspytkirtel, hjerne og hjerte, og øger din risiko for kræft. Hvis du drikker, holde sig inden for grænsen. Mænd bør ikke have mere end to drinks om dagen, og kvinder bør ikke have mere end én genstand om dagen. En drink er defineret som 12 ounces øl, 5 ounces vin eller 1-1/2 ounces destilleret spiritus. På grund af risikoen for fosterskader, bør gravide kvinder ikke drikke alkohol overhovedet.

Undgå tobak

Cigaretrygning eller kronisk udsættelse for passiv rygning, kan føre til et væld af sygdomme. Heriblandt hjerteanfald, åreforkalkning, emfysem, kronisk bronkitis og kræft. Kvinder, der ryger har fertilitetsproblemer, komplikationer under graviditeten, og tidligere overgangsalderen.

Hold dine vaccinationer ajour

Tror ikke skud er strengt for børn. Voksne i alderen op til 64 bør have en stivkrampe / difteri / pertussis booster hvert 10. år. Voksne 65 år og ældre skal have en difteri-stivkrampe booster hvert 10. år. Ældre voksne og andre med høj risiko bør få en årlig influenza skud. Disse to grupper bør også få en pneumokok vaccination. Vacciner til Hepatitis A og Hepatitis B er også anbefales til udsatte individer. Din sundhedspleje udbyder kan anbefale, når disse vaccinationer er påkrævet.

Desuden CDC anbefaler, at voksne, der har ingen tegn på immunitet for skoldkopper modtage varicellavaccination

En enkelt dosis af helvedesild (herpes zoster) vaccine anbefales til voksne i alderen> 60 år, uanset om de har haft en episode af helvedesild før. Helvedesild er en smertefuld lokaliseret hududslæt ofte med blærer, der er forårsaget af varicella zoster virus ( VZV), den samme virus, der forårsager skoldkopper. Enhver, der har haft skoldkopper kan udvikle helvedesild fordi VZV forbliver i nervecellerne i kroppen efter skoldkopper infektionen rydder og VZV kan dukke op igen år senere forårsager helvedesild. Helvedesild opstår oftest i mennesker 50 år eller ældre, folk, der har medicinske sygdomme, holde immunsystemet i at fungere korrekt, eller folk, der modtager immunosuppressive lægemidler.

Dyrke sikker sex

Selvom seksuelt overførte sygdomme er mere almindelige hos personer yngre end 50, kan du være i risiko for kønssygdomme, hvis du eller din partner har andre seksuelle partnere. Fælles kønssygdomme er herpes, syfilis, gonoré og klamydia. Du kan beskytte dig selv ved hjælp af en latex kondom hver gang du har sex.

AIDS er en anden sygdom, der overføres seksuelt. Ved at bruge et kondom, kan du forebygge en infektion med virus, der forårsager aids. Eleven til 15 procent af alle amerikanske AIDS-tilfælde er i mennesker 50 og ældre.

Få tid til aktiviteter, du nyder

Ud over at gøre en kedelig liv, alt arbejde og ingen leg kan føre til helbredsproblemer.

Bo involveret i samfundet på måder, du nyder. Gå, hvor folk er aktive på måder, der appellerer til dig, uanset om religiøse, borgerlige eller sociale. Du kan finde frivillige organisationer er ivrige for folk, der er villige til at hjælpe.