Tusgen

Hvordan diabetes er forskellig for mænd

Hvis du er en mand med type 2 -diabetes, er du ikke alene, næsten 12 procent af alle mænd i alderen 20 og ældre har sygdommen. Bliver diagnosticeret med diabetes kan være svært, men du kan holde sygdommen under kontrol ved at lære så meget som muligt og at tage ansvaret for dit helbred.

Hold op med din læge

Din læge er din partner for at opnå et godt helbred. Det er derfor, det er vigtigt at holde aftaler og følge lægens råd. Hvis du har problemer, tale op.

Foretage positive forandringer

Det kan være svært at gøre overgangen til en sund livsstil, men det er aldrig for sent. Vedtagelsen sunde vaner kan hjælpe dig med at kontrollere din diabetes og forbedre, hvordan du føler. At lære at spise sundere fødevarer, overvåge dit blodsukker, stoppe med at ryge, og begynde at udøve kan gøre en reel forskel i dit helbred. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så tal med din læge om dine muligheder.

Forstå og forebygge komplikationer

Alle med diabetes er i risiko for sygdomsrelaterede komplikationer såsom hjertesygdomme, nyreskader, og øjenproblemer. Men diabetes ikke altid påvirker mænd og kvinder det samme. Nedenfor er et par komplikationer, at mænd skal være opmærksomme på og tage skridt til at sikre sig mod:

Amputation

Både mænd og kvinder er i risiko for diabetes-relateret amputation. Men undersøgelser viser, at mænd er langt mere tilbøjelige end kvinder til at gennemgå amputation. Eksperter mener, det er fordi der er en større risiko for neuropati i mænd nerveskader, der kan forårsage følelsesløshed og snurren. Nerve skade forhindrer mennesker med diabetes fra følelse nedskæringer eller sår, som kan blive smittet og føre til amputation hvis de ikke behandles.

For at forhindre neuropati, sørg for at holde dit blodsukker så tæt på normale niveauer, som du kan. Rapporter alle lemmer følelsesløshed, snurren eller svaghed til din læge. Også beskytte dine fødder ved at bære sko og strømper, der passer godt. Tjek dine fødder grundigt hver dag for nedskæringer, vabler eller andre problemer. Hvis du har mistanke om et problem, straks søge behandling.

Erektil dysfunktion

Mænd med diabetes er to til tre gange mere tilbøjelige end ikke-diabetiske mænd til at opleve erektil dysfunktion (ED), en sygdom, hvor mænd har problemer med at opnå eller vedligeholde en erektion. erektil dysfunktion ofte opstår, når nerver og blodkar i penis blive beskadiget. Det kan også udvikle sig som følge af at tage visse medikamenter.

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at behandle erektil dysfunktion. Foruden at gennemgå din medicin med din læge, tage skridt til at leve en sund livsstil. De samme sunde vaner, der kan hjælpe dig med at administrere diabetes, som udøver regelmæssigt, ikke at ryge, og nå en sund vægt, kan også reducere din risiko for erektil dysfunktion. Desuden kan lægen ordinere medicin eller enheder, der kan hjælpe dig med at overvinde erektil dysfunktion og vedligeholde et aktivt sexliv.

Lav testosteron

Hvis du har type 2 diabetes, er du dobbelt så sandsynligt som en ikke-diabetisk mand at have lavt testosteronniveau. Symptomer på lavt testosteron kan indbefatte en reduceret interesse i sex, reduceret muskelmasse, træthed og svaghed. Det er også knyttet til erektil dysfunktion.

Det er vigtigt at være opmærksom på risikoen for at udvikle lavt testosteron, og tale med din læge, hvis du har mistanke om et problem. Lavt testosteron kan diagnosticeres med en simpel blodprøve, og kan nemt behandles. Din læge kan ordinere geler, patches, eller injektioner, der kan øge testosteron til normale niveauer. En nylig undersøgelse viste, at tage Viagra rejst testosteron niveauer, og tilføje testosteron gel behandling ikke giver nogen yderligere fordel for erektil dysfunktion.

Få support

Der er mange mennesker med diabetes, der med succes styre deres sygdom og holde komplikationer i skak. At lære af dem og blive motiveret til at tackle din egen sundhed, overveje at deltage i en støttegruppe eller online chat-forum.

Key grillbarer

  • Diabetes er ikke altid påvirker mænd og kvinder på samme måde.

  • Mænd er langt mere tilbøjelige til at gennemgå amputation. Vær sikker på at indberette alle lemmer følelsesløshed, snurren eller svaghed til din læge.

  • Mænd med diabetes er to til tre gange mere tilbøjelige end ikke-diabetiske mænd til at opleve erektil dysfunktion. Ud over medicin kan sunde livsstilsvaner mindske risikoen for erektil dysfunktion.

  • Mænd med type 2-diabetes er dobbelt så stor sandsynlighed som ikke-diabetiske mænd at have lavt testosteronniveau, som er let behandles.