Tusgen

Psykosociale faktorer

Hvad er en psykosocial faktor?

Psykosociale faktorer er de faktorer, der påvirker en person psykisk eller socialt.

Hvad er de psykosociale faktorer, der er forbundet med prostatakræft?

Hver person er forskellig, og ikke alle mænd har den samme erfaring, tanker eller følelser. Nogle fælles følelser og bekymringer, kan dog være til stede, når en mand er diagnosticeret med prostatakræft, herunder følgende:

  • . Truet maskulinitet Prostata er afgørende for en mands seksuelle funktion, muligheden og faktiske diagnosticering af prostatakræft kan indgyde frygt og angst for patienter, da det truer deres maskulinitet. De frygter, at de aldrig vil være en "rigtig mand" igen i form af seksuelle præstationer. Snarere end at vedtage en handlingsplan som reaktion på disse bekymringer, overveje at uddanne dig selv, så du kan træffe de bedste sundhedsmæssige beslutninger muligt. Behandling overvejelser varierer, som gør deres virkninger på seksuel funktion. Det er normalt at være bange, vred eller deprimeret, når givet denne diagnose. Den gode nyhed er, at prostatakræft er meget behandles.

  • Følelse flov eller at undgå diskussioner om diagnosen. Patienter, sammen med deres partner eller familie, bør du prøve deres bedste for at kommunikere om diagnosticering af prostatakræft, hvordan det gør dem til at føle, hvad deres forventninger er, hvad deres frygt er, etc. Prostata kræft påvirker ikke kun patienten, men også dem, der er tættest på ham. Arm dig selv og dem omkring dig med information og tage sig tid til at lære om din kræftdiagnose, de risici og fordele ved de forskellige behandlingsformer, og den indflydelse, de kan have på dit liv. Tag dig tid til dig og dem, du elsker at blive informeret.

  • At være ærlig overfor dig selv og med din læge. Undertiden mænd er flov eller føle sig skyldig for at ignorere mulige tegn på prostatakræft, eller at undgå besøg med deres læge på grund af karakteren af en prostata eksamen. Andre gange, mænd undgå at gå tilbage for at se deres læge, når diagnosen prostatakræft er foretaget, vælger i stedet at forkæle sig selv med alternativ medicin, eller blot benægte diagnosen kræft helt. Det er dit ansvar at være ærlig over for dig selv og din sundhedspleje udbyder, for at danne et partnerskab med din læge, der er baseret på oprigtig, ærlig dialog, for at sikre den bedst mulige pleje. Det er normalt at overveje en anden mening og undersøge alle de pleje muligheder til rådighed for dig, indtil du har gjort det bedste valg for dig selv. Vær forvisset om, at læger forstår at få en second opinion at bekræfte diagnosen, eller give et andet perspektiv på behandlingsmuligheder. Frem for alt bliver en fortaler for din personlige sundhedspleje.

  • At være bange for at bede om hjælp. Det er normalt at føle sig hjælpeløs, alene, eller isoleret, når du er blevet diagnosticeret med prostatakræft. Overveje at gå til en støttegruppe. Du vil finde mange andre mænd, der forstår din situation, fordi de har været der selv. Medbring din partner eller en ven som en støtteperson, hvis du vælger. Du vil blive forbløffet over, hvor meget information man kan få fra dem, der har "været der", og af mængden af stress elimineret i den viden, at andre virkelig forstår. Spørg din læge, hvor prostata kræft støttegrupper er i dit område.