Tusgen

Prostatabiopsi procedure

(Prostata biopsi, Transrektal prostatabiopsi, Fin nål biopsi af prostata, Core biopsi af prostata)

Procedure

Hvad er en prostata biopsi?

En biopsi er en procedure udføres for at fjerne væv eller celler fra kroppen til undersøgelse under et mikroskop. En prostata biopsi er en procedure, hvor prostata vævsprøver fjernes med en speciel biopsinål eller under kirurgi for at afgøre, om cancer eller andre abnorme celler er til stede. Diagnosen kræft bekræftes kun af en biopsi.

En prostata biopsi kan udføres på flere forskellige måder:

 • transrektal metode - gennem endetarmen (dette er det mest almindelige)

 • perineal metode - gennem huden mellem pungen og endetarmen

 • transuretral metode - gennem urinrøret under anvendelse af et cystoskop (et fleksibelt rør og visning enhed)

En anden fremgangsmåde, der kan anvendes til at vurdere prostata er en prostata / rektal sonogram. Se venligst denne procedure for yderligere information.

Hvad er prostata?

Prostata er på størrelse med en valnød og omgiver halsen af ​​en mands blæren og urinrøret - røret, der bærer urin fra blæren. Det er dels muskulær og dels glandulær, med kanaler åbner ind i prostata del af urinrøret. Det består af tre dele: en central lap med en lap på hver side.

Som en del af den mandlige reproduktive system, prostata primære funktion er at udskille en svagt basisk væske, der udgør en del af sædvæsken (sæd), en væske, der bærer sæd. Under mandlige højdepunkt (orgasme), at de muskulære kirtler i prostata hjælp fremdrive prostata væske, udover sæd, der blev produceret i testiklerne, i urinrøret. Sæden så gennem spidsen af ​​penis under ejakulation.

Årsager til den procedure,

En prostata biopsi udføres efter andre diagnostiske tests indikerer et problem med prostata. De mest almindelige test er:

 • digital rektal eksamen (DRE) - lægen placerer en behandsket, smurt finger i endetarmen for at føle prostata og tjek for eventuelle afvigelser

 • prostata-specifikt antigen (PSA) - en blodprøve, der tyder på tilstedeværelsen af prostatacancer

 • transrektal ultralyd (TRUS) - en test med lydbølge ekkoer at skabe et billede af prostata til visuelt at inspicere for unormale sygdomme som kirtel udvidelse, knuder eller tumorer

En prostata biopsi kan udføres for at diagnosticere prostatakræft og at fastslå årsagen til en forstørret prostata kirtel.

Der kan være andre årsager til din læge til at anbefale en prostata biopsi.

Risici i proceduren

Illustration af anatomi mandlige forplantningsorganer

Som med ethvert kirurgisk indgreb, kan komplikationer forekomme. Nogle mulige komplikationer kan omfatte, men er ikke begrænset til, følgende:

 • blå mærker og ubehag ved biopsi webstedet

 • forlænget blødning fra biopsistedet

 • infektion i nærheden biopsistedet

 • vandladningsbesvær

Der kan være andre risici afhængigt af dine specifikke medicinske sygdom. Vær sikker på at drøfte eventuelle bekymringer med din læge forud for proceduren.

Før proceduren

 • Din læge vil forklare den procedure, til dig og give dig mulighed for at stille eventuelle spørgsmål, du måtte have om proceduren.

 • Du vil blive bedt om at underskrive en samtykkeerklæring, der giver din tilladelse til at gøre proceduren. Læs formularen omhyggeligt og stille spørgsmål, hvis noget ikke er klar.

 • Informer din læge, hvis du er følsom over for eller er allergisk over for noget medicin, latex, tape og bedøvende midler (lokale og generelle).

 • Informer din læge om al medicin (receptpligtig og over-the-counter) og naturlægemidler kosttilskud, som du tager.

 • Informer din læge, hvis du har en historie af blødningsforstyrrelser eller hvis du tager nogen antikoagulant (blodfortyndende) medicin, aspirin, eller andre medikamenter, der påvirker blodets evne til at størkne. Det kan være nødvendigt for dig at stoppe disse medikamenter forud for proceduren.

 • Generelt ingen forudgående forberedelse, såsom fastende eller sedation, er nødvendig for transrektal eller perineal metode. Hvis transurethral metode, der skal anvendes, kan generel anæstesi anvendes. Hvis du skal have generel anæstesi, kan du blive bedt om at hurtigt før proceduren, som regel efter midnat. Din læge vil give dig specifikke instruktioner.

 • Hvis din læge bruger transrektal metode, kan du have et lavement aftenen før eller om morgenen den biopsi.

 • Du kan modtage en beroligende forud for proceduren til at hjælpe dig slappe af. Fordi beroligende kan gøre dig døsig, bliver du nødt til at sørge for nogen til at køre dig hjem. Det er mest sandsynligt, hvis din læge bruger transurethral metode.

 • Baseret på din medicinske sygdom, kan din læge anmode andre specifikke forberedelse.

