Tusgen

Transuretral resektion af prostata (TURP)

Procedure oversigt

Hvad er transuretral resektion af prostata eller TURP?

En transuretral resektion af prostata (TURP) er en kirurgisk procedure, der fjerner dele af prostata gennem penis. En TURP kræver ingen ekstern snit.

Kirurgen når prostata ved at stikke et instrument gennem urinrøret (den smalle kanal, hvorigennem urinen passerer fra blæren ud af kroppen). Dette instrument, kaldet en resectoscope, er omkring 12 inches lang og en halv tomme i diameter. Den indeholder en lys, ventiler, der styrer irrigationsvæske, og et elektrisk kredsløb, der skærer væv og forsegler blodkar. Det er indsat gennem penis og trådløkken styres af kirurgen, så den kan fjerne obstruerende væv et stykke ad gangen. De stykker af væv transporteres med væske ind i blæren og skyllet ud ved slutningen af ​​proceduren.

Hvad er prostata?

Illustration af anatomien af ​​mandlige forplantningsorganer

Prostata er på størrelse med en valnød og omgiver halsen af ​​en mands blæren og urinrøret-røret, der bærer urin fra blæren. Det er dels muskulære og dels glandulær, med kanaler åbner ind i prostata del af urinrøret. Det består af tre kamre, et center lap med en lap på hver side.

Som en del af den mandlige reproduktive system, prostata primære funktion er at udskille en svagt basisk væske, der udgør en del af sædvæsken (sæd), en væske, der bærer sæd. Under mandlige højdepunkt (orgasme), at de muskulære kirtler i prostata hjælp fremdrive prostata væske, udover sæd, der blev produceret i testiklerne, i urinrøret. Sæden så gennem spidsen af ​​penis under ejakulation.

Forskerne kender ikke alle funktionerne i prostata. Men prostata spiller en vigtig rolle i både seksuel og urin funktion. Det er almindeligt for prostata til at blive udvidet som en mand aldre, og det er også sandsynligt, for en mand at støde på nogle form for prostata problem i hans levetid.

Mange almindelige problemer forbundet med prostata. Disse problemer kan forekomme hos mænd i alle aldre og omfatter:

 • Godartet prostatahyperplasi (BPH). En aldersrelateret forstørrelse af prostata, der ikke er malign. BPH er den mest almindelige noncancerous prostata problem, der forekommer i de fleste mænd, når de når deres 60'erne. Symptomerne er langsom, afbrudt, eller svage urin stream, haster med utætte eller drible, og hyppig vandladning, især om natten. Selvom det ikke er cancer, er BPH symptomer ofte ligner dem af prostatacancer.

 • Prostatism. Dette indebærer nedsat urin kraft på grund obstruktion af flow gennem prostata. Den mest almindelige årsag til prostatism er BPH.

 • Prostatitis. Prostatitis er betændelse eller infektion i prostata er karakteriseret ved ubehag, smerter, hyppig eller sjælden vandladning, og nogle gange feber.

 • Prostatalgia. Dette indebærer smerter i prostata, også kaldet prostatodynia. Det er ofte et symptom på prostatitis.

Kræft i prostata er en almindelig og alvorlig sundhedsmæssig bekymring. Ifølge den europæiske Cancer Society (ACS), prostatakræft er den mest almindelige form for kræft hos mænd over 50 år, og den tredje hyppigste årsag til død af kræft.

Der er forskellige måder at opnå målet om at fjerne prostata. Metoder til udførelse af prostatektomi omfatter:

 • Kirurgisk fjernelse omfatter en radikal prostatektomi (RP), med enten en retropubic eller perineal tilgang. Dette bruges til at behandle cancer. Radikal prostatektomi er fjernelse af hele prostatakirtlen. Nervebevarende kirurgisk fjernelse er vigtigt at bevare så meget funktion som muligt.

 • Transuretral resektion af prostata eller TURP, som også omfatter fjernelse af en del af prostata, er en fremgangsmåde, der udføres gennem penis med et endoskop (små, fleksible rør med en lys og en linse på enden).

 • Cryosurgery er en mindre invasiv procedure end kirurgisk fjernelse af prostata. Behandlingen administreres under anvendelse af probe-som nåle, der er indsat i huden mellem pungen og anus. Urolog kan også bruge mikrobølger.

 • Laparoskopisk kirurgi, udføres manuelt eller med en robot, er en anden metode til fjernelse af prostata.

