Tusgen

Forebyggelse teenage-graviditet

Selv om antallet af teenagere blive gravid er på vej ned i Europa, vidste du, at næsten fire ud af 10 teenagere stadig blive gravid mindst en gang før 20-års alderen? Det betyder, at der er næsten en million teen graviditeter hvert år.

Hvis en teenager bliver gravid, er det ofte svært for alle involverede.

 • Teenagere, der har en baby er mere tilbøjelige til:

 • Ikke er færdig med skolen

 • Være enlige forældre

 • Være fattig

 • Graviditet-relaterede sundhedsproblemer

 • Børn født af teenage mødre er mere tilbøjelige til at:

 • Har lav fødselsvægt og relaterede sundhedsproblemer (f.eks spædbarnsdød, vejrtrækningsproblemer, mental retardering, og indlæringsvanskeligheder)

 • Ikke få nok lægehjælp

 • Har skoleproblemer

 • Blive misbrugt eller forsømt

Desuden teen graviditeter koster samfundet milliarder af kroner, fordi teenage mødre er ofte ugift, fattig, og har brug for hjælp fra lokalsamfundet og regeringskontorer.

4 maj 2005, er National Day at forebygge teenage-graviditet, en del af National Teen Graviditet Prevention måned. Som en del af denne indsats, National kampagne til forebyggelse Teen Graviditet, i partnerskab med mange organisationer (herunder Den Europæiske Academy of Pediatrics), har udviklet en interaktiv online quiz, der præsenterer teenagere med real-life scenarier med sex og beder dem om at vælge en fremgangsmåde.

Efter at have besvaret, er teenagere får feedback på deres valg. Kampagnen kraftigt påpeger, at ikke at have sex (afholdenhed) er den eneste måde at forhindre graviditet og seksuelt overførte sygdomme, men det fremmer også ansvarlig adfærd for teenagere, der vælger at have sex. Tjek webstedet på www.teenpregnancy.org. Tag quizzen selv (det vil forblive online hele maj måned), og derefter opfordre dine teenagere til at tage det. Brug disse scenarier for at begynde en samtale med din teenager.

Husk, at selvom de ikke altid opfører sig som det, behøver teenagere ligeglad med, hvad deres forældre tror, ​​og de ​​lytter til, hvad deres forældre siger. Forældre kan helt sikkert have en vigtig indflydelse på deres barns seksuel adfærd og hjælpe deres barn undgå teenage-graviditet.

 • Tal med dit barn om sex, i en ung alder, før han eller hun tænker om at have sex. I Europa er én ud af hver tre teenagere havde sex med 16 år, og to ud af tre af 18 år, men næsten en ud af 10 har haft sex med 13-årig. Det er aldrig for tidligt (eller for sent, for den sags skyld) til at tale med dit barn om sex. Det er nemmest, når du starter i en ung alder og derefter fortsætte diskutere det på en regelmæssig basis gennem ungdomsårene. Ikke sikker på hvor du skal begynde? Brug virkelige situationer for at bringe emnet op, som når du ser en beslægtet situation på tv eller besøger en person med en ny baby. Må ikke bekymre dig, at du lægger ideer til dit barns hoved, forskning viser, at tale med et barn om sex ikke opmuntre ham eller hende til at have sex.

 • Forvent dit barn til at være nysgerrig og har spørgsmål om sex, besvare dem ærligt. Må ikke antage, at dit barn er at have sex, bare fordi han eller hun beder dig spørgsmål om sex eller prævention.

 • Del dine værdier og holdninger med dit barn. Diskuter dine følelser omkring kærlighed, sex og parforhold, herunder hvordan du følte som en teenager. Vær sikker på at spørge dit barn, hvordan han eller hun føler. Det er ikke nok at sige til dit barn, "Du skal ikke have sex." Forklar, hvorfor du føler på denne måde.

 • Forklare de risici og konsekvenser af seksuel aktivitet, understreger, hvordan man undgår graviditet og seksuelt overførte sygdomme. Dit barn har brug for at være forberedt, om han eller hun er at have sex eller ej.

 • Altid overvåge dit barn. Hvis du ikke kan være hjemme efter skole, så prøv at gøre ordninger for dit barn til at tjekke ind med en anden voksen. Har en familie møde for at diskutere og sætte udgangsforbud og regler for forventet adfærd. Kend dit barns venner og deres familier, og opmuntre dit barn til at få venner med børn, hvis familier deler dine værdier.

 • Vide, hvad dit barn ser, lytter til og læsning. Er Medierne er fyldt med budskaber om sex, mange af dem uansvarligt. Tal om spørgsmål, der rejses i medierne, påpege måder, hvorpå din familie værdier kan afvige fra dem, der udtrykkes i et program eller en sang, og lære dit barn at se kritisk på forskellige former for medier, herunder reklamer. Alle familiemedlemmer skal begrænse tidsforbrug med tv, videoer, videospil og computere til højst en til to timer om dagen. Lad ikke fjernsyn eller computere i dit barns værelse, hvor du ikke kan overvåge deres anvendelse.

 • Hjælp dit barn sætte mål for fremtiden og diskutere måder at opnå disse mål. En ung person er mere tilbøjelige til at forsinke sex og ikke risiko graviditet eller forældreskab hvis fremtiden ser lys ud. Påpeg, at de fleste karrierer kræver mindst en high school uddannelse og mange kræver kollegium eller avancerede grader. Forklar, hvordan at blive gravid, hvilket medfører en graviditet, eller blive en forælder kan forstyrre disse planer. Understreg, at du sætter pris på uddannelse og altid tage en aktiv interesse i dit barns fremskridt i skolen. Problemer i skolen, derhjemme eller med jævnaldrende kan forårsage lavt selvværd, hvilket ofte fører til risikoadfærd og teenage forældreskab.