Tusgen

Diagnostiske og evalueringsprocedurer

Procedurer, der anvendes til at screene for prostatakræft og vurdere mulige prostata problemer:

Ud over regelmæssige fysiske undersøgelser, der omfatter blod, urin og eventuelt andre laboratorietests, mange grupper såsom European Cancer Society foreslår at tale med din læge for at lære mere om de fordele og ulemper ved screening for prostatakræft til at hjælpe dig med at beslutte, om det er det rigtige for dig. De anvendes til screening test omfatter:

 • DRE (digital rektal eksamen)
  DRE kan udføres årligt for mænd over en alder af 50 år, der vælger at blive screenet. Mænd i høj-risiko grupper, såsom afrikanske folk, eller dem med en stærk familie historie af prostatakræft bør konsultere deres læge om at blive testet i en yngre alder.

 • PSA (prostata-specifikt antigen)
  PSA er en blodprøve, der måler niveauet af prostata-specifikt antigen. PSA er et stof produceret af prostatakirtlen, som kan findes i større mængder i mænd, der har prostatakræft. PSA-test kan ske årligt for mænd over en alder af 50 år, der vælger at blive screenet. Mænd i høj-risiko grupper, såsom afrikanske folk, eller dem med en stærk familie historie af prostatakræft, bør kontakte deres læge om at blive testet i en yngre alder eller oftere.

Hvad er nogle andre prostata evaluering kræft procedurer?

Hvis DRE eller PSA er usædvanligt, kan din læge gentage prøverne eller anmode om en ultralyd og andre procedurer. Disse evalueringsværktøjer kan omfatte:

 • prostata biopsi - en test, hvor lægen indsætter tynde, hule nåle i prostata for at få prøver til undersøgelse under et mikroskop for at afgøre, om kræftcellerne er til stede.

 • transrektal ultralyd (TRUS) - en test med lydbølge ekkoer at skabe et billede af prostata til visuelt at inspicere for unormale sygdomme såsom kirtel udvidelse, knuder, penetration af tumor gennem kapsel af kirtel, og / eller invasion af sædblærer; kan også anvendes til styring af nålebiopsier af prostata og / eller vejlede nitrogen prober cryosurgery.

 • CT-scanning (også kaldet en CT eller CAT-scanning) - en diagnostisk billeddannelse procedure, der bruger en kombination af X-stråler og edb-teknologi til at producere tværsnitsdata billeder (ofte kaldet skiver), både horisontalt og vertikalt, af kroppen. En CT-scanning viser detaljerede billeder af en del af kroppen, herunder knogler, muskler, fedt og organer. CT-scanninger er mere detaljerede end almindelige røntgenbilleder.

 • magnetisk resonans (MR) - en diagnostisk procedure, der bruger en kombination af store magneter, radiofrekvenser, og en computer til at producere detaljerede billeder af organer og strukturer i kroppen.

 • radionuklid knoglescanning - en nuklear billeddannelse metode, der hjælper til at vise, om kræften har spredt sig fra prostata til knoglerne. Denne procedure indebærer en injektion af radioaktivt materiale, der hjælper til at finde syge knogleceller i hele kroppen, hvilket tyder på mulig metastatisk kræft.

 • lymfeknudebiopsi - en procedure, hvor vævsprøver fjernes (med en nål eller under kirurgi) fra lymfeknuder til undersøgelse under et mikroskop, til at afgøre, om cancer eller andre abnorme celler er til stede.

Diagnosen kræft bekræftes kun af en biopsi.