Tusgen

Prostatakræft

Prostatakræft fakta

Prostatakræft er en type kræft, som påvirker prostata. Det er en af de mest almindelige kræftformer blandt mænd. Lær mere ›

Symptomer: Tegn og symptomer på prostatakræft

Der er normalt ingen specifikke tegn eller symptomer på tidlig prostatakræft. En prostata-specifikt antigen (PSA) blodprøve og digital rektal eksamen (DRE) kan yde den bedste chance for at identificere prostatakræft i dets tidligste stadier, men disse tests kan have ulemper. Tal med din læge om, hvorvidt prostatakræft screening er rigtige for dig.

Lær mere om prostatakræft ›

Behandling: En række af behandlingsmuligheder

Hvis din sundhedspleje udbyder har fortalt dig, at du har prostatakræft, kan du snart står over for et vanskeligt valg af behandlingsmuligheder. En undersøgelse af urologer og onkologer er offentliggjort i Journal of European Medical Association (JAMA) fandt, at selv om urologer og stråling onkologer enige om en række spørgsmål vedrørende påvisning og behandling af prostatakræft, de normalt anbefaler terapi, som de tilbyder.

Lær mere om behandling af prostatakræft ›

Lever med: prostatakræft og PSA-screening

Hvis du kunne finde en screeningstest stand til at opdage en potentielt dødelig cancer, ville det blive hyldet som en redningskrans og bredt anbefales, ville det ikke? Ikke nødvendigvis. Den omstændighed, at prostata-specifikt antigen (PSA) blodprøve påviser prostatakræft i sin vorden, er ubestridt. Men om det skal bruges som en rutinemæssig screening værktøj er et af de mest kontroversielle spørgsmål i mænds sundhed i dag.

Lær mere om at leve med prostatakræft ›