Årsager til den procedure,

TURP er generelt gjort for at lindre symptomer på grund af forstørret prostata, ofte på grund af benign prostatahypertrofi (BPH). Når prostata er forstørret, kan kirtlen tryk mod urinrøret og forstyrre eller hindre passage af urin ud af kroppen. BPH er en sygdom, hvor prostata kan blive helt udvidet og forårsage problemer med vandladning. Symptomerne kan omfatte:

 • Problemer med at få en urin stream startede

 • At skulle tisse oftere om natten

 • At have et presserende behov for at tisse

 • Dribling når du er færdig tisser

Disse symptomer kan skabe problemer, såsom fastholdelse urin i blæren, hvilket kan bidrage til blære infektioner eller dannelse af sten i blæren.

BPH kan også hæve prostata-specifikt antigen (PSA) niveauer to til tre gange højere end det normale niveau. En øget PSA-niveau indikerer ikke altid kræft, men jo højere PSA-niveau, jo større er chancen for at have cancer. En TURP kan ske hos mænd, der ikke kan tåle en radikal prostatektomi på grund af deres alder eller generelle sundhedstilstand.

Specifik behandling for BPH, vil blive fastlagt af din læge på basis:

 • Din alder, generelle sundhed og medicinsk historie

 • Omfanget af sygdommen

 • Din tolerance for specifikke medikamenter, procedurer, eller behandlinger

 • Forventninger til forløbet af sygdommen

 • Din mening eller præference

Til sidst, BPH symptomer kræver normalt en vis form for behandling. Når overdelen er bare mildt forstørret, kan behandlingen ikke være nødvendig, da forskning har vist, at nogle af de symptomer på BPH kan rydde op uden behandling i nogle milde tilfælde. Denne beslutning kan kun foretages af din læge efter en nøje vurdering af din individuelle sygdom. Regelmæssige eftersyn er dog vigtigt, at holde øje med udviklingen af ​​problemer.

Nogle gange kan en TURP sker kun behandle symptomer, ikke at helbrede sygdommen. For eksempel, hvis du er i stand til at urinere på grund af kræft, men radikal prostatektomi er ikke en mulighed for dig, kan du bruge en TURP.

Der kan være andre årsager til din læge til at anbefale en TURP.

Risici i proceduren

Som med ethvert kirurgisk indgreb, kan visse komplikationer forekomme. Nogle mulige komplikationer kan omfatte:

 • Blod i urinen efter operationen

 • Smertefuld eller vanskelig vandladning

 • Mulighed for infektion

 • Retrograd ejakulation (når sædafgang sker i blæren og ikke penis)

 • Blødning

 • Infektion

Der kan være andre risici afhængigt af dine specifikke medicinske sygdom. Vær sikker på at drøfte eventuelle bekymringer med din læge forud for proceduren.

Før proceduren

Nogle ting, du kan forvente, før proceduren kan nævnes:

 • Din læge vil forklare den procedure, til dig og give dig mulighed for at stille eventuelle spørgsmål, du måtte have om proceduren.

 • Du vil blive bedt om at underskrive en samtykkeerklæring, der giver tilladelse til at gøre proceduren. Læs formularen omhyggeligt og stille spørgsmål, hvis noget ikke er klar.

 • Ud over en komplet sygehistorie, kan din læge udføre en fysisk undersøgelse for at sikre, at du er ved godt helbred, før du gennemgå proceduren. Du kan også gennemgå blodprøver og andre diagnostiske tests.

 • Du vil blive bedt om at hurtigt i otte timer før proceduren, som regel efter midnat.

 • Informer din læge, hvis du er følsom over for eller er allergisk over for noget medicin, latex, jod, tape, kontrast farvestoffer, og bedøvende midler (lokale eller generelle).

 • Informer din læge om al medicin (ordineret og over the counter) og naturlægemidler kosttilskud, som du tager.

 • Informer din læge, hvis du har en historie af blødningsforstyrrelser eller hvis du tager nogen antikoagulant (blodfortyndende) medicin, aspirin, eller andre medikamenter, der påvirker blodets evne til at størkne. Det kan være nødvendigt for dig at stoppe disse medikamenter forud for proceduren.

 • Hvis du ryger, bør du stoppe med at ryge så hurtigt som muligt forud for proceduren, med henblik på at forbedre dine chancer for en vellykket genopretning fra kirurgi og til at forbedre din generelle sundhedstilstand.

 • Du kan modtage en beroligende forud for proceduren til at hjælpe dig slappe af.

Baseret på din medicinske sygdom, kan din læge anmode andre specifikke forberedelse.

Under proceduren

Transuretral resektion af prostata kræver et ophold på hospitalet. Procedurer kan variere afhængigt af din sygdom og din læges praksis.

