Tusgen

Behandlingsmuligheder for metastatisk eller fremskreden prostatacancer

Når prostatakræft har spredt sig til steder i din krop, der ikke er tæt på din prostata, kaldes det fremskreden prostatacancer. Det er også kaldet metastatisk prostatacancer. Din læge kan foreslå en eller flere af disse behandlinger, hvis du har fremskreden prostatakræft.

  • Hormonbehandling. Målet med hormonbehandling er at sænke eller blokere mandlige hormoner, såsom testosteron, som forårsager kræft til at vokse. Dette kan gøres på et par måder. En måde er at få hormon skud hver måned eller hver flere måneder. En anden måde er at have kirurgi, der fjerner testiklerne, som producerer testosteron. Piller kan også tages for at hjælpe med at kontrollere hormoner, selv om disse ikke normalt bruges som den eneste form for hormonbehandling. Hormonbehandling ikke helbrede prostatakræft, men det bremse væksten. Denne behandling kan anvendes alene, eller den kan kombineres med intern eller ekstern bestråling.

  • Strålebehandling. Hvis kræften har spredt sig langt fra din prostata, kan du have ekstern stråling, også kaldet XRT, at hjælpe med at lette smerter eller andre symptomer. Du får ekstern stråling ved at have en maskine direkte stråling fra ydersiden af ​​din krop. Hvis kræften har spredt sig til mange steder, såsom flere forskellige knogler, kan du få en indsprøjtning af et radioaktivt lægemiddel i stedet.

  • Kemoterapi. Kemoterapi er brugen af narkotika til at bremse væksten af kræft og reducere symptomerne. Kemoterapi er normalt anbefales, hvis kræften ikke længere reagerer på hormonbehandling. Kemoterapi ikke helbrede kræft. Det kan mindske smerter forbundet med prostatacancer, formindske tumoren, reducerer niveauet af PSA, og har vist sig at hjælpe nogle mennesker lever længere.

Du bør også lære alt hvad du kan om din sygdom og behandling valg, så du kan hjælpe med at gøre beslutninger om din pleje. En af de bedste måder at få den information du behøver, er at spørge din læge og andre sundhedspersoner. Sørg for at du spørger, hvordan behandlingen vil ændre dit daglige liv. Find ud af hvordan din kost måske nødt til at ændre, og hvordan du vil se og føle. Spørg hvor vellykket behandling sædvanligvis er, og finde ud af om de risici og mulige bivirkninger.