Tusgen

Prostata kræft symptomer og årsager

Symptomer på prostatakræft

Der er normalt ingen specifikke tegn eller symptomer på tidlig prostatakræft. En årlig fysisk undersøgelse, prostata-specifikt antigen (PSA) blodprøve, og digital rektal eksamen (DRE) giver den bedste chance for at identificere prostatakræft i tidlige stadier. Lær mere ›

Blod i urinen

Blod i urinen kaldes hæmaturi. Blod kan farve urinen forskellige nuancer af pink, rød og brun. Striber af blod kan også vises i urinen. Synlig blod i urinen kaldes brutto hæmaturi. Blod i urinen kan være til stede i så små mængder, at det ikke er synlig med det blotte øje, men røde blodlegemer i urinen kan ses med et mikroskop. Dette kaldes mikroskopisk hæmaturi. Mængden af ​​blod i urinen ikke altid korrelerer med alvoren af ​​sygdom, lidelse eller sygdom.

Blod i urinen er ofte forårsaget af infektion, inflammation eller skade i urinvejene (nyrer, urinledere, blære og urinrøret).

Lær mere om blod i urinen ›

Lændesmerter

Lændesmerter er nogen form for smerte eller ubehag i hele den bageste (bagsiden) del af din lavere stammen område, der strækker sig ned til dit bækken. Den nedre ryg er også kaldet lænde-området eller lændehvirvelsøjlen.

De fleste mennesker vil opleve rygsmerter på et tidspunkt i deres liv. Lændesmerter er den mest almindelige årsag til jobrelateret handicap og fravær fra arbejde, ifølge National Institute of Neurologiske og slagtilfælde.

Lændesmerter kan kortvarigt vare, eller det kan være kroniske, der er defineret som varer mere end tre måneder. Du kan føle en kedelig, irriterende smerte eller en skarp, sprængfyldt smerte. Nogle smerter kan være så ekstrem, at få dig til at ligge i sengen ude af stand til at bevæge sig. Akutte lændesmerter ofte løser med grundlæggende egenomsorg foranstaltninger inden for et par uger, men det kan blive kronisk og føre til mere alvorlige problemer over tid.

Lær mere om symptomer på prostatakræft ›