Under proceduren

En prostatabiopsi udføres normalt på en ambulant basis. Procedurer kan variere afhængigt af din sygdom og din læges praksis.

Generelt en prostata biopsi følger en af ​​disse processer:

transrektal metode:

 1. Du vil blive bedt om at fjerne tøj, og vil blive givet en kjole til at bære.

 2. Du vil blive placeret på din venstre side, med bøjede knæ. Du skal ligge stille under proceduren.

 3. Denne metode kan udføres med en lokalbedøvelse.

 4. Normalt vil en transrektal ultralyd (TRUS) bruges til at styre placeringen af ​​biopsi nål.

 5. Lægen indsætter en nål gennem væggen af ​​rektum ind i prostata. Du kan føle ubehag eller pres, når nålen går ind i prostata. Nogle gange kan en fjederbelastet biopsinål vil blive anvendt, som siges at være næsten smertefri.

 6. Lægen vil opnå flere vævsprøver fra forskellige dele af kirtlen.

 7. Prostata vævsprøve vil blive sendt til laboratoriet til undersøgelse.

bækkenbunden metode:

 1. Du vil blive bedt om at fjerne tøj, og vil blive givet en kjole til at bære.

 2. Du vil blive placeret på din venstre side, med dit knæ bøjet, eller liggende på ryggen med bøjede knæ og lår fra hinanden. Du skal ligge stille under proceduren.

 3. Huden mellem pungen og endetarmen, vil blive renset med en antiseptisk løsning.

 4. Du vil føle en nålestik, når lokalbedøvelse injiceres. Dette kan forårsage en kort stikkende fornemmelse.

 5. Når området er følelsesløs Lægen vil lave et lille snit i huden.

 6. Lægen vil placere en behandsket, smurt finger i endetarmen for at lokalisere og stabilisere prostata.

 7. Biopsinålen vil blive indsat flere gange ind i prostata for at få prøver fra forskellige dele af kirtlen.

 8. Biopsinålen vil blive trukket tilbage, og et fast tryk vil blive anvendt biopsi stedet, indtil blødningen er stoppet.

 9. Prostata vævsprøve vil blive sendt til laboratoriet til undersøgelse.

transuretraler metode:

 1. Du vil blive bedt om at fjerne tøj, og vil blive givet en kjole til at bære.

 2. Du vil blive placeret på ryggen med bøjede knæ og lår fra hinanden.

 3. Proceduren kan udføres under en lokal eller generel anæstesi.

 4. Lægen indsætter et cystoskop (et fleksibelt rør og visning enhed) gennem åbningen ved enden af ​​penis ind i urinrøret.

 5. Lægen vil indsætte instrumenter gennem cystoskop at få prostata prøver.

 6. Prostata vævsprøve vil blive sendt til laboratoriet til undersøgelse.

Efter proceduren

Helbredelsesprocessen vil variere afhængig af typen af ​​anæstesi, der anvendes. Hvis du fik generel anæstesi, vil du blive taget til opvågningsstuen til observation. Når dit blodtryk, puls og vejrtrækning er stabile, og du er opmærksom, vil du blive taget til dit hospital værelse eller udledes til dit hjem.

Hvis lokalbedøvelse blev brugt, kan du genoptage dine normale aktiviteter og kost, medmindre andet er anvist. Du kan føle trang til at tisse eller have afføring efter biopsi. Denne følelse skal passere efter et par timer.

Der kan være blod i din urin eller afføring for et par dage efter biopsi. Dette er fælles. Blod, enten rød eller rødbrun, kan også være i din ejakulere for et par uger efter biopsi.

Den biopsi websted kan være bud eller øm i flere dage efter biopsi. Tag en smertestillende for ømhed som anbefalet af din læge. Aspirin eller visse andre smertestillende medicin kan øge risikoen for blødning. Vær sikker på at tage kun anbefalede medicin.

Informer din læge til at rapportere et af følgende:

 • stigning i mængden af ​​blod i din urin eller afføring

 • vandladningsbesvær

 • feber og / eller kuldegysninger

Din læge kan give dig yderligere eller alternative instruktioner efter den procedure, afhængigt af din særlige situation.

Online ressourcer

Den leveres her Indholdet er kun til orientering, og var ikke beregnet til at diagnosticere eller behandle et sundhedsmæssigt problem eller sygdom, eller erstatte professionel lægelig rådgivning, du modtager fra din læge. Kontakt din læge med eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have vedrørende din sygdom.

Denne side indeholder links til andre hjemmesider med oplysninger om denne fremgangsmåde og relaterede sundhedsproblemer sygdomme. Vi håber du finder disse websteder hjælpsom, men husk vi ikke kontrollerer eller godkender de oplysninger, der præsenteres på disse web-steder, heller ikke disse websteder godkender oplysningerne her.

Europæisk kræft samfund

Europæisk urologisk forening, inc.

National Cancer Institute (NCI)

Nationale Institut for diabetes og Digestive og nyresygdomme (NIDDK)

National Institutes of Health (NIH)