Generelt en TURP følger denne proces:

 1. Du vil blive bedt om at fjerne eventuelle smykker eller andre genstande, der kan interferere med proceduren.

 2. Du vil blive bedt om at fjerne dit tøj og vil blive givet en kjole til at bære.

 3. Du vil blive bedt om at tømme blæren forud for proceduren.

 4. En intravenøs (IV) linje vil blive startet i din arm eller hånd.

 5. Du vil blive placeret på operationsbordet, liggende på ryggen.

 6. Anesthesiologist vil løbende overvåge din puls, blodtryk, vejrtrækning, og blod ilt niveau under operationen. Når du er bedøvet, vil en vejrtrækning rør indsættes gennem din hals ind i dit luftrør og du vil blive forbundet til en ventilator, der vil puste til dig under operationen.

 7. Kirurgen vil inspicere urinrøret og blæren med et endoskop. Dette gøres ved at lede anvendelsesområdet gennem spidsen af ​​penis, derefter ind i urinrøret og blæren. Dette gør det muligt for lægen at undersøge disse områder for tumorer eller sten i blæren.

 8. Dernæst resectoscope (elektrisk sløjfe) ledes ind i urinrøret. Det skærer ud stykker af væv fra prostata, der er svulmende eller blokere urinrøret. Elektricitet vil blive anvendt gennem resectoscope at stoppe enhver potentiel blødning.

 9. Lægen vil indsætte et kateter i blæren at tømme urin.

 10. Du vil blive overført fra operationsbordet til en seng derefter taget til opvågningsstuen.

Efter proceduren

På hospitalet

Efter proceduren, kan du blive taget til opvågningsstuen overvåges nøje. Du vil blive forbundet til skærme, der vil hele tiden vise dit elektrokardiogram (EKG eller EKG) sporing, blodtryk, andre trykaflæsninger, vejrtrækning, og din ilt-niveau.

Når dit blodtryk, puls og vejrtrækning er stabile, og du er opmærksom, vil du blive taget til dit hospital værelse.

Du kan modtage smertestillende medicin efter behov, enten af ​​en sygeplejerske, eller ved at administrere det selv gennem en anordning er tilsluttet din intravenøs linje.

Når du er vågen, og din sygdom har stabiliseret sig, kan du begynde væsker at drikke. Din kost kan gradvist avanceret til mere fast føde, som du er i stand til at tolerere dem.

Urinen kateter vil forblive på plads i en til tre dage for at hjælpe urin afløb, mens din prostata helbreder. Du vil sandsynligvis have blod i urinen efter operationen.

Desuden kan en flydende opløsning være fastgjort til kateteret for at skylle blodet og potentielle blodpropper ud af kateteret. Den blødning vil gradvist falde, og derefter vil blive fjernet.

Ordninger vil blive lavet til et opfølgende besøg med din læge.

Din læge kan give dig yderligere eller alternative instruktioner efter den procedure, afhængigt af din særlige situation.

Derhjemme

Når du er hjemme, vil det være vigtigt at drikke masser af væske. Dette hjælper i rødmen ud eventuelt resterende blod eller blodpropper fra din blære.

Du rådes til ikke at gøre nogen tunge løft i flere uger efter TURP. Dette er for at undgå en gentagelse af blødning.

Du kan afgive bud eller øm i flere dage efter en TURP. Tag en smertestillende for ømhed som anbefalet af din læge.

Du bør ikke køre bil, indtil din læge fortæller dig til. Andre begrænsninger aktivitet kan gælde.
Informer din læge til at rapportere et af følgende:

 • Feber og / eller kuldegysninger

 • Rødme, hævelse eller blødning eller anden dræning fra incisionssted

 • Stigning i smerter omkring snitstedet

 • Trouble tisser

Din læge kan give dig yderligere eller alternative instruktioner efter den procedure, afhængigt af din særlige situation.

Online ressourcer

Den leveres her Indholdet er kun til orientering, og var ikke beregnet til at diagnosticere eller behandle et sundhedsmæssigt problem eller sygdom, eller erstatte professionel lægelig rådgivning, du modtager fra din læge. Kontakt din læge med eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have vedrørende din sygdom.

Denne side indeholder links til andre hjemmesider med oplysninger om denne fremgangsmåde og relaterede sundhedsproblemer sygdomme. Vi håber du finder disse websteder hjælpsom, men husk vi ikke kontrollerer eller godkender de oplysninger, der præsenteres på disse hjemmesider, heller ikke disse websteder godkender oplysningerne her.

Europæisk kræft samfund

Europæisk urologisk forening fond

Europæisk urologisk forening, inc.

National Association for kontinens

National Cancer Institute (NCI)

National koalition for kræft efterladte

Nationale Institut for diabetes og Digestive og nyresygdomme (NIDDK)

Prostatakræft fundament