Tusgen

FDA eksperter sikkerhedskopiere nye " morgenen-efter ' pille

Et panel af eksperter har godkendt godkendelse af en ny "fortrydelsespillen", der virker længere end dem, der nu er på markedet. Panelet stemte 17 juni at anbefale godkendelse af ellaOne, lavet af HRA Pharma. Canadian Press skrev om afstemningen. Den amerikanske Food and Drug Administration er ikke forpligtet til at følge sine ekspertpaneler råd. Men det ofte gør. Undersøgelser udført af narkotika maker viste, at ellaOne forebygger graviditet, når det tages op til 5 dage efter ubeskyttet sex. Plan B, en ældre varemærke, kan tages op til 3 dage efter sex. Den er lavet af Teva Pharmaceuticals. Generiske versioner også sælges. I et studie fik 1.700 kvinder enten ellaOne eller Plan B mellem 3 og 5 dage efter sex. Risikoen for at blive gravid var 1,8% af kvinder, der tog ellaOne. Det var 2,6% for dem, der tog Plan B. Abort modstandere har kritiseret skaberne af ellaOne. De siger, det er mere som en abortpille, fordi det er kemisk ligner det abort stof Mifeprex.

Hvad er lægens reaktion?

En ny "morgenen-efter" pille er blevet gennemgået af et panel af eksperter fra den amerikanske Food and Drug Administration (FDA). De har aftalt, at den nye pille, der er kendt som ellaOne, arbejder længere end fortrydelsespillen nu tilgængelig, Plan B. De sagde også, det ser ud til at være sikkert at bruge.

Den nye pille indeholder stoffet ulipristalacetat. Det er allerede solgt i Europa. FDA skal godkende ellaOne, før det kan sælges i Europa. Afstemningen af ​​denne særlige panel bringer ellaOne tættere på FDA-godkendelse.

EllaOne er designet til at forhindre graviditet efter ubeskyttet sex. Det anses for "nødprævention". Dette er prævention taget efter (i stedet for før) samleje. Nødprævention bruges normalt, når en regelmæssig form for prævention:

  • Blev ikke brugt

  • Blev brugt forkert

  • Mislykket under samleje

Plan B er generelt effektiv til at forhindre graviditet inden for 3 dage efter ubeskyttet sex. Denne nye pille reducerer chancen for graviditet i op til 5 dage efter sex. Det ser også ud til at være mere konsekvent effektiv end plan B.

FDA korrekturlæsere fundet nogen større medicinske bivirkninger med ellaOne.

Nogle anti-abort grupper siger den nye fortrydelsespillen er ligesom abort stof mifepriston. Dette stof er designet til at afslutte en eksisterende graviditet. Imidlertid ellaOne ikke forstyrre en etableret graviditet. Der synes at være nogen beviser for, at det forårsager abort. Det forhindrer blot en ny graviditet.

Hvordan ellaOne virker? Dens primære handling synes at være at standse eller forsinke ægløsning, frigivelse af et æg fra en æggestok. Dette ville forhindre en graviditet i at starte. I modsætning til Plan B, betyder det ikke indeholder nogen form for østrogen. Derfor bør det være sikkert at bruge for kvinder med en historie af blodpropper eller østrogen-følsomme problemer såsom migræne.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

Hvis du ikke ønsker at blive gravid, skal du bruge en pålidelig form for prævention ved samleje.

  • Husk, at hvis du ikke bruger prævention, er der op til en 10% chance for, at du vil blive gravid efter samleje. Der er en 80% chance for at blive gravid inden for et år, hvis du er seksuelt aktive og ikke bruger prævention.

  • Teenagere tegner sig for omkring en fjerdedel af alle "tilfældige" graviditeter i dette land. Det anslås, at 4 ud af 5 teenage graviditeter er uplanlagte.

Brug ikke de "morgenen-efter" piller som en almindelig præventionsform. Det er bedre at planlægge og bruge en pålidelig præventionsform. Som eksempler kan nævnes p-piller, en intrauterin enhed (IUD), eller kondomer.

Hvis du har brug for nødprævention, og derefter overveje Plan B. For eksempel ville en nødsituation være, hvis din partners kondom tårer, eller hvis du har glemt at tage din p-pille. Plan B er den eneste akut form for prævention nu er godkendt af FDA og fås uden recept. (Kvinder, der ikke kan tage østrogener på grund af blodpropper eller andre medicinske problemer bør ikke tage Plan B.)

Hvis FDA godkender ellaOne, vil du være i stand til at anmode om en recept fra din læge. Du vil skulle tage en tablet ellaOne senest fem dage efter ubeskyttet sex eller prævention fiasko.

Visse naturlægemidler kan gøre ellaOne mindre effektiv til at forhindre graviditet. Så kan medicin til behandling af epilepsi, HIV -infektion eller bakterielle infektioner.

Husk, hverken ellaOne eller Plan B må anvendes til regelmæssig prævention. Hverken kan beskytte dig mod seksuelt overførte sygdomme.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

FDA vil overveje, om at godkende ellaOne i den nærmeste fremtid. Så vil vi vide, om denne nye tilgang til akut prævention vil være til rådighed for de amerikanske kvinder.

Fabrikanten har planer om at holde styr på bestemte resultater, såsom manglende forebyggelse graviditeter. Det stof maker vil også holde styr på bivirkninger og interaktioner. Dette vil give læger til bedre at forstå brugen af ​​stoffet, og eventuelle problemer.

Hvis ellaOne bliver tilgængelig, det i sidste ende vil gøre det muligt for kvinder at få større kontrol over deres egen reproduktive sundhed.