Tusgen

Kirurgi for prostatakræft

Hvad er de forskellige typer af operation for prostatakræft?

Følgende er nogle af de forskellige kirurgiske muligheder, der anvendes til behandling af prostatacancer:

 • Radikal prostatektomi - en åben kirurgi procedure, hvor hele prostata og nogle væv omkring det fjernes. Denne operation indebærer et snit i enten maven eller området bag pungen.

 • Laparoskopisk radikal prostatektomi - en mindre invasiv type radikal prostatektomi, hvor prostata fjernes gennem små indsnit ved hjælp af en laparoscope (en lang, fleksibel tændte rør med et videokamera monteret) og særlige lange, tynde kirurgiske redskaber. Denne type procedure er almindeligvis udføres af en kirurg ved hjælp af en robot til præcist at manøvrere kirurgiske værktøjer (robot laparoskopisk radikal prostatektomi ).

 • Transuretral resektion af prostata (TURP) - operation for at fjerne en del af prostata, der omgiver urinrøret ved hjælp af et lille værktøj, der er placeret inde i prostata gennem urinrøret på spidsen af penis. Der er ingen indsnit med denne metode. TURP anvendes som palliativ procedure (for at lindre symptomer), ikke som en fremgangsmåde til at kurere kræft.

 • Cryosurgery - en procedure, der involverer dræbe kræft ved at fryse cellerne med en lille metal værktøj placeret i tumoren.

Kirurgi for prostatakræft generelt kræver et ophold på hospitalet. Længden af ​​hospitalsopholdet vil afhænge af den type procedure udføres. Et urinkateter vil blive indsat i blæren under operationen, og vil blive holdt på plads i en periode bagefter, ofte i en til to uger.

Mulige komplikationer eller bivirkninger af prostata cancer kirurgi:

Langsigtet, alvorlige bivirkninger er noget mindre almindelige nu end tidligere, da nye kirurgiske metoder fortsat indføres. Ny, nerve-besparende kirurgiske procedurer kan forhindre permanente skader på de nerver, der kontrollerer erektion, og skader på åbningen af ​​blæren. Imidlertid mulige komplikationer og bivirkninger af prostatakræft kirurgi stadig eksisterer. Nyere forskning viser, at det at have en erfaren kirurg fører til et bedre resultat for patienterne. Vær sikker på at drøfte følgende med din læge, før en kirurgisk procedure:

 • Inkontinens
  Inkontinens er den manglende evne til at kontrollere urin og kan resultere i lækage eller drible af urin, især lige efter operationen. Normale afkast kontrol for mange patienter inden for flere uger eller måneder efter operationen, selvom nogle patienter bliver permanent inkontinente.

 • Impotens
  Impotens er den manglende evne til at få en erektion af penis. For en måned eller op til flere måneder, efter operationen, de fleste mænd ikke er i stand til at få rejsning. Til sidst, vil omkring halvdelen af ​​mændene være i stand til at få en erektion tilstrækkelig til samleje, men uden ejakulation af sæd, da fjernelse af prostata forhindrer denne proces.

  Denne effekt på en mands evne til at opnå en erektion er relateret til den fase af kræft, patientens evne til at få en erektion før operationen, og patientens alder. De fleste mænd, der har kirurgi bør dog forvente en vis nedgang i deres evne til at få rejsning. For mænd, der er helt impotent efter operationen, flere løsninger er tilgængelige.